m.tmn
m.tmn (üye)
Gaziantep / Amatör

Nikon D5100 Mi? Canon 550d Mi?

bir sorum olacaktı nikon d5100 almayı düşünüyorum yada canon 550d. nikon d5100de af motoru yokmuş ben buna lens alırken neye dikkat edeceğim yada af motoru olan bir makina almak daha mantıklı mıdır bir amatör için ve bunun ne gibi dezavantajarı vardır ayrıca bu makina yerine canon 550d almak mantıklı olurmu siz olsaydınız hangisini alırdınız sadece fikrinizi öğrenmek isterim ve son birkaç aydır arkadaşın 550d makinasını kullanıyorum cok amatörce sadece deklansöre basıyorum yavas yavas birşeyler öğrenmek için ve ilk dslr makina kullandığım için fotoğrafları cok hoşuma gitti başka makina elime almamış olduğum için diğerlerinin kalitesi özellikleri hakkında hiçbir bilgim yok maalesef biraz aydınlatırsanız sevinirim...



#m.tmn' tarafından 02.12.2011 16:07:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Kasım 2011, 20:59 - İp: 176.***.**6.41
senereroglu
senereroglu (üye)
Ankara / Amatör

Niye aslında hep canonu elemeye çalıyorum biliyormusunuz?? Çünkü kalbim nikon d5100 den yana..Neden bilmiyorum ama ısındım o makineye.
21.09.2011- Alahan

Çok duygusal davranıyorsunuz sayın Alahan, koyu bir Nikoncu olmuşsunuz, teknik konularda yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin.

 

Tarih: 21 Aralık 2011, 12:45 - İp: 78.***.**3.36
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Ya şimdi aslında baktım biraz da canon larda af ile ilgili hem gövde de hem de lenste ayrı yapı var.Sanırım orda bir karışıklık çıkıyor. Ve zaten canonlar da af motoru diye bir sorun yok. Çünkü bütün lenslerinde af motoru olduğunu öğrendim bakınca.

 

Tarih: 21 Aralık 2011, 12:57 - İp: 217.***.**9.210
xyzarc
xyzarc (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Şenereroğlu,

Aslında tüm samimiyetimle söylemek isterimki, ben hiçbir markanın askeri değilim..Buna inanın..Peki neden aldığım makinenin markasını savunmaya çalışıyorum, biliyormusunuz??Çünkü hemen herkes, özellikle konuya ilişkin fotoğrafçılık sitelerinde, her cümlenin her incelemenin, her cevabın sonu, her nasıl oluyorsa, her neden oluyorsa hep "yine de canon" diye bitiyor..Bence, bilerek isteyerek ve sanki tarafsızmış gibi görünerek yapılan bir enformasyon bu..Elbette bunun bir sebebi ve bu sebebin de bir bedeli vardır diye düşünüyorum..
Bir de "normal" kullanıcılar var marka fanatikliği yapan..onları çok umursamıyorum,onlar her neye sahip iseler onu ölesiye savunmaya çalışırlar,en iyisi sahip olduklarıdır çünkü, vb.vb..
Biraz belki donkişotluk yaptığım ama inanın bana tek sebebi bu, duygusal savunma durumunun..

Ayrıca söylediklerimi araştırmış olmanıza da şaşırmadım desem yalan olur Çelişkili bir durum mu aradınız bilmiyorum ama söylediğim o cümlenin hala arkasındayım..Zaten orada da demek istiyorum ki; yok aslında birbirlerinden farkı, ama herkes canon dediği için ben nikon diyorum..
Bu arada yiğidin hakkını korumak diye bir gerek varsa eğer bu bence nikon için söylenmeli..Bakın aşağıda delirendeli arkadaşımız, göz göre göre olmayan bir özelliği atfetmeye çalışıyor canona..Oysa canonun kendi sitesine bir baksa canonun o modelinde gövdede AF motoru olmadığını anlayacak..Ancak bu piyasada hep söylenen ne??Nikon d5100 mü?? Onda AF motoru yok.E peki canonun 550 sinde ya da 600d sinde var mı?? Onda da yok, ama bundan hiç bahsedilmediğinden herkes sadece nikon da yokmuş da canon da varmış gibi algılıyor..Neyse delirendeli arkadaşımız da gerçekleri görmüş

Bascek de de buna benzer bir muhabbet vardı ve orada da yukarıdakilere benzer şeyler yazmıştım..Bu konuda (Bu nikon konusu değil, herhangi bir markanın özellikle bazı çevrelerce öne çıkarılması meselesi) aslında çok doluyum..Benzer örnekler için bakınız; GS/FB, Diğer tüm telefon markaları/Nokia-İphone,opel/wv, asus/gigabyte,AMD/intel

Hepinize selam ve sevgilerimle..

 

Tarih: 22 Aralık 2011, 00:37 - İp: 88.***.**5.145
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Şimdi alahan arkadaşıımz beni herhalde canon fanatiği sandı. Ki ben bir sony kullanıcısıyım. Gerçi çokta önemli değil. Bu ayrı konu.

Canon un kendi sitesine baktım. Vaktim yoktu hızlı hızlı geçtim. Bu motorla ilgili benim anlayacağım şekilde bir tanım görmedim. Sonra basçek ve dijital fokusta bununla ilgili bilgiler buldum.Benim hatam genel kabul görmüş bilgileri araştırmadan kabul etmemden kaynaklanıyor. Tamam bunu kabul ediyorum. Ama burda konu Nikonun 3000 3100 5000 5100 modellerindeki af motoru eksikliğinin dezavantaj olabileceği. Evet konu bu yoksa canon gövde de taşıyor yok lenste taşıyor falan filan bunlar önemli değil. Eğer bu dezavantaj canon modellerinde varsa tamam kabul. Canon motoru lenste taşıyor olabilir. Ama motorsuz lensi var mı canon un.?

 

Tarih: 22 Aralık 2011, 08:41 - İp: 217.***.**9.210