tunaboylu
tunaboylu (üye)
Antalya / Amatör

Nikon D90 Almak İstiyorum...

arkadaşlar merhaba,
amerikadan ebay adlı siteden nikon d90 dslr almak istiyorum fiyatlara baktım türkiyeye göre çok uygun ve kit halinde alındıgı zaman daha bir hesaplıya geliyor.
sizlerden öğrenmek istediğim konu bu ebay adlı site ne kadar güvenilirdir ve buradan bu tür bir makine getirtten birisi varmı acaba ?

Tarih: 12 Mart 2010, 10:57 - İp: 78.***.**0.200
fingolfin
fingolfin (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşım 18-55 kit lens ve 70-300 ile birlikte alacağına bence 18 - 105 lik vr kit lens ile alman daha iyi olur sanki

ben 1170 dolara
orjinal nikon çantası
orjinal yedek bataryası
18-105 vr lens
d90 body
8gb class6 hafıza kartı
+temizleme seti ile aldım
ilkinde ben de senin gibi fazla aksesuarı olan setlere yönelmiştim, ama doğru tercih yaptığımı düşünüyorum ve keşke diğer setlerden alsaydım gibi bir pişmanlık yaşamadım aksine lensten bi hayli memnunum bence sen de 18-105 vr lens olan bi set al yinede karar senin...
sana önerim set halinde satılan tripotlar, geniş açı yapmayı sağlayan lensler fln gözünü boyamasın derim çok kaliteli değiller...

 

Tarih: 12 Mart 2010, 17:38 - İp: 194.***.**3.22
tunaboylu
tunaboylu (üye)
Antalya / Amatör

setlere yönelmekle iyi mi yapıyorum peki ? birde setin içerisinde bulunan parçalar orjinal değil öylemi ?

 

Tarih: 12 Mart 2010, 20:00 - İp: 78.***.**0.200
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

18-105 çok güzel bir lens. Bi arkadaşa aldırttım d90 la beraber. gerçekten süper.

 

Tarih: 12 Mart 2010, 23:17 - İp: 88.***.**2.219
fingolfin
fingolfin (üye)
İstanbul / Amatör

elbette setlere yönelmekle iyi yapıyorsun daha cazip fiyatlarla almış oluyorsun böylelikle ama sana dediğim şudur geniş açı lensler, uv filtreler,tripotlar fln gözünü boyamasın iyi kalitede değiller haliyle işine de yarayacağını zannetmiyorum.18-105 lens olan setlere yönelmeni öneririm kesinlikle pişman olmazsın

 

Tarih: 14 Mart 2010, 19:18 - İp: 85.***.**6.161
tunaboylu
tunaboylu (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar çok teşekkür ederiyom bilgi verdiğiniz için.
sizlere bir sorum daha olacak amerikadan UPS kargo ile gönderilen ürün gümrüğe takılıyormu ? bilgisi olan varmı acaba.

 

Tarih: 14 Mart 2010, 20:01 - İp: 78.***.**1.147
fingolfin
fingolfin (üye)
İstanbul / Amatör

takılması lazım maalesef kargo üzerindeki fatura bedelinden vergi alırlar amerikada tanıdıgın varsa yurda dönüş yaptığında beraberinde getirirse parasız sıyrılabilirsin

 

Tarih: 15 Mart 2010, 00:06 - İp: 88.***.**0.72
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar merhaba;

Ebay ya da amazon gibi sitelerden alışveriş yaparken gümrük mevzuatını çok iyi bilmeniz gerekir, aksi halde cebiniz yanar. Yakın zamanda yaşadığım tecrübelerimi aktarayım sizlere.

Öncelikle yurtdışından alacağınız ürünlerin değeri 150€'yu geçiyorsa yurda girerken gümrüğe banko takılır. Bayram seyran yılbaşı gibi özel durumlarda sınırın 300$'a çekilmesi tamamen kaldırıldı. Amazon çok büyük ihtimalle (%99) Türkiyeye gönderim yapmayacaktır, bu nedenle ebay'e yöneliyorum.

Ürün bedeli -kompakt almıyor iseniz- 150€'yu geçeceğinden tamamen kanuni yollarla alışverişi tamamlamak için gümrük vergisi ödemeniz gerekir. Olay şu şekilde gerçekleşir: Taşıyıcı firma ürünü gümrüğe kadar getirir, orada ürün kontrol edilir ve değerin 150€'yu aştığı tespit edildiğinde ürün depoya kaldırılır ve size yazı gönderilir. Büyükşehirlerde en yakın posta işleme merkezine gidersiniz, küçük şehirlerde ise en yakın büyük şehirdeki posta işleme merkezine yönlendirilirsiniz. Ürününüzle orada buluşursunuz. Gümrük memuru ile birlikte kutuyu açarsınız ve ürünün tutarına göre vergisi belirlenir. 2 TL depo ücreti ve ürünün vergisini ödediğiniz zaman TR fiyatına almış olursunuz ürünü, hatta geçebilir; üstelik garantisizdir. Bu tür alışverişlerde özel kargo firmalarını (UPS, DHL, vs) kullanmanızı kesinlikle tavsiye ETMEM, gümrükte işlem yaptırmak için fazladan para ödemeniz gerekir. En iyisi USPS (Amerikanın Devlet Posta Servisi, yani bizim PTT gibi) servisini kullanmanız. USPS'in tarifelerinden de Express Mail International en idealidir. Hem kargo takibi yaparsınız, hem de 5-7 günde gelir kanser olmazsınız. Standart Shipping ve diğer ucuz seçeneklerde 40 gün sürebilir bu süreç. 15x15x15cm lik bir kutu USPS Express Mail ile 6 günde 30$'a elime ulaştı. Bu postaların takibi PTT'nin ve USPS'in sitelerinden eş zamanlı takip edilebiliyor.

Gelelim ürün gümrükten sorunsuz nasıl geçer sorusuna?

Bunun için sorunsuz ve güvenilir bir satıcı bulmanız gerekir. Top rated seller olması da çok önemli; hem güvenilirdir hem işini bilir. Satıcıdan ürünü hediye olarak göndermesini ve değerini de düşük göstermesini rica etmelisiniz. Belki ürün seri sonu, belki ürün arızalı, ya da ikinci el; kimse neden koca makine 100 dolar diyemez . Ürün bu şekilde yola çıkar ve gerisi tamamen şans işi. SLR makinelerin kutusu büyük ve ağır olduğundan gümrük memuru 1koca kutuda 100 dolarlık ne varmış" diyerek ürünü geçirmeyebilir ve sizi çağırır. Muhtemelen hikayeye inanmaz ve vergisini bindirir. Diğer ihtimal gümrük memuru çok yoğundur öğle tatilini bekler; üstün körü işlem yapar ve incelemeden 100 dolarlık alet diye ürünü gümrükten geçirir ve kapınıza kadar sorunsuz gelir.

Şahsi görüşümü belirteyim: SLR makinenin gümrükten sorunsuz geçme ihtimali çok çok azdır ve asla o riske girmeye değmez. Ancak mp3 player, oyun, oyuncak, kompakt makine, HDD vs ürünlerde bu siteyi kullanabilirsiniz. Bu arada cep telefonu sokmak kesinlikle yasaktır ve vergisini ödeyerek dahi sokamazsınız.

Sorularınız için PM ya da mail atabilirsiniz.

 

Tarih: 26 Mart 2010, 10:04 - İp: 193.***.**8.51