muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

teşekkur ederim sizlere benim amacım ürünü kötülemek değil ama en azından insanlar neye nasıl bakmaları gerektiğini bilsinler çünki ucuz bir makine değil insanlar parayı kolay kazanmıyor....
focus sorunu olmasaydı zaten bu makine mükemmeldi..
çok az kişi kullanmasına ben örneğin OLYMPUS makineden (e-510) son derece memnundum. ışık seviyesi hariç.Zaten onun ve zuiko objektifin keskinliğinden sonra bu makineye anlam veremedim.

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 16:38 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Süper olur çok faydalı olur herkes için

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 16:39 - İp: 62.***.**2.1
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Benim amacım D7000'i yerden yere vurmak değildi ; sadece ilk çıkan makinaların oturması , ilk hataların giderilmesi için bir süre beklemek lazım diyordum . Tabi Buzlucam gibi benim de başıma gelse ağzıma geleni söyleyebilirdim

Back focus probleminin yeni üretim D7000'lerde çözüldüğüne eminim . Sıkıntı piyasanın hala ilk aylarda üretilmiş makinalardan temizlenememesinde . Turkiye'ye de mal bir kaç ay geriden geldiği için süreç daha uzundur. Bir de tabi sorunlu/iade görmüş ürünlerin eninde sonunda servislerden sonra veya maalesef hiç servis görmeden piyasaya döndüğünü unutmamak lazım ( internet satıcılarında veya ucuz elektronik mağazalarında ) . Bunların da ucuzluğu sebebiyle yolunun ülkemize düşmesi muhtemel .

@Buzlucam , bu arada makinanı -8 ayarda kullanıyor olmanın hiç bir mahsuru yok - servise götürmen de en azından şu anki lensin için gerekmez . Problem olanlar , 20 ayara getirdiği halde fokus tutmayanlar ve ilave düzeltme gerekenler . Diğer lenslerde durumun ne olur bilmem - her lense göre değişiyor imiş back fokus durumu. Tek teselli , makinanın üzerine takılan lensi tanıyıp ona göre gerekli fokus ayarını seçebilmesi .


 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 17:15 - İp: 96.***.**4.180
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

d7000 i pek de ucuza aldığımı söyleyemem .ithal eden firma değişikti yanlız yasal firmaydı sadece onların servisine hiç güvendmediğim için onların servisine göndermeyi hiç düşünmedim düşünmemde. zaten malesef nikon back focus olaynı garantide arıza saymıyor bütün dünyada böyle...İlk aldığımda özel programla shutter sayısını ve orjinal seri numarasıyla tutup tutmadğını kontrol ettim. Benimkinin seri numaralarıda çok sonra üretilenlerden yani 2-3 ay öncesinin (İLK MAKİNALAR EKİM 2010 DA ÇIKTI PİYASAYA) kontrol ettim hiçbir çekim yapılmamıştı. Refurbished ürün aldığımı sanmıyorum sensörün önündeki shutter ilk baktığım yerdir bu makinalarda bu shutter bir kez bile açılıp kapandığında üzerine zellikle ilk ve ikinci kanatta üzerinde ince çok ince çizikler oluşur bunda yoktu . (şu anda var tabiki kullanımdan dolayı)bütün iç vidalarını dahi tek tek büyüteçle geldiği gün inceledim. tek bir vida dahi yerinden oynatılmaıştı focus mekanizması vidaları dahil. ben bu konulara takıntı dercesinde hastayımdır.
YANİ UZUN LAFIN KISASI NİKON HALA BÖYLE ÜRETİM YAPMAYA DEVAM EDİYOR. 2 Lensim var biri sigma ikisindede back focus sorunu var .sigmadabiraz daha az. İŞTE ÖZET BU . REFURBİSHED ÜRÜNLERDE ASLINDA HATA PAYI DAHA AZLIYOR BU ARADA... sinirleniyorum tabiki bu kadar para verip sorun sahibi olunca.Ama burası türkiye doğru düzgün işleyen halkı koruyucu hiçbir tüketici yasası yok bence. var ama sözde yasalar hiçbir işe yaramıyor.

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 18:00 - İp: 88.***.**4.169
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

BİRDE NİKON D7000 düşünenler alrken kontrol anında söylemem gereken en önemli şey odağı AF S ve tek noktaya ayarlayın yoksa focus düzgünmü anlamanız çok zor.
diğer modlar AF A VE AF C makinanın hatasını multi mod ölçerek bir miktar kompanse ediyor...

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 19:02 - İp: 88.***.**4.169
mahlasss
mahlasss (üye)
İstanbul / Amatör

''Back focus lenste olur makinada değil Nikon D7000 konusunda fanatik canon kullanıcılarının formlara bilerek pompaladığı konular var Nikon ne zaman iyi bir ürün çıkarsa hemen baltalamaya uğraşıyorlar. Alın paşa paşa kullanın''

fotograf makinası ekipmanı işiyle uğraşan birinden bu msjı aldım ne diyorsunuz doğru mudur?

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 21:17 - İp: 94.***.**9.29
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

d7000 sensörü ile ilgili cidi sorunlur olduğu söylenmekte. pentaks aynı sensörlü tüm makinalarını toplamış.

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 21:22 - İp: 78.***.**8.178
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

yanılıyorsun malesef back focusbody dede olabilir lenstede her ikisindede olma ihtimali var..

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 21:29 - İp: 88.***.**4.169
mahlasss
mahlasss (üye)
İstanbul / Amatör

intenreten bir kullanıcı bu şekilde söyledi bana ama d7000 kesin sorunlu ama makina çok hoşuma gittiği için almak istiyorm bu yüzden de derince araştırma yapıyorum.Bir kaç kullanan kişi lenslerine göre ayarlamışlar kendineleri ve sorun yaşamıyorlarmış

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 21:32 - İp: 94.***.**9.29
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

benim sorunumun sadece lenste olduğunu sanmıyorum. D7000 sorunu ben bizzat yaşıyorum, kimsenin pompalaması değil canon 60D almama inadıma kendime kızıyorum .. birşeyden çok bahsediliyorsa doğrudur ... canoncu manoncu hikaye... ben olympuscuydum keşke olympus devam etseydim .

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 21:33 - İp: 88.***.**4.169