buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Nıkon D7100 Yenı Foto Orneklerı

YENİ d7100 İSO PERFORMANSI (BİRAZ SIKINTILI GÖRÜNÜYOR...)



ornek d7100 fotoları YUKSEK ISO TIKLA

#buzlucam' tarafından 20.03.2013 14:43:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2013, 14:35 - İp: 88.***.**7.19
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Paperman uslubu değiştiren sensin. Senin bir önceki yazından sonra bende senin anlayacağın türden kelimeleri özellikle kullanmaya başladım.
Hiç tanımadığın birine sazan dersen, ondan alacağın cevapta her türlü benzer, tatsız kelimeye muhatab olmaya hazır olacaksın.

Şimdi bu konuyu okuyan arkadaşlardan ricam, tam boy bir 7D fotoğrafını makinadan çıktığı haliyle nereye yükleyebileceğimi bana söylemeleri.
7D sahibi arkadaşım, 10-12 mb. arası jpeglerden örnekler verecebileceğini söyledi. Bana yükleme yapabileceğim bir link verirseniz fotoğrafların kaç mb. olduğunu cümle alem görür, kim sazan, kim saf herkes görmüş olur.

Yada paperman veya konuyu takip eden buzlucam bana özelden mail adresini göndersin, adresi 7D kullanıcısı arkadaşıma vereyim, fotoğrafları direk kendilerine göndersin. Onlarda fotoğrafların dosya boyutları ne kadarmış burada yazsınlar.


paperman son mesajına iliştirdiğin görüntü tahminimce kullanım klavuzu görüntüsü. 7D nin firmware değişikliği makina çıktıktan sonra yine tahminimce 1-2 sene sonra çıktı diye hatırlıyorum.

Kullanım klavuzunda jpeg fine 6.6 mb. görünüyor ise, senin ifadenle sonradan çıkan firmware, jpegleri iki kat fazla sıkıştırmaya başladıysa, demekki şuan 7D kullananların çektikleri jpeg-fine lar 3-4 mb. lık dosyalar olması lazım.

Böyle bir şey olabilme ihtimali bence sıfır. 18mp. lik bir kameranın
jpeg çıktısı 3-4mb. olamaz.
Akıl var mantık var.

Ben konuyla hiç ilgisi olmayan bir arkadaşımın ifadesine tabii ki güveneceğim. Onun ne bana nede bir başkasına yalan söyleme zorunluluğu yok.

Verin mail adreslerini, fotoğrafların orijinal boylarını hepimize göndersin.

Böylece 7D nin jpeg-fine larının kaç mb. olduğunu hepimiz fotoğraf üzerinde görelim.

Böylece bu saçma tartışmada senin yeni birşeyler öğrenmenle son bulur.






#turk' tarafından 04.04.2013 15:21:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Nisan 2013, 12:55 - İp: 78.***.**6.46
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Az önce istediğim fotoğraflar mail ile geldi, bende imageshack e ekran görüntülerini yüklemeye çalıştım.
Tam boylarını imageshack kabul etmiyor. Gelen fotoğraf sayısı 4, ben örnek olması açısından 2 sini yükledim, gerekirse diğer 2 sinide yükleyebilirim. İsteyenlere tam boylarını incelemeleri için mail ile de gönderebilirim.

Bak bakalım paperman fotoğrafların dosya boyutu kaç mb. mış.

İşte alttaki fotoğraflar ordan burdan okuduğun değil, gerçek hayattaki fotoğraflar.
Senin ifadenle bunların 6mb. civarı olması gerekiyordu, benim ifademle bunların 10-12 mb. arası olması gerekiyordu.

Sen exif te ne görüyorsun. Belki okumakta zorlanırsın, ben sana söyliyeyim.

Biri 11.6 mb. diğeri 11.3 mb.


Hayalmiymiş, gerçekmiymiş... (Bu ifade politik anlam taşımamaktadır)

Fotoğraflar kesinlikle PS falan oynanmamış, makinanın verdiği orijinal fotoğraflardır. İnanmayanlar bana özelden mail adreslerini versinler, fotoğrafları göndereyim, kendileri incelesinler.

