bayki
bayki (üye)
Bursa / Amatör

Nikon D40x , Canon 400d? Kararsizim

Merhaba arkadaslar,

Daha once baska bir baslikta kompakt siniftan artik dslr sinifa gecmek istedigimi belirtmistim. bazi arkadaslarin da yardimi ve netten yaptigim arastirmalar ile dslr konusunda az cok bilgi sahibi oldum.

maddi durumum cercevesinde 2 makina uzerinde kararsizliga dustum. bu makinalar, Nikon d40x ve Canon eos 400D .

ozellikle belirtmeliyim ki bu siralar maddi durumum pek yerinde olmayacagindan dolayi herhalde 4 ay gibi bir sure yeni lens alma sansim olmayacak. Bu yuzden makinalari kit halinde almayi dusunuyorum ve iceriginde gelen 18-55mm lens ile kullanacagim.

aslinda nikon d40x de karar kilmistim ancak AF konusundan oturu ileride kullanabilecegim lens sikintisi ve fiyati biraz cekinmeme sebep oldu. o yuzden canon eos 400D'yi de arastiriyorum. fiyat olarak birbirlerine yakin modeller. 800$ civari fiyatlara satiliyorlar. aralarindaki performans farki nasil acaba bu modellerin? daha dogrusu bu iki makina arasindaki bariz farklar nelerdir?

bu haftasonu ve ya en gec onumuzdeki haftaici alacagim fakat hala kararsizim. aslinda butcem 700-800 ytl civariydi fakat ikina sikina bunu 1000ytl yapabiliyorum. daha farkli degerlendirebilecegim ve bu iki makinadan daha iyi olmak kaydiyla alternatifler var mi?

yardim eden herkese cok tesekkur ederim.
isiginiz her zaman bol olsun.

Tarih: 11 Ocak 2008, 12:27 - İp: 85.***.**1.146
a_lam
a_lam (üye)
Kırklareli / Amatör

Selam lar ...

yaklaşık 6 ay önce ben de siz gibiydim ve tam 3 ay araştırdıktan sonra 3 ay önce kararımı sony alfa 100 den yana kullandım ...
Nikon D40 lardan kaçmamın tek nedeni AF sorunu oldu çünkü yeni lenslerin fiyatı sisinzde belirttiğiniz gibi abartılı rakamlarda ..

Canon 400D den ise son anda vazgeçtim çünkü makina almaya girdiğim dükkanda ki adam kit lensi için "BodyKapağı" sıfatını kullandı..ve benim en az bi 3-4 ay yeni lens almaya param olmayacağı için body kapağıyla kendimi geliştirmek ten cok zevkimi köreltebileceğini düşündüm..

Peki ya neden Alfa 100 ...
1-eski minolta AF lenslerin tümünü kullanabilme (misal : beercan diye bir lens var ki 70-210mm f:4 bi sahip olan torunlarına miras bırakıyor hemde 200-300 lira fiyatla)
2-Super Steady Shot : gövdeden titreşim önleme ki kesinlikle iyi çalışıyor ve çok işe yarıyor
3-kit lensi bile gaayet başarılı
4-hani ilerde bir gün param olunca CARL ZEISS lensler kullanabilme lüksü
5-minoltanın fotograf bilgisinin sony nin elektronik bilgisiyle birleşimine olan şahsi güvenim ki iyi ki güvenmişim...

...şimdi 3 aydır alfa 100 kullanıyorum ve sadece kit lensleyim hala ve çooook fazlasıyla memnunum gerek iç çekimler gerek gündür çekimleri fazlasıyla memnun ediyor beni..

umarım işinize yarar birşeyler söyleyebilmişimdir ...
kolay gelsin ...

 

Tarih: 14 Ocak 2008, 07:26 - İp: 144.***.**2.39
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

1- Lens almayacaksanız SLR almayın! moraliniz bozulur, çoğu zaman compactlı günlerinizi ararsınız.
2-Mavi İzci ve a_lam çok mantıklı tavsiyeler veriyorlar mutlaka kaale alın.
3-D40'dan şiddetle uzak durun.

 

Tarih: 14 Ocak 2008, 09:07 - İp: 88.***.**6.51
bayki
bayki (üye)
Bursa / Amatör

son elektronik marketlere yaptigim gezi ve makinalari elime alip incelemem sonucu pentax da aklimda yer etti. ve butcemi darma duman edip pentax k10d almaya karar verdim. baslikla cok alakasiz bir secim oldu ama en cok icime sinen makina bu oldu.
k10d body+kit lens 1000-1100 ytl civari. 200 ytl gibi bir parayla tripod ve bir sure isimi gorecek bir canta alabilirim sanirim.

bu arada internetten spot makina alabilecegim guvenilir bir site biliyor musunuz? gectigimiz hafta istanbuldaydim ve geldigim zaman oradan elden alisveris tercih edecektim fakat karar veremedigim icin yapamadim. uzunca bir sure istanbula gelemeyecegim icin ve havale gondermeye de cekindigimden buyuk ihtimalle internetten alisverise yonelecegim. veyahut bursa'da sifir spot pentax k10d+kit lens alabilecegim bir yer bilen varsa cok yardimci olacaktir.

herkese gostermis oldugu ilgi ve alaka icin cok tesekkur ederim.

 

Tarih: 15 Ocak 2008, 23:53 - İp: 85.***.**7.115
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör