devrim1
devrim1 (Üye)
Kocaeli / Amatör

Nikon D3- D3s- D3x Hangisini Almalıyım

arkadaşlar d300 le başladım makinayı öğrendikten sonra sattım lenslerle birlikte. makinadan soğuma sebebim denklanşöre basınca sallanıyor .tripota ağırlıkta bağlasam wriles kumandadan çektiğim halde makina sallanıyordu. bu yüzden sattım. hastalık bulaştıya şimdi kaşıntım var bana sallanmayan fazlada ses çıkarmayan uygun fiata hangi makinayı nereden nasıl alabilirim. yada siz nasıl aldınız.

d700 de olabilir ama almışken öyle bir makina alayımki uzun yıllar bana model aratmasın.kıl olmayım yani.
d3x alsam israfada kaçmış olmaktan korkuyorum açıkçası.

Tarih: 8 Eylül 2010, 09:56 - İp: 78.***.**1.235
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

daha iyi bir ornegim var.malum ornek vermeyi seviyorsunuz.

siz bir ferrari almıssınız. ama vitesten, debriyajdan, devirden bile haberdar olmadıgınız için, bu araba 100 kilometreyi gecmiyor,bagırıp titreyip duruyor diyorsunuz.

************

laf arasında kaynamıs.
sensor boyutları d40 ile aynı demek ne demek?
bu makineyi kotumu yapıyor?
zaten iki tip sensor var. aps-c ve full frame sensor.

 

Tarih: 8 Eylül 2010, 21:36 - İp: 92.***.**2.60
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Devrim1 haklı , benim D300'de biraz sola çekiyor ...D3x alacaktım ama onunda çok hararet yaptığını okudum.

 

Tarih: 8 Eylül 2010, 22:52 - İp: 96.***.**4.180
devrim1
devrim1 (Üye)
Kocaeli / Amatör

evet amatör biri olarak d300 e para vermeye değmez bence... yaşadım ve gördüm. güzel karaler çekmedim değil. ama inanın çekim yaptığınız ortamda iyi oldumu olmadımı stresi var. elde çekiyorsanız çok var.. şimdi ikinci el piyasasına bakın gani. ilerleyen yıllarda dahada çoğalacak. d3 ve benzeri makinalar yok denecek kadar az. ben şimdi d300 ile d3 kullanmış birinin burada yorum yapmasını bekliyorum.
yüksek isolarda başarısız 800 den sonra rezillik zaten hiç çekme.
yüksek fotoğraf boyutlarındada performansı düşüyor.
sb 600 flash kullandım bir çektiği diğerine benzemiyor. kendi flashı ile daha uyumlu. daha sayarım.. d300 kullanıpta dediklerime katılmayan varmı acaba.

 

Tarih: 9 Eylül 2010, 00:57 - İp: 78.***.**4.61
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" d300 kullanıpta dediklerime katılmayan varmı acaba. "

Var , benim tüm fotoğraflarım iyi çıkıyor . Çok şanslıyım herhalde

 

Tarih: 9 Eylül 2010, 01:03 - İp: 96.***.**4.180
devrim1
devrim1 (Üye)
Kocaeli / Amatör

belkide iyi lensim olmadı ondanda olabilir . 28-210 vr lensim vardı 10 kare çekmeden elimden düşürmüştüm .şu an ölü. 105 vr i alacaktımki değmez demiştim.
gaijin kardeş tecrübelerin olduğu kesin verdiğin yorumlar için teşekkürler bana faydası olacağına emin olabilirsin.
burada veya başka foto paylaşımlarında genelde orjinal kare konulmuyor nedense illa fotoşopta şekillendiriliyor nedense ben buna karşıyım işte. benim çekeceğim karelerde fotoşopa gerek kalmasın istiyorum .
evden dayak yemessem iyi bir yatırım yapacağım ama iyi olmak şartıyla.
10 bin lirayı geçebilirim. sorun değil. yeterki değsin. güvenilir en uygun hangi adrese yönlenmeliyim bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.
yani d3 parasıyla d700 almayada gerek yok sanırım o anlamda. ikinci elde olabilir.