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]


Uploaded with ImageShack.us[/IMG]






#turk' tarafından 04.04.2013 14:53:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Nisan 2013, 13:28 - İp: 78.***.**6.46
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Sn türk,

Canon Nikon olayına hiç girmeyeyim ben kendi adıma, subjektif konular da var elbette, ben Canon 7D yi büyük bir istek ve hevesle aldım, body yapısı ele oturuş ve fonksiyon tuşlarının yerleri kullanışları konusunda şimdiye kadar sahip olduğum en iyi makine idi. öte yandan teknik detayları bilemem ama aynı class 10 hafıza kartı ile kesinlikle hem D7000 den hem D7100 den daha çok kareyi ardarda çekebiliyor idi. Ancak iş IQ ye gelince yani imaj kalitesine gelince arada dağlar kadar fark var D7100 lehine. Siz de aksini iddia edebilirsiniz bilemiyorum ama DXO gibi başka da bir çok inceleme sitesinde örneğin DPREVIEW de de bağımsız kişilerin test edip onayladıkları bir durum IQ farkı. D7100 ün 7D ye kıyasla en fazla önde olduğu alan bu. Zaten birisinin incelemesine de gerek yok, ben aradaki farkı gözlerimle görebiliyorum.

AF konusunda D800 ün durumunu bilemeyeceğimi söylemiştim hiç kullanmadım hiç bir fikrim yok. 7D deki frontfocus sorunu lensten kaynaklanmış ise (ki öyledir bencede) d7100 de de (varsa) oluşan back-front focus durumunu AF fine tune ile düzeltebiliyorsanız zaten aynı kapıya çıkmaz mı? 24-105 gibi yüksek standartlı bir lenste front focus oluyor ise 18-105 gibi mütevazı bir kit lenste de olabilir elbette. Ancak belirttiğim gibi d7100 ümle oturup çart lar üzerinde focus testleri yapmadım, ben 300 tane gibi fotoğraf çektim ve sıradışı bir durum görmedim. Netlediğim kimseler konular net, neden mühendis gibi veya test laboratuvarı çalışanı gibi ince detaylara gireyim. Ama beni rahatsız eden bir durum olsa idi elbette araştırırdım o zaman.

1.3 crop modunun sonra yazılımla fotoğrafı kesmek ile ilgisi şu bakımdan yok okuduğum ve anladığım kadarıyla; makine sensörün belli bir kısmını kullanarak bu çarpanı sağlıyor. Dolayısıyla asıl fotoğraf zaten o ebatlarda çekilmiş oluyor. Yani fotoğraf ilk kaydedilirken 15.4 MP lik yepyeni bir fotoğraf olarak kaydediliyor. Ha şunu diyebilirsiniz, 1.3 crop modunda artık bir DLSR sensörü değil de bir üç çeyrek makine sensörü kullanıyor oluyorsunuz. Ancak önüne taktığınız lensin aktarabildiği tüm görüntü kayıpsız olarak bu yeni sensör üzerine gönderiyor. Zaten mantık fotoğrafı PS ile kesmek ile aynı olsa 18-55 ile çektiğimiz kuş fotoğrafını da kesip kullanabiliyor olmamız gerekirdi.

Live view af ile bir farkı var mı denemedim. Ama şunu söyleyebilirim LV de odaklama hızı 7D nin odaklama hızından 2 kat daha hızlı diyebilirim. Hoş bunu D5100 içinde söyleyebiliriz o da 7D nin LV odaklama hızından hızlı idi ama bu beni pek cezbeden,ilgilendiren bir husus değil.

Ben kendi adıma aşırı teknik konular içeren bir üstünlük mücadelesine girmek istemiyorum. Aslında 7D de olmayıp D7100 de hatta D7000 de olan başka bir sürü özellik de sayabilirim ama gereklilikleri tartışmalı olduğu için o topa da girmeyeyim. Örneğin time lapse özelliği gibi.

