dolagar
dolagar (üye)
İzmir / Amatör

Nikon D90 Vs Canon 40d

USA den makine alma ihtimalim var, en sonunda bağlantıyı kurdum
ancak her zamanki kararsızlık içindeyim...

bütçe 1700 ytl, 40d ile d90 arasında kaldım.

her ikisinide kullanan arkadaslar varsa veya bilen birileri biraz akıl verirse sevinirim

objektif olarak tamron 17-50 f2,8 ya da sigma 17-70 f2.x 4.5 ya da sigma 17 50 f 2,8 var üçünden birini istiyorum.
bi kaç yerde sigma 17 70 in 40d de err 99 verdiğini okudum objektiften kaynaklanıyormuş sanırım...

önerilerinizi sabırla bekliyorum...

Tarih: 17 Mart 2009, 20:53 - İp: 92.***.**1.86
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ikisi arasında d90ı hiç dusunmeden alırdım..

 

Tarih: 17 Mart 2009, 20:58 - İp: 78.***.**0.154
catafal
catafal (üye)
İstanbul / Amatör

ben bu haftasonu d90 aldım.beklediğimden de güzel. 18-105 lensi de var. eminönünde 2000tl ye var,ama dışarıdan getirtecekseniz sizin sınır koyduğunuz fiyatı aşmaz heralde.

 

Tarih: 17 Mart 2009, 22:29 - İp: 78.***.**1.199
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kit lens almazsaniz , dediginiz rakama mal edemezsiniz .

ABD'de body only $900 , kit lens ile $1000 ...

 

Tarih: 18 Mart 2009, 00:43 - İp: 96.***.**9.175
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Dolagar,

Sanırım bu DSLR işine yeni başlıyorsun. Zira daha önceden DSLR sahibi olsaydın böyle kararsızlık geçirmezdin, eski yatırımın ve ihtiyaçların doğrultusunda seçimini çoktan yapmış olurdun. Kafanı huzursuz eden binbir türlü ortaçağ hurafesinin karanlığının içinden çıkmak için ışığı forum sayfalarında aramazdın.

Gerçi forum sayfalarına arada bir ışık düşüyor ama onu arayıp bulana kadar birsürü çerçöpü gözden geçirmek gerekiyor. Hem doğru cevap bulunsa bile okuyup anlamak biraz kasıyor. Üstelik önyargı da var, doğru cevap herzaman hoşa gitmiyor.

Örnek mi, işte örnek, artık benim "entry level hurafe" dediğim acemilerin büyük çoğunluğunun kulağına ilk üflenen hurafe : "Ya Canon olsun yada Nikon" . Eskaza buna aykırı bir doğru cevaba rastlasın sayın önyargılı acemimiz, cevabı beğenmediği için es geçiyor. Yahu, sen zaten duymak istediğin cevabı biliyorsun, bunun aksi olursa dinlemeyeceğine göre neden soruyorsun, neden meşgul ediyorsun ahaliyi.

Daha önceden DSLR sahibi olmuş olsaydın, hepsinin aynı işi yaptığını, resmi aynı kişi çektiği sürece 3 aşağı 5 yukarı aynı sonucun alınacağını bilrdin. DSLR sahibi olmanın adamı bir anda ulvi fotografçı seviyesine erdirmediğini bilirdin. Eskiden çekilen sefil fotograflara daha pahalı yoldan devam ediliiyor eğer insan kafasını "acaba makinam yeterince iyi mi" sorusuyla meşgul edeceğine ışık ve zamanlama ile meşgul etmezse. Zaten DSLRların gereği de burada ortaya çıkıyor : Işık ve zamanı yakalamayı daha kolaylaştıran cihazlar, küçük makinaların çalışamadığı loş ışıkta ve harekette çekim yapmaya imkan tanıyor, hepsi bu.

Daha önceden DSLR sahibi olsaydın makinaya bunca kafayı takıp daha ucuz modelleri varken gidip üst seviye modellere bunca para gömmezdin, paranı öncelikle lense ayırırdın. İlla Sigma, Tamron lensle idare edeceğim diyorsan bari Pentax yada Sony al, hiç değilse stabilizasyonu var.

İlla Canon veya Nikon diyorsan, makinana hakettikleri Canon veya Nikon lensleri bahşetmeyi ihmal etme bari, mümkünse ISli veya VRli cinsinden.

Artık 300 USDnin altına inmiş olan Nikon D40'a yönel, kalan bütçe ile AF-S ve VR özelliği olan güzel lens al. (Geniş açı için VR olmasa da olur)

Veya Canon 450D, hatta daha iyisi Canon 400D al, üzerine güzel bir Canon IS lens çak.

