ubeceren
ubeceren (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D600 Vs Croplu Makina + Bol Lens

Arkadaşlar merhaba,
Amerikadan gelecek arkadaşıma dslr aldırmak istiyorum. Biraz daha iyisi olsun derken çıtayı yeni çıkan full framre Nikon d600'e kadar yükselttim, çok çok iyi yorumlar var hatta "Ken rockwell" piyasadaki en iyi görüntü kalitesine sahip makina gibi bir iddada bulunmuş(kendisinin 2 katından daha yüksek fiyatlı ff makinalar dahil). 2100 usd gibi bir body fiyatı var. Bu parayı body'e verirsem ya ancak 24-85 kit lensini alabilirim ya da 50mm 1.4 bir prime lens. ki 24-85 birçok yorum okumama rağmen hala böyle bir body'e layık mı tam kestiremedim, ekonomik olsun diye(600usd!) çıkmış bir lens. Öte yandan iyi fx objektifler inanılmaz pahalı (24-70mm 1800 usd civarı). Fakat Canon 7d gibi iyi bir crop makinayla yapılan karşılaştırmalı çekimi görünce d600 inanılmaz iş çıkarıyor.[link=http://www.youtube.com/watch?v=jWvaaHqQni0]d600 vs d7[/link]

Croplu bir makina alıp (tavsiye??) yanına kaliteli bir kaç dx lens mi alsam yoksa ileride kasar iyi bir lens alırım mantığıyla Nikon d600+kit lens veya d600+1 prime lens'le bu muhteşem aleti mi alsam, çok kararsız kaldım. Yorumlarınız için Şimdiden teşekkürler. Fotoğraf yıllardır bir ileri seviyeye taşımak istediğim bir hobi ama ilerde bu kadar parayı yatırdğım için pişman olur muyum , yoksa iyiki ff'le başlamışım dermiyim kestiremiyorum, bu yollardan geçen arkadaşların tavsiyesini rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 14 Ekim 2012, 00:58 - İp: 94.***.**8.158
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

" Biraz daha iyisi olsun derken çıtayı yeni çıkan full framre Nikon d600'e kadar yükselttim, çok çok iyi yorumlar var hatta "Ken rockwell" piyasadaki en iyi görüntü kalitesine sahip makina gibi bir iddada bulunmuş(kendisinin 2 katından daha yüksek fiyatlı ff makinalar dahil)."
"Fakat Canon 7d gibi iyi bir crop makinayla yapılan karşılaştırmalı çekimi görünce d600 inanılmaz iş çıkarıyor."


D600 ü biraz abartmışsınız. Linkte görüldüğü kadarı ile TIKLA hiçte öyle inanılmaz işler çıkarmamış.

Makinayı alıpta hayal kırıklığına uğramayın.

7D ile karşılaştırma mantıklı bir karşılaştırma değil. Makinaların kullanım amaçları ve özellikleri çok farklı.
Diğer FF makinalarla karşılaştırıldığında ise sonuç vasat. Heleki kendinden 2 kat daha pahalı makinalardan daha iyi demek yüksekten atmaktan başka birşey değil. (Bakınız D800, 5D Mark III)
Verdiğim linki inceleyin. Bu makina benzer fiyatlı 6D ayarında, hatta şimdilerde daha düşük rakama satılan Mark II ayarında bir makina.

Sonuçta FF bir makina olduğuna göre croplu makinalardan daha iyi olduğu kesin ve kötü bir makina değil. Fiyatına görede iyi bir seçenek.
Lenside kullanım amacınıza göre seçin.

 

Tarih: 14 Ekim 2012, 10:29 - İp: 78.***.**6.81
abidinas
abidinas (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Türkiye'de henüz D600 kullanan var mı bilmiyorum ama yabancı, özellikle de Amerikalı kullanıcıların forumlara yazdığını okuduğum kadarıyla genelde çok memnunlar, örneklere bakıldığında fotoğraf kalitesi de çok iyi ama tabi fiyatı bir hayli yüksek, özellikle giriş seviyesi olarak adlandırılan bir makineye göre. Benim de bir arkadaşım Amerika'ya gidiyor, ben de ona sipariş ettim ama seninle aynı endişeler bende de var, kit lens beni tatmin etmeyecekmiş gibi görünüyor. Daha önce Minolta sabit diyaframlı lens kullandım ve zoom lens için çok büyük avantaj ama Nikon 24-70 hem çok pahalı hem de yanında taşımak için çok ağır, bu nedenle biraz imkanları zorlayarak 24-120 F4'e karar kıldım, o da pahalı (1300$) ama nispeten daha ucuz ve hafif. bilmiyorum iyi mi yapıyorum! ama çeşitli siteleden yine ancak okuduğum ve fotoğraflarını gördüğüm kadarıyla, genelde kullananlar memnun ve iyi iş çıkarıyor..

