misosiru
misosiru (üye)
Çanakkale / Meraklı

Nikon D80 + Lens

İyi günler, öncelikle bu şekilde birden fazla konu olduğunun farkındayım ve tekrar ediyormuş gibi yeni bir konu açtığım için özür dilerim, fakat kesin bir cevap bulamadım maalesef. Daha evvelden analog ve digital kamera kullanmışlığım oldu ama dslr ilk defa alacağım ve nikon d80 düşünüyorum. bunun nedeni hem nikon u beğenmem ve serinin içinde karşılayabileceğim bütçede olması.

Sormak istediğim şu ki okuduğum çoğu karşılaştırmada kafam lens konusunda oldukça karışık =). 18-135 mm lens kiti ile alacağım sanırım ilk olarak, daha amatör bile sayılamayacak derecede başlangıçta olduğumdan iyi olacağını düşünüyorum fakat kafama bir kaç soru takıldı, yardımcı olursanız sevinirim

1. nikon d80 18-135mm lens kitinde f-- hatası veriyormuş zannedersem. 20 gün ve 6-7 ay içerisinde bu sorunlarla karşılaşanlar olduğunu okudum. Lensin ve makinenin kullanım hatası mı, fabrikasyon hatası mı yoksa kit hatası mıdır acaba? Önlemek mümkün müdür, ya da büyük bir problem değil midir?

2. Genel ve manzara çekimlerinden çok insan ve spontane çekimler yapmak istiyorum, makro düşünmüyorum fakat çok az lens-kiti+d80 fotoğrafı gördüm bu yüzden lensin etkisini karşılaştıramıyorum. 18-135mm lens ne tür fotoğraflar için kullanılır? Örnek olarak genelde çektiğim fotoğrafları ek olarak koydum, bu şekilde fotoğraflar için uygun mudur? Değilse ne tür bir lens almalıyım?









Fotoğraflar Kodak 7.1 dijital fotoğraf makinesi ile çekilmiştir, photoshop7 de oynanmıştır.

(eğer "hiç dslr alma daha öğrenecek çok şeyin var" diyorsanız, onu da anlarım :D :D)

Şimdiden anlayışınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

#misosiru' tarafından 14.04.2009 18:05:06 tarihinde düzenlendi.


#misosiru' tarafından 14.04.2009 18:05:32 tarihinde düzenlendi.


#misosiru' tarafından 14.04.2009 18:06:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Nisan 2009, 18:02 - İp: 88.***.**6.17
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

f-- errroru verme sebebi lensin "mount" kisminin metal degil sert plastik olmasi ve bazen contactlarda problem olusmasidir.... Bana ya ayda bir , ya 2 ayda bir olur ...5 saniye icinde objektifi biraz çevirip yerine oturtursunuz - bir daha 1 ay sorun cikmaz ...

18-135 mm ile , ekledikleriniz dahil her tür fotograf cekersiniz . Kuşlara merakiniz varsa , ilave tele/zoom almak gerekir .

#paperman' tarafından 14.04.2009 21:49:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Nisan 2009, 21:47 - İp: 96.***.**9.175
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

d80 onermiyorum, evet iyi bir makinadır vs ama makinenin tutarsız pozlama sorunuda var,ayrıca cıkalı yıllar olmasına ragmen hala asırı derecede pahalı bir makine..
illaki dslr alacaksanız d60 almanız daha yerınde olur..yada bir d40x..
kit lens işinizi fazlasıyla gorecektir..ancak kit lensle makro cekemezsiniz..
makro cekmek için ayrı lens almanız gerekiyor..

yuklediginiz fotografların ilk ikisinde bir ufuk kayması oldugu goruluyor..makinenin kodak yada 7 megapiksel olması onemli degil acıkcası, megapiksel fotograf makinesini tarif ederken goze alınması gereken ilk sey degil...
fotografları manuel ayarlarlamı yoksa otomatıkmi cektiniz bu daha onemli..
enstantane diyafram iso ilişkisini biliyormusunuz?
bu size dslr kullanırken avantaj saglar..
eger bilginiz yoksa,makinenizde manuel kullanıma imkan vermiyorsa, teorik bilgi edinmeye calısın..
makineniz manuel kullanım imkanı veriyorsa bu degişkenlere tam anlamıyla hakim olana kadar calısın..
***
sizin kullanım amacınız makine alırken en onemli unsur..
eger ihtiyaclarınız ve butceniz bir dslrlikeı gosteriyorsa dslr like almanız daha yerınde olur..
fotograf cektiginiz surece kaybettiginiz hiçbişeyde olmaz.

 

Tarih: 14 Nisan 2009, 22:12 - İp: 78.***.**7.180
misosiru
misosiru (üye)
Çanakkale / Meraklı

paperman çok teşekkür ederim.

gaijin cevabınız için teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum fotoğrafçı değilim, şimdiye kadar öğrendiğim şeyleri kendi araştırmam ile öğrenebildim sadece ve dslr ile kullanarak öğrenmek istiyorum. Fotoğraflar bir dijital fotoğraf makinesi ile çekilmiştir, manuel ayar / otomatik derken tabii ki çok fazla seçeneğim yoktur, ama fotoğrafları öyle kamerayı doğrultup çekmiş değilimdir, yine de sorunuza tatminkar bir cevap veremeyeceğim çünkü bahsettiğim makina profesyonel ya da yarı profesyonellikten uzak belli kriterlerdedir. Fotoğrafları çekeceğim şeylere örnek olsun diye koydum çünkü terim konusunda maalesef yetersizim. Enstantane iso diyafram ilişkisini biliyorum fakat bunların sadece teorik bilgide kaldığını söylemem gerekir, elimde bir makine olmadan pratik yapmam hak verirsiniz ki imkansızdır =) Yine de bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

 

Tarih: 15 Nisan 2009, 00:01 - İp: 88.***.**6.17
  • 1