xlife
xlife (üye)
Bursa / Amatör

Nikon D3, Canon Eos-1ds Mark Iıı

merhabalar fotoğraf dostları,

Benim merak ettiğim şey hangi makinanın size göre daha iyi olduğudur. Tabi şu an için bunları alacak bir param yok Modelleri incelledim D3 ün biraz daha önde olduğunu gördüm. Mükemmel bir iso oranı var. Canon'da ise megapiksel ön planda. Seri çekim hızında da D3 çok önde gibi gözüküyor. Tabi bunlar benim fikrim. Sizlerin yorumları nelerdir ?

Şimdiden teşekkürler.
Hoşçakalın.

Tarih: 25 Mayıs 2008, 21:01 - İp: 88.***.**8.212
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

alıntı...

 

Tarih: 27 Mayıs 2008, 01:59 - İp: 78.***.**4.125
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör


Megapiksel kompakt veya SLR-like gibi makinelerde çok olduğu zaman kaliteyi düşürüyor ama SLR ve özellikle full-frame SLR'lerde bir avantaj doğurduğunu düşünüyorum. Özellikle de full-frame'lerde sensör yeteri kadar büyük olduğu için piksel alanı çok küçük olmuyor.

Geçenlerde bir yerde okumuştum. Ünlü dergilerin birisi 1Ds Mark III çıkana kadar hala filmli SLR kullanıyormuş. Çünkü büyük dergi sayfalarına baskı yapıldığında dijital SLR'lerin yeterli çözünürlüğü sağlamadığını düşünüyorlarmış. Ama 22 MP'lik 1Ds Mark III çıkınca dijitale geçmeye karar vermişler.

Büyük megapiksel sadece büyük baskıda avantaj doğurmuyor. Çektiğiniz objenin etrafında istemediğiniz bölgeler varsa crop'luyorsunuz ve elinizdeki fotoğraf hala yeterince büyük olarak kalıyor. Ama mesela 6 MP'lik bir fotoğrafta crop yaparsanız elinizdeki fotoğraf çok küçük kalabilir.

 

Tarih: 27 Mayıs 2008, 14:38 - İp: 192.***.**4.219
onuraltan
onuraltan (üye)
Trabzon / Amatör

Merhaba,

D3 ve EOS 1 serisi makinalar özdeş gövdeler ve çok profesyonel makinalar.

Canon'un en büyük avantaji sensörleri kendi üretmesi. Ancak Nikon'da D3, D300 ve D700 ile grültü problemini halletti.

Canon sayısal makinaların(özellikle CMOS) öncülüğünü yaptığından biraz kibirli duruyor. Örneğin EOS 1D Mark III + EOS 1Ds Mark III = Nikon D3

Kamera alırken ne yapacağınız ve önceki aksesuarlarınız çok önemli. Spor fotoğrafcılığın da hız çok önemli. Ayrıca hareketli sahneler durumunda göz gürültüyü fazla algılamaz. Bu amaçla spror fotoğrafcılığı yapacaksanız EOS 1D Mark III çok profesyonel bir makina. Ancak Nikon D3 de çok önemli Full frame özelliği sunuyor. Bu durumda hızı düşüyor. Ancak APS boyutunda pixel sayısı düşüyor ama hız artıyor. Fakat Nikon full frame olanağı sunuyor. Canon da ise daha profesyonel yaklaşım ve birazda kibirlilikle olaca iki ayrı makina sunuyor. Bu da pahallı bir çözüm. Aslında Canon, Nikon gibi yapsa EOS 1Ds Mark III'e APS modu rahatlıkla ekleyerek hızıda arttırır. Müşterisine iki ayrı makinayı bir gövde içinder sunabilir.

Artık Soni de pazara iyi girdi belki Canon biraz daha bencilliğinden vaz geçer ve fiyatlar da düşer.

