diyar07
diyar07 (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D90 İçin Önerileriniz...

Merhaba arkadaşlar bu sitede yeniyim fotoğrafçılıktada oldukça yeniyim? bende herkes gibi aynı soruyu soracagım..Daha yolun çok başındayım daha birçok terimi bile yeni öğreniyorum?
Sorum şu olacak ben daha amatör bile sayılmam ama başlangıç için araştırdım nikon d90 düşünüyorum nedenide belkı bıraz yuksek ama en azından bir kac sene deiştirmeden kullanmak istememdir..Bu konuda uzmanlaşmış siz arkadaşlarında fikrini almak isterim..şimdiden teşekkürler...

Tarih: 14 Mayıs 2011, 20:32 - İp: 78.***.**6.155
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

İyi bir şey alayım uzun süre kullanırım mantığıyla dslr alınmaz. Madem yeni başlayacaksınız giriş seviyesi modelleri olan nikon d3100 d5100 canon 450d 500d pentax kx kr ı inceleyin ve hangisi içinize siniyorsa onu alın. D90 ilk aşamada biraz fazla gelebilir

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 21:29 - İp: 95.***.**5.2
diyar07
diyar07 (üye)
İstanbul / Amatör

aslında haklısınız ama suna dikkat ettım oncelıkle belirtmeden gecemicem benim gibi yeni başlayan bi kaç arkadaşta bu şekilde belirtmişler ama yorum yapan arkadaşlar bazen bizim bu konularda daha cok basında oldugumuzu unutuyolar ve bilmediğimiz için bu da sorulur mu gibisinden cevaplar veriylolar ama herkes bir yerden başlıyor bızımde sızın gıbı arkadaşların yorumlarına ihtiyacımız var...
bu arada najdorf arkadaşım yorumun için tesekkur ederim belki haklı olabılırsın benım dusuncemde şöyle ; dediğn modelerı aldıgımda bı sene sonra daha fazlasına ıhtıyac duydugumda deıstrmek butcemı sarsa bilir.oyuzden gırıs sevıyesınde baslarken orta sevıyedede deıstırmeden ıhtıyaclarımı karsılayabılen bı makına olsun dıe dusunuyorum?bu sekilde dusunmem yanlıs olabılır mı? ama yınede tabı sızlerınde dusuncelerı gercekten onemli?

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 21:37 - İp: 78.***.**6.155
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

"bu arada najdorf arkadaşım belki haklı olabılırsın benım dusuncemde şöyle ; dediğn modelerı aldıgımda bı sene sonra daha fazlasına ıhtıyac duydugumda deıstrmek butcemı sarsa bilir"

Ya D90 a alışamazsan daha da kötüsü dslr olayı seni sarmazsa ne olacak. O zaman satmak istediğinde zararın daha büyük olacak. Onun için giriş seviyesi modellerle başlamak daha mantıklı. Söylediğim modelleri incele. Mümkünse temiz 2. el de olabilir. Şunu da bir kenara yaz. O makine mi bu makine mi diye çok uzun süre düşünenlerden asla iyi fotoğrafçı olmaz. Sen tekniğini geliştirmeye bak. Bol bol oku. Tanınmış isimlerin fotoğraflarını incele. Zaten günümüz teknolojisi ile üretilen hemen her dslr yeni başlayan/amatör kullanıcıların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak seviyede. İlerde makine yerine lensini değiştirmen daha iyi sonuçlar verecektir.

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 21:54 - İp: 95.***.**5.2
diyar07
diyar07 (üye)
İstanbul / Amatör

galiba haklısın arkadaşım..ama ben fotografla üç dört aydır ilgileniyorum ama dediğim gibi yeni olduğum için suanda okuma aşamasındayım fotoğrafla fotoğrafçılıkla ilgili herşeyi okuyorum terimleri öğrenmeye çalışıyorum bir kursa gitmem gerekiyo başlamadan önce ama yorumlarını dikkate kesinlikle alacağım cok tesekkurler..

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 22:04 - İp: 78.***.**6.155
hsnsenel
hsnsenel (üye)
Bayburt / Amatör

kardeş illede yeni başlıcam işe die neden kötü model alınmalı anlamış değilim... sanki d90 çok profesyonel makine, al kardeşim sen bu makineyi, dibleme bunları bunlar takmış kafaya başlangıç, yok giriş falan filan... o makineler adamın şevkini bile kırar, uyduruk makineler... en kötü d90 al geç sen,,, sanki ahım şahım profesyonel, 5 tane ayarı var öğrencen onu en geç 1 haftada kavrarsın, sonrada foto çekmek için arayışa geçersin bu kadar basit

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 23:07 - İp: 46.***.**7.59
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

@ hsnsenel

Arkadaşa gereksiz yere fazla para harcatmayın. Aslında herkes 5D Mark II ile falan başlamalı değil mi?


#najdorf' tarafından 20.06.2011 01:58:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 23:57 - İp: 95.***.**5.2
hsnsenel
hsnsenel (üye)
Bayburt / Amatör

kardeşşşşşş d90 profesyonel bir makine değilki yahu, adam alabiliyor, alsın mis gibi makineyle başlasın... d3000 falan ne diye oyuncak gibi makine alacakki eline,, ammada abarttınız yani haa,, 900 dolar o makineler abd de türkiyeye gelince mercedes sanıyor millet,,

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 23:59 - İp: 46.***.**7.59
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Bu mantığın bir sonu yok. Nereye kadar daha iyisi alınacak? Forumda her gün bu tip konular açılıyor ve verilen cevap hep aynı. Arkadaşlar onları da inceler ve ne yapmaları gerektiğine kendileri karar verirler.

#najdorf' tarafından 15.05.2011 12:31:30 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Mayıs 2011, 00:09 - İp: 95.***.**5.2
blackmanhuso
blackmanhuso (üye)
İstanbul / Amatör

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 15 Mayıs 2011, 00:12 - İp: 46.***.**7.59
diyar07
diyar07 (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar aslında burda herbirinizn önerileri onemli sonucta benden cok daha fazla bilgilisiniz herkesin ilgi alanı farklı sonucta ve herkesin aynı düşünceye sahip olması zaten olanaksız... zaten bi kişi sunu al dediğnde gidip o makınayı almam tabi ama sizin bilgileriniz doğrultusunda yönlendirmeleriniz dogrultusunda en dogru kararı verecegım.. najdorf arkadasım bı kac oneri verdı en azından dıger makınalar hakkındada bılgım oldu? amacım burda bır tartısma konusu açmak değil siz bilgili arkadasların bilgilerinden faydalanmak sadece?

 

Tarih: 15 Mayıs 2011, 01:09 - İp: 78.***.**6.155