Bir lens değerini en az 20 sene koruyor, dijital bir gövdenin ömrü taş çatlasa 4 sene. DSLR sahibi olsaydın bunu da bilirdin. Lenslerini "full frame" almayı ihmal etme. ( Nikon DX, Canon EF-S lenslerden uzak dur, yatırım amacıyla bakıyorsan bahsini ettiğin Sigma ve Tamron modellerinden de uzak dur)

40D ve D90 tabiiki iyi makinalar ama görüntü kalitesi olarak değil, onları ucuz modellerden ayıran özellikleri daha sağlam yapılı ve seri olmaları. Daha sağlam ve seri makinaya ihtiyacın var mı peki ? Bence ilk önce ucuzları kullan ve öyle karar ver.

 

Tarih: 18 Mart 2009, 02:13 - İp: 85.***.**0.61
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Eğer temel doğruları baz alırsak Antika'ya katılmamak elde değil ancak ben olsam beğendiğimi alırım. Şahsım adına konuşmak gerekirse, ben fotoğraf çekerken sadece çıkan sonuçla ilgilenmiyorum, fotoğraf çekme süreci de benim için bir eğlence çünkü ben bu işi tamamen hobi olarak yapıyorum. Dolayısıyla ekipmanımın, beğendiğim, kullanmaktan hoşlandığım bir ekipman olmasını tercih ederim. Maddi olanaklarım elverdiği sürece iyisini almayı düşünürüm. Sonuçta burada çok pahalı makine modellerinden bahsetmiyorsunuz, fiyatlar ortalama sayılır. Çok acemi olup D3, 1Ds gibi modelleri yazsaydınız, o zaman farklı düşünürdüm, ancak profilinizden gördüüğm kadarıyla DSLR tecrübeniz var zaten.

Sanki biraz da araba almaya benziyor, yani "araba dediğin dört teker, ayağını yerden kessin yeter" dersek evet git en ucuzunu al. Ancak ben araba alırken bu yaklaşımı göstermem, gücüm elverdiği ölçüde, sağlam, işimi görebilecek, estetik zevkime uygun, servis sorunu yaşamayacağım, güvendiğim ya da sadece adını beğendiğim marka olması kriterlerim arasında olur.

Eğer Dolagar arkadaşım, bu iki makina arasında kalmışsanız bende Nikon D90 ın daha iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum.

 

Tarih: 18 Mart 2009, 08:07 - İp: 78.***.**5.148
dolagar
dolagar (üye)
İzmir / Amatör

Antika öncelikle teşekkür ediyorum yapmaya çalıştığın yardımdan dolayı ancak yargılayıcı tavrın pek hoşuma gitmedi

Piyasada yeni değilim daha önce 350d kullandım lense yatırım yapacak kadar para biriktirince 350d beni nereye kadar taşır diye sordum kendime, fazla taşımaz; dışarda fotograf çekmeyi seviyorum kumsal kenarında yıkıntı harabe içinde, makinenin benim kullanımıma ayak uydurmasını istiyorum, efendi bir makine alıp daha sonra bütün gücümü objektife yöneltmek istiyorum 1 yıl sonra "yea gövdeyi değiştirsek mi acaba objektif iyi ama hmm" demek istemiyorum.
İşleve takılıp yahu bu sadece elde ya da tripodda fotograf çekmek için diyorsan elbette gidiyim d40 alayim 300 dolar vereyim ancak o makine 2 yıl içinde beni terk eder. Yapmaya çalıştığım şey rahat bi 5 yıl idare edecek hatta mümkünse "antika" olabilecek bir makine almak

Kararsızlık her zaman olur objektife yatırım yapmadıysanız ki ben yapmadım. Bundan sonra objektife yatırım yapmak istediğim için kafam karışıyor, hangi bodyi seçsem ikisinde de kaliteli objektifler pahalı bu yüzden gerisi pek önemli değil body seçtikten sonra illaki para çıkacak.

Aslında dediğin gibi ne alacağımı zaten biliyorum ama tafsiyelerden yararlanmak fikir alış verişinde bulunmak faydalı olur diye düşünüyorum.

Düşündüğüm iki makinede kaliteli elbette fotograf çekiyor sonuçta(!)
Daha kalitelisini daha iyisini aramıyorum ben, beni idare edebilecek nazımı çekecek bi makine arıyorum.

40d tercihim ancak d90 da da çok çekici gelen video kayıt özelliği var bundan dolayı kafam karıştı biraz birisi d90 da suya dayanır arkadaş toza girsede pil yuvasından toz temizlemessin dese inanın d90 alırım, bunu diyebiliyor musunuz? Aslında bunlar da d90 almamak için yarattığım bahaneler

Pentax sony diyebilirsiniz forum karıştırdım biraz sony a700 sanırım en üst modeli onu almıyosan boşa para veriyosun diyo insanlar sırf bodyde is var diye govde almam k100d de de is var onu aliim o zaman neden d40 ki?

