coexist
coexist (üye)
Kocaeli / Amatör

Nikon P80

bir dslr fotoğraf makinesi almak istiyorum ancak birçok insan hevesin kaçar elinde kalır boşuna para harcama tarzı şeyler söyledi ve bende bundan korktum açıkçası.

böylelikle ultra zoom bir kompakt makine almaya karar verdim ve bunların içinde de en mantıklısı bana nikon p80 geldi. ancak canon s5 ile kıyasladığımda canon s5'e çeşitli objektif ve lens setlerinin takılabiliyor olması ve harici flash girişinin olması beni cezbediyor. nikon p80'e harici flash takılmıyor. bunlar dışında p80'için bir çok şey okudum fakat üzerine objektif, lens ve filtre takılıyor mu herhangi bir fikrim yok. bu konuda özellikle p80 kullanan var ise bana yardımcı olur musunuz? birde p80'in letsgodigitalda ki eleştireleri çok memnun bırakmadı. o yüzden p80 kullanan birisinin kişisel memnuniyetini merak ediyorum..

bana yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.

Tarih: 10 Ağustos 2008, 12:38 - İp: 85.***.**1.6
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

dslr-like makinelere takılabilen objektif aparatlarından çok şey beklemeyin. geniş açı aparatlar, tele aparatlar ve balık gözü için lensler var. fakat bunlar fiyat olarak pahalı, hem de görüntü kalitesi olarak düşük ürünler. ultra zoom kompak makine alıp bu lens setlerini takmayı düşünürseniz dslr makine düşünün derim. ama dslr ile yaptığınızın neredeyse hepsini bu makinelerle de yapabilirsiniz. nikon p80 kullanmadım, s5 de kullanmadım ama benzer bir makinem vardı. dslr'nin yaptıklarının çoğunu yapıyordu, çok güzel çekimler de yapıyordu. yani ben tavsiye ederim p80 alın (ya da s5 ya da başka model) lens aparatlarına hiç takılmayın derim. kullanma ihtiyacı duyacağınızı da zannetmiyorum. flaş meselesine gelince, canon flaşlar ucuz ürünler değil. neredeyse s5 parası. flaşa neden ihtiyacınız olacak? dahili flaşın dışında harici flaşa çok uzun mesafelere kullanmak için ihtiyacınız olur. ya da tavandan/duvardan çarptırma yapmak için. bunlara ihtiyacınız olup olmadığına karar verin. yoksa makinenin kendi flaşı işinizi hayli hayli görür.
bu iki makine arasındaysanız ihtiyacınız olan özellikleri iyice tespit edin. sonra da kullananların tavsiyelerine bakın

 

Tarih: 10 Ağustos 2008, 14:34 - İp: 81.***.**7.8
keje50
keje50 (üye)
İstanbul / Meraklı

700-800 Milyon civarında nikon p 80 ben de aynen senin gibi çok kararsızım dslr mi alsam yoksa mükemmel bir kompakt makinamı bence bu bizim makinadan ne beklediğimize ve o makinayla ne yapacağımıza göre değişir eğer aldığımız makinaya hakkını verebiliyorsak bence o makina bizim için idealdir

Ama hangi makineyi alıcaksan al benim gibi aşırı zaman ayıramaycaksan Dslr almak bence daha mantıklı çünkü Sony A200 gibi Nikon d 60 gibi hatta sony A300 gibi (hepsi kit) makinalarda fiyat farkı çok aşırı değil o yüzden hem kullanımda hemde eline aldığında sana zevk verecek bi makine almak bana daha mantıklı geliyor..

 

Tarih: 15 Ağustos 2008, 14:23 - İp: 88.***.**2.132
  • 1