kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

Nıkon D3 Ün Gövde Dayanıklık Testi

şahsen ben bu görüntüyü izleyince şaştım kaldım ınanamadım sizlerlede paylaşmak istedim linki bir zamet tiklayin .http://www.youtube.com/watch?v=3hjBv9wYOEE&feature=related

Tarih: 4 Mayıs 2008, 01:59 - İp: 78.***.**7.32
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

bu adam özürlü. çivifilan da çakıyor duvara.
http://www.youtube.com/watch?v=eyDC1Mqkjwo&feature=related
bunda da şişe kırıyor. fındık fıstık kırmak için almış d3 ü .

pazarbey senin gx10 un üstüne makarna sosu dök ama fıstık filan kırayım deme , fıstık değil de makine kırılır muhtemelen .


olympus e3 ün de var böyle, üzerine çıkıp tepiniyorlar.
tabi anlamıyorum bu zihniyeti. şovun da bir sınırı var. üzerine çıkıp tepinmek için mi alıyorlar makineyi bilinmez.

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 10:41 - İp: 85.***.**4.29
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Bu adamlar muhtemelen makinayı kendi parasıyla almıyor. Nikon d3 ün reklamını yapması için muhtemelen Nikon sponsor olmuş olabilir, baksanıza, Türkiyedeki bir sitede bile biz bunu konuşuyorsak dünyada ne kadar reklamı olmuştur kimbilir. bunun için Nikon bir D3 parasını rahatlıkla bayılır herhalde.

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 11:14 - İp: 85.***.**0.30
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

doğrudur reklam meklam olabılır bir gerçek var adam yapmış bu makineyi insanın ömrü yetmez ne kırmaya nede eskitmeye

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 11:44 - İp: 85.***.**1.138
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

reklam olduğu belli zaten, amatör birisinin elinden olunca daha etkili oluyor, dediğiniz gibi biz bile burada konuşuyoruz
profesyonel bir amatör reklam olmuş ama

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 13:44 - İp: 81.***.**7.8
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

iyi guzelde, benim ev insaatındada kullanırım diye makinemi alınır..(pazarbeyın evi bitti,onceden bilse alırdı)
bu videoları izleyip aa bak kesin alınır bu makine diyecek salak varmıdır?
adamın "hey" deyişi bile irite edici..
alcagı olsa vazgecer adam sırf su gerizekalıda kullanıyor diye..
makinelerin amacının fotograf cekmek oldugunu hatırlatmak gerek buna,nikonun boyle bir reklama ihtiyac duyacagını sanmıyorum.. amator işi eglence..
kuzenim amerikalıların gerizekalılıkları uzerıne cok hıkaye anlattıgı için cocugun pırasadan az daha gelişmiş bir varlık oldugunu dusunuyorum...
okuzum ama para bende sozune ornek videodur..

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 14:07 - İp: 78.***.**8.243
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

gaijin bu konudan baya rahatsız olmuşsunuz neden burada d3 ün ne derece dayanıklı olduğunu anlatmaya çalışmışlar bencede dayanıklı gözüküyor hede süper bir makine duruşu ve şekli ile bir şah eser

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 14:56 - İp: 85.***.**1.138
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

yeni makine almaya karar veren profesyonel bir haberci, zor koşullarda çalışan belgesel fotoğrafçısı, nemli ortamlarda çekim yapan bir profesyonel ya da çok sıcak/soğuk ortamda çekim yapanlar (örnekler çoğaltılabilir) "kesin alınır bu makine" diyerek salak(?)lar grubuna mı dahil oluyorlar???

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 15:41 - İp: 81.***.**7.8
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

makinenin dayanıklı olmasına degil benım sozum.
hatta hayran oldugum bir makine.. sen birkac marka dusmanısın okeyde ben nikon dusmanı degilim.
-----------------
makineyle civi cakan adamı izleyip aman allahım cephede işime yarar diyen savas fotografcısı,makineye fındık ezmesi suren adamı izleyip ama allahım evde surerim fındık ezmesini dagda ac kalmam,yukte olmaz diyen doga fotografcısı vs vs vs, bunun salaklık degilde referans goruntu oldugunu dusunuyorsan tamam eraycanli..
salak degil hiçbiri, bu adamda degil..

ben ilk mesajımda asıl gorusumu belirtmiştim. arap yagı bol bulunca biyerine surermiş diye..
ben makinenin saglamlıgına gıcık olmadım,adamın gerzekligine gıcık oldum...belirttigimde bu zaten.. asıl size sormak gerek benım yorumumdan niye bukadar rahatsız oldunuz, recel surmek için d3mu almayı dusunuyorsunuz????