Benim şahsım adına karşı olduğum husus Nikon markası ne yaparsa yapsın ne üretirse üretsin kötüdür sorunludur diye genellemek bunu bir önyargı haline getirmek. Elbette sorunlu ürünleri olmuştur olacaktır, hatta aynı ürün bandından çıkan 100 üründen 2-3 tanesi zaten sorunlu olacaktır böyle olmasa idi ne garanti kavramına ne de servis kavramına gerek olmazdı. Ama NİKON mu? kesin sorunludur yaklaşımını doğru bulmuyorum her iki markayı da bolca kullanmış bir kişi olarak.

benim kişisel izlenimlerim sizi tatmin etti mi bilmiyorum ama bende sorunun tersini size sorabilirim, Canon 7D nin Nikon D7100 den daha iyi olduğunu yada en azından aynı başarımda olduğunu gösteren doneler nedir? D7100 de olmayıp da 7D de olan mesela? Zaten makinelerin üretim tarihleri yani yaşları itibariyle de bu kıyaslamaya girmek bana doğru gelmiyor.


 

Tarih: 4 Nisan 2013, 17:12 - İp: 62.***.**4.1
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Muzaffer bey amacım zaten kıyas falan yapmak değil. Çünkü bu makinalar sınıf olarak zaten birbirine rakip değil. 7D yi kıyaslayacağımız makina, çıkarsa D400 olacaktır.
D7100 ün Canondaki karşılığı 60D dir. Özellik olarakta 60D den daha üstün olduğu ortadadır. Bu özellikler 7D ye en çok yaklaşan Nikon apsc si olduğu için konuşuluyor.
Sahibi olmadığım bir makina hakkında konu açıldığı için bende netten ve kulanan arkadaşlarımdan öğrendiklerimi ifade etmek zorunda kalıyorum.
Yoksa 7D yi emaneten 10-15 kez falan kullanmışımdır.

D7100 ile igili bir kaç şey öğrenmek istiyorum. Sanırım bu soruları sizin açtığınız diğer D7100 topiğinde sormak daha faydalı olacaktır.
Bu konu biraz rayından çıktı.

 

Tarih: 4 Nisan 2013, 17:32 - İp: 78.***.**6.46
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Merak ettiğiniz her konuya cevap vermeye hazırım, bu konu başlığından da olur diğerinden de olur seve seve. Benim amacım da kimseyi D7100 almaları ya da beğenmeleri yönünde yönlendirmek değil, zaten beğenmediğim hususları da paylaşıyorum ki insanlar kendi görgülerine göre istifade etsinler.

 

Tarih: 4 Nisan 2013, 18:23 - İp: 62.***.**4.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