Hoşca kal

 

Tarih: 14 Eylül 2008, 10:24 - İp: 193.***.**8.94
oguz orhan
oguz orhan (üye)
İzmir / Amatör

Bir iki not da benden arkadaşlar,
1) Pixel sayısı önemli
2) Pixel boyutu ve dolayısıyla sensör boyutu önemli
3) Quantum Efficiency denen bir parametresi var sensörün (ışığı elektriğe çevirme diyebiliriz basitçe) bu önemli
4) Quantization (yani oluşan elektrik miktarını ne kadar hassas ölçüyorsunuz) bu önemli
5) S/N oranı (alınmak istenen sinyal-ışık ve beraberindeki gürültünün oranı) bu önemli

Dikkat ederseniz saydıklarımız tamamen sensör ve elektroniği ile ilgili.
Optik olarak o ışığın nasıl alındığını bahsetmiyoruz. Yada görüntü alındıktan sonra nasıl işlendiğinden. İşleme algoritmalarının o görüntüde ne kadar keskinlik yada ne kadar değişim yaptığından bahsetmiyoruz.

Ama şınu söyleyebiliriz. Sensör boyu büyük ve Pixel sayısı görece daha az olan makinalarda S/N oranı çok iyi oluyor. Çünkü, büyük pixel daha çok foton toplama kapasitesine sahip oluyor. Tabii ki burada sensör tipi de önemli (CCD mi CMOS mu-detaya girmeyeceğim). Pixel sayısının çokluğu daha detaylı görüntü alımı için kesinlikle önemlidir. Neden evlerimize HD Tv ler almaya başladık ?

Saygı ve Sevgiler İzmir'den...

 

Tarih: 22 Ocak 2009, 04:10 - İp: 81.***.**6.221
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Herkese merhabalar.

Onuraltan arkadaşım aşağıda yazdığın örneklemenin yanlış olduğu kanısındayım.

"Örneğin EOS 1D Mark III + EOS 1Ds Mark III = Nikon D3 "

Yani ben 9 kare hıza razıyım bu aradada FF bir makina olsun dersen D3 tercihim olur demek ayrıdır.1D mark III hızını alıp 1Ds mark III de FF özelliğini alarak D3 e eşitlemen yanlış.Ben örneklemenden ve arkasında yazdıklarından bunu anladım.Yanlış anlamışsam düzeltirsiniz.

Gelelim xlife arkadaşımızın sorusuna.Bu her ne kadar kıyaslanması mümkün olmasada 1Ds serisi özellikle moda fotografçıları için tasarlanmış bir seridir.Hem moda fotografı fotografçılık sektöründe en çok kazandıran bölümdür,hemde fotograf bir show olduğu için elininzde kallavi ekipmanla karşınızdakinin gözünü doyurma olayıdır.

D3 ise tamamen bir diğer arkadaşımızın da dediği gibi Aksiyon konuların çekimin de işi olan,spor,magazin fotografçılarının muhabir makinası olarak adlandırdığımız bir makinadır.Bir stüdyocuya D3 tavsiye etmek ne kadar yanlışsa,muhabirede 1Ds mark III tavsiye etmek aynı hatanın kopyasıdır.

Nihayet Nikon 1Ds serisine rakip olacak nitelikle bir makina çıkardı.D3x, onunla 1Ds mark III kıyaslanmalıdır.D3 ile 1D mark III kıyaslanmalıdır.

Bence bu Canon Nikon olayı artık biraz da nasıl fotograf sevdiğinizle alakalı.Ben uzun zamandır Canon kullanıyorum, ve bana Nikon ile çekilmiş fotograflar olmuş olsa bile bi eksiklik varmış gibi geliyor.Gözüm alışmış bi kere Canon a.Bu durum aynen Nikon cular içinde geçerli.

Ama bugün Nikon ilede Canon ilede çok başarılı işlerin altına imza atan arkadaşlarım var.İş biraz da Fotografçıda bitiyor.

Işığınız bol olsun.


Not: olaya böyle yaklaşmamım sebebi gene alınması ihtimali bile yokken Canon Nikon tartışması yartılmak, heyecanlı dakikalar yaratılmaya çalışılmış gibi bir durum algıladım.

 

Tarih: 22 Ocak 2009, 23:42 - İp: 92.***.**8.147