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 16:13 - İp: 78.***.**8.243
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

marka düşmanı değilim, yeni çıkan hiçbir fotoğraf makinesine kötü demem, hepsi teknolojinin üst sınırlarını zorlayarak yapılmış makineler, saygı duyuyorum, bazılarının diğerlerine üstünlüğü olabilir o ayrı. hatta optik konusunda belki buradaki herkesten çok daha fazla saygım vardır her markaya, niye derseniz eğitimim optik tasarım, optoelektronik üzerine ve ilerde inşallah bu işi yapıcam. "cevherin kadrini cevherfüruş olan bilir" derler. 40-50 sene önce o optikleri tasarlayan Japonlar eli öpülecek adamlar. bu her marka için böyle, pentaxı leicası nikon canonu, hiçbirine kötü diyemiyorum. yani marka düşmanı olmam sözkonusu değil, hepsini yapanlar hayranlık duyduğum insanlar. neyse bunu tartışmama ihtiyaç yok zaten...

bunlar senin de dediğin gibi referans görüntülerdir, salaklık ifadesi değil. dizüstü bilgisayarlar ilk çıktığında üzerinden araba geçirirlerdi, sonra bakın böyle dayanıklı diye reklamını yaparlardı. alan kişi üzerinden araba geçirsin, çukurlarda köprü olarak kullansın diye mi yapıyorlardı bunu? bunu gören kullanıcı yere düşürsek ya da çarpsak da birşey olmaz buna diyordu. veya hergün gördüğümüz su borusu reklamları, adamlar üzerinden dozerle geçiyor, alıp dozer geçen yollara döşeyecek piskopatlar mı bu reklamın hedef kitlesi?? hayır, sadece ne kadar dayanıklı olduğunu göstermek için yapılmış. neyse örnekler böyle uzar gider. D3 için de aynı şey söz konusu, kimse çivi çaksın, fındık-fıstık kırsın, üzerine bilmemne sürsün diye almıyor. dayanıklılığını göstermek için yapılmış bir reklam bu.

makineyle civi cakan adamı izleyip aman allahım cephede işime yarar diyen savas fotografcısı,makineye fındık ezmesi suren adamı izleyip ama allahım evde surerim fındık ezmesini dagda ac kalmam,yukte olmaz diyen doga fotografcısı vs vs vs, bunun salaklık degilde referans goruntu oldugunu dusunuyorsan tamam eraycanli..
bunlar çocukça ifadeler gaijin, komik oluyor...

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 16:39 - İp: 81.***.**7.8
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

makine dusmanı diye sana demedim zaten fufuliye dedim.
--
varsın benım ifadelerimde cocukca olsun,senınkiler cok olgun laflar.onceden bu halil ibrahim gibi bir baksetbolcu varmıs, bazı turk filmlerinde mafya babasını falanda oynamıstı adını unuttum.
onuda murat reklamlarında oynatıyorlarmıs arabamız geniş diye..
masadan dusen laptopun paramparca oldugunuda biliyoruz,o ustunden dozer gecen boruların patladıgınıda..
mesele bu degil.
-------
bu herifin derdinin kimseye bakın makine nekadar saglam demek oldugunu sanmıyorum oyle olsa bukadar itici videolar cekmezdi.
anlamadıgım neden rahatsız oluyorsun yorumumdan,yada yorumlarımdan????

makine için su gecirmez demek yeterlidir diye biliyorum,darbelere dayanıklı demekte oyle..oldu olacak ak47 ile bikac el ates etselermiş aletede cephede işe yarar deseymisiz..
ah pardon cocukca bır ıfade oldu buda..

civi cak,ceviz kır,e fotograf cekmedin be arkadasım,makinenin hızını gostermedin,liewievi hiç gostermedin..
livewievda focus hızını gostermedin, hani ben zor kosullarda calısıyorum ya asırı ısık altında lcd performansını gostermedin hiç, vizoru gostersen bi elinde makine var nede olsa, kac fotograf cekiyor ardarda onu bi test etseydin..

bak adam civi cakıyor makineyle diye gidip bu makineyı alanda salaktır,isterse 10 tane pulitzeri olsun...

nıye alındın onu anlamadımki ben??
genel bir durum oldu gerci bana saldırmak..buffaloda adama ozurlu demiş,ne oldu şimdi????
bu videoları ceken adam salak bana gore,amacıda oyle hey,profesyonel fotografcılar bakın bu makine boyle saglam sizin işinizi gorecek makine demek degil, elimde makine var ister duvara vururum ister recel surerim sizde izler gıcık olursunuz demek..
bu adam salak,ve bu videoları referans alıpta makine alma kararı veren adam daha salaktır...

cocukca oldu kusura bakma,karsımdaki herkes anlasın diye boyle yazıyorum


#gaijin' tarafından 04.05.2008 16:51:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 16:50 - İp: 78.***.**8.243