Ama şunu söyleyeyim hiç bir lens prime lensler kadar keskin olmaz. Bence hazır imkanın varken D600 ve 50mm 1.8D aldırmalısın, hem keskin, hem ucuz, hem de fullframe de çok daha güzel kullanımı. Dijital FF kullanmadım ama film makinemde 50mm çok güzel bir açı..

 

Tarih: 14 Ekim 2012, 10:42 - İp: 213.***.**8.165
ubeceren
ubeceren (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumlar için teşekkürler, aslında sormak istediğim FF almam durumunda sadece kaliteli bir prime lensle kendimi geliştirmem nasıl bir fikir?(bazı yazılarda sabit odaklı lensle başlamanın ve bir süre zoom lenslere yönelmemenin doğru kadraj alışkanlığı için çok yararlı olduğunu okumuştum). Bu durumda (örneğin bir yıl sonra) daha pahalı bir ya da bir kaç lens alabilirim. Ya da bir prime lensle başlamak çok mu sıkar ve keşke dedirtir? Bunun yerine crop sensorlü makina alıp 3-4 farklı lensle başlamak mı daha geliştirici olur ki bu durumda ileride FF'e geçmek istersem elimdeki lensler ve makinayı elden çıkarmak zorunda kalacağım...

Sayın "Turk" aslında Makinanın abartılı bulduğunuz övgüsü Ken Rockwell'in d600 incelemesinde bulunan aşağıdaki satırlardan geliyor, benim o derece bir teknik bilgim zaten yok.

Şimdiden teşekkürler...


The Nikon D600 is Nikon's best digital camera ever, at any price.

It's got better image quality than any of Nikon's professional cameras like the $6,000 D4, and the D600 is the smallest and lightest full-frame digital camera ever from Nikon. The D600 has the best ergonomics and handling of any Nikon DSLR.

The Nikon D600 is Nikon's best FX (full-frame) camera regardless of price because its image quality is as good or better then the D800, D800E and D4, and it has superior ergonomics to any of them.

The D600 also runs faster and has much better resolution than the D800. Less is more: the D800 had so much darn resolution that its files quickly clogged our workflow, especially for anyone who shot NEF raw and had no smaller resolution options. We now can Adorama (sell quickly) our old D800s and D800Es and get the D600 we really wanted in the first place: a smaller, lighter, smarter version of the D700 and D800.

 

Tarih: 14 Ekim 2012, 22:33 - İp: 94.***.**8.158
abidinas
abidinas (üye)
İstanbul / Amatör

tekrar merhaba,

Sabit odaklı lens ya da zoom lens tamamen fotoğraf çekme alışkanlığıyla ilgili. mesela benim için zoom lenslerle yaptığım çekimlerin %90'ı ya en geniş açıda ya da tam tersi ile oluyor. Zoom lens çok büyük avantaj kimse inkar edemez ama sabit odaklı lenslerde de kompozisyon ve yaratıcılığının gelişeceği kesin. Kararı fotoğraf alışkanlığına ve zevkine göre belirlemelisin

Artık crop makine devri yavaş yavaş kapanıyor gibi, sensör teknolojisi geliştikçe de ucuzlayacak, o bakımdan bundan sonra crop lenslere yatırım yapmamak daha doğru sanırım. Gerçi bu dediklerimin en az 5 - 10 yılı var gibi ama ileride kendini geliştirmek istediğinde FF isteyeceğin kesin, o bakımdan baştan senin için doğru yatırım ile ilerlersen ileride daha esnek hareket alanın olur, özel amaçlı lensler alırsın vs..

Kendimden örnek vereyim; elimde minolta film makine, minolta lensler, flash ve sony dijital body var ama sony'nin yeni makineleri beni hiç cezbetmiyor ve Nikon'a geçiş yapıyorum. Bir anda yılların birikimi sıfırlandı, şimdi onları satmaya da kıyamıyorum, bu durumda sadece film makinem ile kullanacağım bir dolu lensim oldu...

umarım yardımcı olur karar vermene..

 

Tarih: 16 Ekim 2012, 20:09 - İp: 212.***.**2.52
theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

bodyler geçici objektifler kalıcıdır

 

Tarih: 16 Ekim 2012, 21:36 - İp: 78.***.**8.13
  • 1