 

Tarih: 9 Eylül 2010, 08:30 - İp: 78.***.**4.61
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Illaki bu model yada siz hatalisinizdir diye bir durumda yok ayrica.Makinanizin o makinaya ozel bir sorunu varda olabilir.Dusmustur,hatali uretilmistir falan ne bileyim.Verdiginiz ornekler gercekten enteresan sorunlar gibi gorunuyo.Arizali bir mekanizmaya sahip makina sanssizligini tum D300 lere yansitmak dogru degil bence.Ayrica bazi arkadaslarinda dedigi gibi bu tarz makinalarla gidip ucuz aletler yada lenslerin kullanimida bana gore hatadir.(Tripod u dahada sabitlemek icin falanda agirlik koymak anlayisi bence tam bir felaket.Tripod un kendisi agir ve saglam yapida olursa olay tamam ama gidipte dandik bir tripod a agirlik koymak aksine Tripodu dahada sallanmaya musait kilar.Hic duymadinizmi Tripodda parmaklama diye bisey.Parmaginizla makinaya hafif dokununca sallanma mevcutsa,o tripod dandik demektir..))Gidip en ucuzlarla isi bitirmeye calisan bir anlayis bence gidip ucuz makina alsin ve parasida cebinde kalsin derim.Simdi D3 alsaniz nolur almasaniz nolur gibi bisey.Gidip ustune ucuz bir Tamron koyacaksan ,altinada ucuz bir makina koyki ahenk icerisinde gecinip gitsinler.
Tavsiyem nedir?Gideceksin D700 ve 24-70 lens alacaksin ve olacak sana tank gibi alet.Bu en hesapli yolu.Birde dusuk hizlar icin 400 dolar ustu Tripod alirsin saglamindan al sana alet edevat.Ben Tripoduma 580 dolar saymis biriyim oda ucuzlukta fiyati dusmus hali.



#ozansan' tarafından 09.09.2010 13:55:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Eylül 2010, 13:18 - İp: 221.***.**6.23
devrim1
devrim1 (Üye)
Kocaeli / Amatör

ozansan kardeş 24-70 2,8 g lenste bende hem fikirim ne alırsam alayım yanında alacağım lens o. tripot için bilgi yetersizliğimi kabul ediyorum. dediğiniz tarzda tripodun ağır ve sağlam yapıda olması demek baya bir hamallık yapıcaz demek. bunu hiç düşünememiştim.parmak olayından haberim hiç olmadı. verdiğiniz bilgi için teşekkürler. izmitte güvendiğim bir fotoğrafçı tripot konusunda beni yanılttı sanırım.
tele lens olarak ta 70-200 düşünüyordum zaten. body olarak kararsızım d700
ebat olarak daha uygun gibi görünüyor. bunları en uygun ve orjinal japon olarak nereden temin etsem iyi olur. fikri olan varsa çok memnun olacağım.

 

Tarih: 9 Eylül 2010, 15:19 - İp: 78.***.**9.237
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

Devrim Bey,
Tüm açtığınız konular birbirinden renkli ve eğlenceli. Benim favorim sigara külü. Yeni konular açmanız dileği ile...

 

Tarih: 9 Eylül 2010, 20:24 - İp: 78.***.**2.167
akobaros
akobaros (üye)
İzmir / Amatör

benim netfotograf ın belirledigi tecrübeli forum üyelerinden acmasını istedigim bir baslık var.

Forumdaki ''dslr satın alma'' nın altında yer alan konulara bir bakın özellikle gajin sabrının sınırlarını zorlamış.

Öncelikle parası gercekten cok olan birine onu olma bunu al tavsiyesi pek gecerli degil bu forumda.

Bir tecrübeli üye acıklayabilirse sevinecegim ; örnegin bugün baslangıc seviyesi olan herhangi bir model ile (diyelim üst modeli bile cıkan 450 D olsun) ileri seviye olarak bilinen nikonun d3 ün ikisine de sahip olsanız, d3, 450 D nin cekemedigi neleri ceker.(kendim icin sormuyorum) böyle bir sınıflandırma gercekten lazım.

Bu forumda gercek olan bir durum fikrini soran bir üyeye ''giris seviyesinde bir dslr alın'' lafından irite oluyor cünkü kimse kendini giris seviyesinde görmüyor.