K10d elime aldım denedim güzel gündüz için ancak k10d nin sahibi gece beş para etmez dedi gel sen çık işin içinden hani is hani body.

Tamron ya da sigma takıntım yok canonun 17 85 is sini de düşünüyorum ama ona 500 dolar derken tamron 350 dolar oluyor.

İki makine arasındayım 1 ay gibi bi süre var önümde sakin sakin sindire sindire düşünüp tartışıp almak istiyorum.

T. Yaman da güzel bir noktaya parmak basmış makinenin size hissettirdikleri de var işin ucunda sonuçta ikisi de fotograf çekecek iyi çekersiniz çekmezsiniz size kalmış ama kötü de çeksen kendini iyi hissettircek bir makine herkesin tercihidir...

Bütün cevaplar için teşekkürler.
Sabırla beklemeye devam ediyorum.

 

Tarih: 20 Mart 2009, 14:26 - İp: 92.***.**1.172
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dolagar son yazdıklarını okudumda,
antikanın haklılık payı var gibi geldi banada..
yanlıs anlama lutfen..
-----------------------------------
elinde 350d varsa,neyı sana eksik geliyor merak ettim,yanı onunla yapamayıp bu makinelerle yapacagını dusundugun sey ne?
dayanıklılık falan dıyorsan acıkcası ondanda supheliyim,makineyı hor kullanacagını dusunmuyorum...
malesef dijital teknoloji analog gibi degil,aldıgın bir makineyı omur boyu kullanma gibi bir durumun olacagını sanmıyorum,heleki bu mantıkla en fazla uc yıl idare eder senı alacagın herhangibir govde..perde omru diye birsey var sonucta..
ama aldıgın lesnleri omur boyu kullanabilirsin..
------------------------
o arkadasının k10d gece bes para etmez demesini gercekten anlayamadım,butun dslrler aynı mantıkla calısıyor,gece bes para etmeme durumu gercekten sacma olmus.
kullanmayı bilene gece gunduz hızmet ediyor bu makineler sonucta, ve kullanan binlerce insan gecede kullanıyor,ve bakıyorum guzelde kullanıyorlar.
--
sonynın birde a900u var,turkiyede varmı bilmiyorum
a700 almazsan verdigin paraya degmez lafıda biraz sacma, kim dediyse oda biraz yanlıs konusmus..kısaca ezbere konusmak diyoruz biz..
sony yada pentaxı markalarından dolayı bile direkt elemek kabul edilebilir,ama boyle yalan yanlıs bilgilerle degil..
---
pil yuvasından degil sensorden toz temizlemeyı dusunsen daha ıyı olur diye dusunuyorum..
---------------
fotograf kalitesini arttırmanın iki yolu var, daha kaliteli lensler alıp kendini geliştirmek..
fotograf kalitende artıs saglamayacaksa bir govdeye 2500 lira vermenın mantıgınıda anlamıyorum..
evet ergonomi,his vs guzel seyler ama heleki su kriz zamanında, bu işten gelir elde etmeyen biri olarak 2500 lira yatırım yapmak?
---
elindeki makineden memnun degilsen tabiki degiştreceksin,buna hiçbirimiz karısamayız,ama madem tavsiye istiyorsun,buda bızım tavsıyemız olsun,govdeye bosa yatırım yapacagına, lense yatırım yap,govdeyı herzaman alabilirsin,seneye 40d yerıne mesela 60d cıkar onu alırsın,yada 5 sene sonra 80d cıkar onu alırsın...
aldıgın lesnler zaten uyumlu olacaktır..
govde cekim sartlarına uydugu ve senı yarı yolda bırakmadıgı surece,gereksiz bir harcama olacagını dusunuyorum..
------------------------------
son olarak iki makine arasındaysan ve canon lensın yoksa nıkon d90 daha ıyı bir secim bana gore..
canondan tek eksigi cmos sensordu onuda koydular tam oldu...

 

Tarih: 20 Mart 2009, 14:49 - İp: 78.***.**4.48
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Antika öncelikle teşekkür ediyorum yapmaya çalıştığın yardımdan dolayı ancak yargılayıcı tavrın pek hoşuma gitmedi

---------------------

Antika tüm iyi niyetiyle yardımcı olmaya çalışmış, yargılayıcı bir tavır göremedim ben!
Ayrıca konu başlığınıza bakınca bu konuda tecrübeniz olduğu hiç anlaşılmıyor ki??
Ben bile ilk okuduğumda, bu işe yeni başlayan acemi bir arkadaş olarak düşünmüştüm.
Antika, forumun eskilerindendir ve onlarca arkadaşa bu şekilde zaman ayırıp satırlar dolusu yazar. Size yazdığı yazıda da açık bir "iyi niyet" var.
O yuzden bu sözünüz yakışmadı

Gelelim başlığa:

İlla 2 modelden biri diyorsanız, hiç düşünmeden d90 derim. biraz deneme çekimleri yaptım, çok etkileyici bir body.. Bir sonyci olarak beğendim d90 ı..
40D ile de çok çekimler yaptım ama aynı elektriği vermedi bana..