muzaffer bey aslında ayağı yere basan gözlemleriniz var ve d7100 konusunda haklı olmanızı bende arzu ediyorum, ama malesef d7000 konusunda üretim bandından çıkan her 100 ürünün 2-3 ü meselesini çok aşıyor sorun pek öyle 2-3 makinede değildi malesef sizde bu makineyi kullandınız hiçde öyle 2-3 makine olayı değil neredeyse tüm üretimlerde aynı hatalar tekrarlandı over expose, focus sorunu, sensörün yağlanması vs...Bu arada d7000 lerdeki olay back focus sorunu değil kimse kendini kandırmasın ne kadar fine tunedan ayarlasanızda focus bir türlü yerine oturmuyor her mm de farklı davranıyor vs yani focus algoritmasında hata var.. siz teknik olarak incelemeiş olabilirsiniz ben inceledim 2.5 yıldır sözlerimin arakasındayım... TURKİYE YE GELENLER SORUNLUYMUŞ GİBİ BİR DURUMDA YOK HER YERDE AYNI ŞİKAYETLER ...
TAMAM MARKA OLAYI DEĞİL AMA ARKASINDAN GELEN D600 DE YİNE AYNI SIKINTILAR YOK SENSÖR YAĞLANMASI YOK BİLMMENE KEZA D800 Ü FOCUS HATALARI YÜZÜNDEN İAADE EDEN PROFESYONELLER ... EEEEE YANİ NIKON DA ARTIK KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN KUSURA BAKMAYIN!!!! BENİMLE LAFIMLAI TAKACAK DEĞİLLER AMA TAKMAYA TAKMAYA OLAY NERELERE GİDİYOR YUVARLANAN KÜÇÜK BİR TAŞ HEYELANA DÖNÜŞMEYE BAŞLADI HALA 3 MAYMUNU OYNUYORLAR FİRMA OLARAK!!!
BU KADAR ÇOK PROBLEM ARKAKAYA YAŞATILIRMI SİZ 3-4 MAKİNA DERSENİZ SORUN 3-5 MAKİNADA OLMUYOR MUZAFFER BEY KUSURA BAKMAYIN... HERKES SİZİN GİBİ 2 SENE İÇİNDE 3000-4000 TL LİK 3-4 MAKİNA DEĞİŞTİRECEK bütçede de olamayabilir ... O YÜZDEN BEN KONUYA SİZİN KADAR GENİŞ YÜREKLİLİKLE BAKAMAYACAĞIM KUSURA BAKMAYIN... YOK BU HATALAR CANONDA DA VAR DERSİNİZ ORASINI BİLMEM , AMA ŞU ANDA NIKONDA ARKA ARKAYA MAKINALARDA ÇIKAN SORUNLARDA MÜNFERİT OLMADIĞI ORTADA MALESEF...
Servis olayıda faciaydı sürekli yağlanan (ayna mekanizması nedeniyle) sensörü temizleyim derken sensörü telef eden servisler focus sorununu kabul etmeyen VE İNSANLARA YARDIMCI OLMAYAN nikon ve servisler şimdi bunlarıda hiç olmamış gibi davranmakta biraz abartı olur kusura bakmayın binlerce mağdur varken görmüyorum duymuyorum konuşmuyorum vaziyeti değil, d7000 konusunda iyi şeyler yokmu fotoğraf kalitesi gerçekten iyi bir makine bunu inkar edemeyiz gerçekten hatta en az 7d kadar ve belki bazı yönlerden daha iyi olduğunu söyleyebilirim diNamik aralık vs RESİM KALİTESİ yonunden.. Gönlüm NIKON UN DAHA İYİ YERLERDE OLMASINI ARZU EDİYOR AMA BİZ SON KULLANICIYI BU KADAR MAĞDUR EDECEK KRONIK SORUNLARI ÖNCELİKLE KABUL ETMEK, DİNLEMEK VE MAĞDURİYETİ ÖNLEMEK GEREKİYOR KUSURA BAKMAYIN.
BU OLAYA HALA 2-3 MAKİNA DEMENİZ ARTIK BANA ÇOK SAÇMA VE AŞIRI YANLI GELİYOR. SİZ BİLE ALDIKTAN 4 -5 AY SONRA NIKON D7000 İ BU SORUNLAR YUZUNDEN ELİNİZDEN ÇIKARDINIZ... HALA 2-3 MAKİNAYDI HATA YAZMAYIN LUTFEN !!! BEN O NEDENLERDEN ELİMDEN ÇIKARMADIM DEMEYİN ARTIK 4 AYDA MAKİNAYI ELİNİZDEN BAŞKA ÇIKARMA NEDENİ OLMAZ !!! SEBEP OLARAK NEYİ GÖSTERİRSENİZ GÖSTERİN !!

MUZAFFER bey MADEM O KADAR BEĞENDİNİZ VE HATASIZSA NEDEN BU KADAR HIZLI DEĞİŞTİRDİNİZ D7000'i !!!!, İÇİNİZE SİNMEYEN NEYDİ DE??? BİZDE BAZI ŞEYLERİ GÖRÜYORUZ GÖZLEMLİYORUZ !!! GÖRMEZLİKTEN GELMİYORUZ!!!

HİÇBİR YERDE NIKON D300 HAKKINDA OLUMSUZ YORUM YAPILDI MI ?YOK HAYIR İNSANLARIN NIKONA GAREZİMİ VARDA ŞİMDİ BU MAKİNALARI ELEŞTİRİYOR...

SON OLARAK ;
EĞER D7000 'İN FOCUS HATALARI VE AYNA MEKANİZMASININ SENSÖRE YAĞ SIÇRATMA SORUNLARI OLMASAYDI, (Over expose bence çok önemsiz bu arada) BU MAKİNA MÜKEMMEL BİR MAKİNAYDI (FOTOĞRAF KALİTESİNDE VS..) AMA.....