Sevgili devrim sordugun sorular emin ol fotografseverleri kızdıracak sorular. Bak bende bir örnek vereyim, seninki, insanlar ekmekle doymaya calısırken bu ne bicim pasta gibi birsey. Ama daha önce dedigim gibi ekonomik durumu iyi olan birine yardım etmek zor....

Gajin sana bir önerim, bir süreligine foruma girme sanırım yardım ederken sinir küpü olmak üzeresin....

 

Tarih: 9 Eylül 2010, 22:48 - İp: 88.***.**8.106
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ne yalan soyleyeyim bazen gercekten sinirim bozuluyor.
bu makine begenmeme durumu neysede, sorunun kendinde oldugunu kabullenmeme durumu hepten sinir bozucu.

acık konusacagım. bana gore özel ihtiyacları olmayan bir kullanıcının, bir makineyle yapıp digeriyle yapamayacagı birsey yok. (aksi goruslere saygılıyım)
olay kontrol tusları, ergonomi saglamlık gibi kriterlerle daha alakalı bilincli kullanıcı için.
birde işin boynunda milyarlık makine tasıma "havası" kısmıyla ilgilenenler var. boyun fıtıgı olmaları yakındır o agırlıktan.

kimse 1600 iso uzerı fotograf cekmezken (mantıgını cozemedim daha) tutup bir makine 12800 iso destekliyor diye sevinmesini anlamıyorum.
birde 3200 isoda gren var diye begenmiyorlar ya deli oluyorum. hiç filmli makine kullanmadıkları okadar belli oluyor ki.

bildigim butun iyi fotografcılar, işin tekniginden anlayan, bilincli fotografcılar makinenin size verdiklerinin sadece avantaj yaratacagını,olmazsa olmaz olmadıgını soyluyor zaten.

***************************************
Bu forumda gercek olan bir durum fikrini soran bir üyeye ''giris seviyesinde bir dslr alın'' lafından irite oluyor cünkü kimse kendini giris seviyesinde görmüyor.

bu lafınızı ayakta alkıslarım. sayfalarca yazsak anlatamayacagımız sey bu.
bundan 10 sene once- bırakın on seneyı dijital teknolojiler cıkmamısken filmli zamanlarda bugunun teknolojisine gore takoz denebilecek makinelerle cekilen mukemmel fotograflar var.
bugun piyasada olan en basit dslr -misal eos 1000d- 5-6 yıl oncenin efsane modellerinden cok cok daha teknolojik ve fotograf kalitesi acısından daha iyi bir makine. ama adını duyan burun kıvırır.aman o alınır mı der.

DAHA PAHALI MAKİNENİN DAHA İYİ FOTOGRAF CEKECEGİNE DAİR KIRILMAZ ONYARGI INSANLARA "BİLİNCSİZCE" PARA HARCATIYOR.HARCAYAN HARCASIN COLUGUNUN COCUGUNUN RIZKINI BANA NE.
ben uyarımı yapıyorum
bundan sonrası daha dun eline makine alan,hatta daha dun eline makine almaya heves eden adama 5000 dolarlık set oneren adamın vicdanına kalmış.
umurumda dahi olmaz.


ama enazından 5000 doları 10000 doları sokaga atacagına 4000 dolar 9000 dolar atsın sokaga da coluk cocuk sevindirsin boyle bilincsiz alısveriş yapanlar.
onu hiç akıl etmezler nedense.
neyse, son kez belirteyim, devrim arkadasım, sen makineye yetmemişsin.
tecrubesizliginin sonuclarını makineye yukleme.
d300unu geri al (hatta bir d90) ustune bir 16-85 falan tak fotograf cek.
5000 dolara yenı makine alacagına 450-500 dolara saglam bir tripod al, ve makinenin ozelliklerini ogren (mesela mirror lock-up)


**********
yok illa d700 +24 70 alacagım dersende su yazıyı oku neden almaman gerektigini ozetlemiş orada.

http://meren.org/blog/2010/01/nikon-24-70mm-f2-8-lens/

 

Tarih: 9 Eylül 2010, 23:45 - İp: 92.***.**0.35