 

Tarih: 20 Mart 2009, 14:51 - İp: 88.***.**2.68
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Eğer ikisi arasında kalındıysa 40d derim, sonuçta d90 dan çok daha iyi bir makine. Aynı klasmanın makineleri değil biri giriş seviyesi ucuz (zaten milletin kafasını karıştıran şeyde bu ucuz değil bu d90) makine diğeri daha gelişmiş özellikleri, dayanıklılığı olan orta seviye bir makine. 350d kullandıysan alacağın makine 40 d olmalı sonuçta girşi seviyesi bir makineden giriş seviyesi bir başka makineye geçmek mantıklı değil. Sonuçta 40d nin yanında d90 oyuncak gibi kalıyor.



 

Tarih: 20 Mart 2009, 17:03 - İp: 78.***.**3.32
dolagar
dolagar (üye)
İzmir / Amatör

Antika ya kötü bi laf etmedim ki ben neden savunmasını üstlendiniz anlamadım...

Tavrının hosuma gitmediğini söyledim sadece. Seni seviyorum lan da diyebilirsin seni seviyorum dostumda diyebilirsin. Sonuçta daha önceden bi muhabbetiniz var mı Antikayla bilmiyorum ama benim yok yazdıklarında kendisini tanımazdan gelen bi iyiniyet olduğunu anlamış olabilirsiniz ben de çok kötüsün demedim zaten kısacık tavrın hoşuma gitmedi dedim bunu bu kadar büyütmeye gerek yoktu.

Biraz fazla korumacı davranmışsınız gibime geliyor...

Ben de teşekkür ettim sonuçta sizin yerinize o da diyebilirdi Dolagar tavrın hosuma gitmedi diye.

Pil yuvasında toz da işin espirisiydi yerinde uygun tavırla ben hissettiremedim sanırım.


Şöyle bi örnek vereyim biraz amiyane olacak ama tofaşı da kötülediğimden değil de şahin araba alıp da mı modifiye edersin yoksa grande punto mu hani cok yerinde bi örnek de olmadı sanırım ama harcama yapacağın şey de harcamayı hakeden bişey olsun oyle olsaydı ken rockwell de d40 la fotofraf cekerdi sitesinde d40 guzel makine demiş ama d40 kullanmıyo.

Sonucta burası tartısma fikir paylaşmak icin neden benim üstüme geldiniz ki bu kadar kendimi bi garip hissettim mars dünyaya bukadar mı yaklastı da boyle oldu :D :D

Kimseyi kızdırmak kırmak istemem kırıldıysa Antika üzgünüm sizler kırıldıysanız onun icin de üzgünüm.

Düşüncemi anlamıyosunuz biraz da ondan kaynaklanıyor sanırım geçmişimi anlatayım biraz :
350d yi aldım 18 55 efs lensle 1 yıl kullandım sonra baktım objektif yetmiyo iyi bi objektif aliim dedim sonra para biriktiriim derken 350d yi 1000 ytl ye almıstım birden 650 ytl lere indi allaa dedim makineyi satayım daha da bu işe baslarken bu kadar zarar etmeyim. Makineyi 700 ytl ye sattım simdi objektif icin biriktirdigim para ve 350d den gelen sermaye ile 1200 tl vardı elimde biraz daha biriktirdim bu kadar paraya gidip 400d almak istemedim, neden? 6 ay sonra o da aldıgım fiyatın yarısına inecek ve ben yine sıkılacaktım.
Alayim istiyorum model yenilemek istiyorum 350d den d90 ya da 40d ye geceyim istiyorum. 40d de eskidi dersiniz belki ama canonun xxd serisi beni tatmin eder 5d ye falan gecmek yerine objektife para harcamayı tercih ederim, işte bu noktada objektife harcamayı tercih ederim, 350d ye L serisi objektif takmak yanlış olmaz ama fantasy olur yahu, bu benim dusuncem yanlış diyosunuz anladığım kadarıyla ancak benim cercevemden bu dogru geliyo bana.
Zaten de fikrimin doğruluğu bi yana 40d nin güzelliğini kalitesini biliyorum sadce d90 ın durumu nedir bilmiyorum bu konuda biraz bilgi verseydiniz genel slr ve fotograf hakkında sudur budur diyene ben daha mutlu olurdum...

lutfen darılmayın kustahlık etmeye çalışmıyorum nasıl davranıyosam size aynısını bekliyorum.


süratli yazıyorum güzelim türkçemizin bazı harflerini yuttum sanırım kusura bakmayın.

 

Tarih: 20 Mart 2009, 17:56 - İp: 92.***.**4.209