BU ARADA MUZAFFER BEY D7100 İLE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARINIZI GÖRDÜM ÖRNEKLER KÜÇÜLTÜLMÜŞ TABİKİ AMA YİNEDE GUZEL FOTOĞRAFLAR VE FOTOĞRAF KALİTESİ KENDİNİ BELLİ EDİYOR...

TEKRAR SÖYLÜYORUM İLERİDE D7100 KENDİNİ İSPAT EDER YİNE ALIP KULLANABİLİRİM VE ÜRÜNÜ BEĞENİRSEM ONUDA TARAFSIZ OLARAK HER YERDE BELİRTİRİM AMA;
SEZAR'IN HAKKI SEZARA!!!




#buzlucam' tarafından 04.04.2013 20:33:30 tarihinde düzenlendi.


#buzlucam' tarafından 04.04.2013 20:35:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Nisan 2013, 19:36 - İp: 78.***.**9.241
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

D7100 konusu baska yerde devam ettigine gore ....

Ornekler 2011 yazina ait ... . Yil 2013 - makinadaki son fotograflari yollamak varken, neden bunlar ? !.

Firmware upgrade 10 ay once yapildi - bakalim simdi yeni firmware sonrasi durum ne JPEG buyukluklerde ? Ceksin karsisinda ne varsa bugun, camdan disari bakinca, yollasin sana - ne gerek var 2 yil oncenin arsivinde buyuk dosya aramaya ? Araya oyle AcdSee Pro 6 program da sokmasin - karrttan aktarsin ...

Canon 7D User Manual'a mi, arkadasin ACD Pro6 programindan gecme ( RAW'dan cevrilebilme ihtimali olan ) fotografa mi inanirsin dersen, tabi ki Canon user manual'a derim. Canon forumlarında da herkes dosya buyuklugunu 6-7 MB olarak belırtmis.

Asagidaki test sitesininde de JPEG dosya buyuklugu 6.2 MB .
12 MBlik dosyanin sirri arkadasinda gizli ...



Fotograflara dokunulmadi diyorsun ama

olusum : 4 Nisan 2013 ( Bugun )
degisim :8 Agustos 2011
erisim :4 Nisan 2013

2. fotografta olusturma/degisim/erisim - hepsi 4 Nisan 2013 - Bugun ... Oyle olmadigini biliyoruz ama.

Bir izah etsene hic dokunmadan ne olmus bu tarihlere boyle - ayni gun 2 yil once cekildigi belli olan fotograflarda, "olusturma " tarihi nasil bugun olmus ?? Bu arada , su ACDSee programinin RESIZE opsiyonunu biliyorsun sanirim - dosya buyukluklerini istedigin kadar arttiran ... ?? Istedigin boyutlari seciyorsun, oluyor dosya 2 kati ! !

Bu arada, 12 MB fotograf olsa bile ( bir sekilde bir yolu bulunup cekildi diyelim ), o boyutta 120 JPEG siralayabilecegini soyluyorsan sinifta kaldin ... " What is buffer " diye aratabilirsin

Tabi bir ihtimal de , Canon'un belirttigi 120 adet JPEG cekimin , sadece 6.6 MB icin gecerli olmasi ! ! O zaman da, sıkı kandırmaca olur, degil mi ? Hani Nikon'un 12-14 bit buffera laf etmen gibi




#paperman' tarafından 05.04.2013 06:42:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Nisan 2013, 20:38 - İp: 207.***.**8.4
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Paperman sen hastasın kardeşim, hemde ruh hastası.

Örnek verdiğim fotoğraflara bu kadar laf edeceğine, al sana mail adresim, gönder bide ben bakayım desene.

Sana göndereyim dediğim fotoğraf, raw dan dönüşmüş yada ACD de işlenmiş fotoğraf olabilirmi.
Ben böyle bir şey yapsam, sen beni madara etmek için sitenin ana sayfasına ilan verirsin.

Sorularına tek tek cevap vereyim.

