muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D3100 Ü D90 İle Değiştirmek?

Bu konuda son kez konu açıyorum, değerli vakitleri alıp sitede boşuna yer işgal etmek istemem. Nikon D3100 üm var. Ancak bu makinemi alırken de aklım hep d90 da kalmış idi. Şimdi bütçeyi biraz zorlayıp D90 alabilirim. D3100 ümü de satacağım artık biraz zararla.

Birincisi bu doğru bir hamle olur mu? Yani D90 a geçmek. İkincisi bulduğum yurtdışı menşeli 1.800 TL fiyat uygun mudur?

Bilgisi olan değerli üyelerin görüşlerini bekliyorum.

Tarih: 9 Mart 2011, 12:17 - İp: 62.***.**2.1
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

d90 ımı bugün aldım bana bir önceki postumda anlattığım gerekçelerle mantıklı geldi. Eğer 1 yıl hiç lens almam ihtiyacım olmaz diye düşünseydim zaten değiştirmeyebilirdim. Ama 18-55 gerçekten kısıtlı bir lens.

Birde şöyle düşündüm şimdi d3100 üm çok yeni olduğu için (5.000 shutterda idi) aldığım rakama çok yakın bir bedelle satabildim. D7000 belki gelecek ucuzlardı, ama bende kendi makinemi kullanmaya devam edeceğim için eski ve yüksek shutter sayısı yüzünden çok daha düşük bir bedele satacaktım. Yine aynı fark çıkacaktı cebimden. Üstelik tüm bunları hiç lens almadığım mantığıyla yazıyorum. Arada lens almak istediğimde her lense x2 fiyat ödeyecektim.

Ayrıca Nikon D90 modelinin efsane bir model oluşu, internetten okuduğum üretiminin min.1 yıl daha sürdürüleceği ve Nikon'un bu kadar başarılı bu modelin yerine devamını çıkarmak konusunda isteksiz olduğu gibi bilgiler de kararımı etkiledi.

Ayrıca azıcık da olsa kullanınca anladım ki yalnız AF hızı için bile değiştirmeye değermiş. Her ayarın ayrı bir düğmesi olması da harika. Tek eleştirilebilecek husus ingilizce olması ki ben zaten lise ve üniversiteyi ingilizce okudum

Bu kadar çok şey yazmam heyecanımdan, mazur görün

dediğim gibi şimdi iş bol bol fotoğraf çekerek kendimi geliştirmekte.

İlgilenen fikirlerini paylaşan tüm üyelere teşekkürler.

 

Tarih: 16 Mart 2011, 18:37 - İp: 62.***.**2.1