Yüklediğim görselde ACDsee yi görmen, benim kendi bilgisayarımda bütün fotoğrafları bu programda açmamdan dolayı, jpeg uzantılarının ACDsee olmasından.
İnanmıyorsan kendi bilgisayarında herhangi bir fotoğrafı sağ tıkla, bununla birlikte aç seçeneğinde ACDsee programını seçerek yapabilirsin. O zaman seninde bilgisayarındaki tüm fotoğrafların exifine baktığında uzantı olarak ACDsee görünür.
Bu kadar basit.

Fotoğraflar 2011 in 8. ayında çekilmiş. Ancak bu fotoğraflar benim bilgisayarıma dün dışardan geldiği için benim bilgisayarımda oluşma tarihi, dünkü tarih.
Bu kadar basit konuları bile çözmekte zorluk yaşıyorsun.

Bir diğer konu senin koyduğun örnekteki dosya büyüklüğü konusu.

Makinaların çektiği jpeglerde alt sınır, çekilen fotoğraftaki veri miktarına göre değişir.
Arka arkaya çektiğin iki fotoğrafta sadece kadraj değişikliği ile bile dosya boyutunu arttırıp, azaltabilirsin. Yani önce çektiğin fotoğraf 8mb. iken, ikinci çektiğin fotoğrafta kadrajı değiştirdiğinde veri miktarı değişeceğinden farklı bir doysa boyutu görürsün. Bu 10mb. da olur, 5mb. da olur.
Bu bilgiyide kendi makinanda dene ve gör.

Ancak üreticiler makinaların fps hızında belli bir standart tutturmak için jpeglere belli bir üst sınır koyarlar.

Bu üst sınırda bir saniyede çekilecek maximum çekim sayısıda ilan edilen fps dir.

Bir makina benim verdiğim örnekte görüldüğü gibi 11.6mb. lık jpeg çekebiliyorsa, seri çekimde bu dosya boyutunda, ilan edilen FPS hızı kadar fotoğraf çekebilir.

Yoksa senin dediği mantıkta olsaydı, üreticiler kullanım klavuzlarına şöyle bir ifade eklemek zorunda kalırdı.

Bizim makinamızın FPS hızı, çektiğiniz fotoğrafın dosya boyutu 5mb. ve altında ise 10
5-10mb. arasında ise 8
10-15mb. arasında ise 6
15mb. tan fazla ise 4 tür gibi ibareler koyardı.
Böyle bir şeyde mümkün değil.

Her makinanın mutlaka maximum bir jpeg fotoğraf dosya boyutu vardır.
Bunu biz bilmeyiz, ama üretici bunu bilir.
Üretici işte bildiği o maxsimum dosya boyutuna göre, FPS hızını ilan eder.

Benim verdiğim 11.6mb lık jpeg örneğinden yola çıkarsak, 7D bu boyuttaki fotoğraftan saniyede 8 kare çekecek şekilde dizayn edilmiş demektir.

Olay bu kadar basit.

Ayrıca arkadaşıma söyledim. Mail adresime yeni bir fotoğraf çekip gönderecek. Kendisi bugün şehir dışında olduğu için makinası yanında değilmiş. Ama merak etme, yeni bir fotoğraf çekip gönderecek.





#turk' tarafından 05.04.2013 15:05:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Nisan 2013, 13:55 - İp: 78.***.**6.46
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fps cekim hizini degil, bufferi konusuyoruz. Bosuna yazmissin yarim sayfa izahat - seri cekim hizini tartisan kim ? ( Raw + JPEG hesaplanir bu arada )

12MB JPEG L/F arka arkaya 130 tane ceker mi diye soruyorum ! Cevabin nedir ?

Fotograftaki olusum tarihinin, degisim tarihinden sonra olmasini soruyorum - aciklamamissin . Birinde oyle ise, digerinde neden farkli ?

Fotograflar firmware degisim oncesi - sonrasini yollaman gerekirdi dedim - onu da atlamissin.

 

Tarih: 5 Nisan 2013, 22:33 - İp: 207.***.**8.4
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Sağolsun OLYMPUS DSLR çıkarmadığı için böyle tartışmalara sokmuyor bizi... Düşünceli adamlar..

 

Tarih: 6 Nisan 2013, 00:58 - İp: 88.***.**7.4