drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Nikon D200 İncelemesi

Slm. arkadaşlar,
Nikon D200 ile ilgili ayrıntılı bir review. Almak isteyenlerin mutlaka bakmasını öneririm. Özellikle sadece stüdyo ortamı değil, pekçok günlük yaşamda çektiğimiz tarzda fotolar içeriyor.
Yorumlarınıza.
Tamer

http://www.naturfotograf.com/D200_rev00.html#top_page

Tarih: 27 Mart 2006, 22:36 - İp: yok
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı


Arkadaşlar Merhaba,

Canonların yüksek iso noise performensının daha iyi olduğu ortada fakat yine birşeyi unutuyoruz galiba.

Lens olarak ne kullanılmış bu karşılaştırmalarda???

Keskinlik farkı sakın lensten kaynaklı olmasın.Mesela çözünürlük 350D'den taraf olsa bile, Kit lensleriyle karşılaştırıldığında D50, 350D'den çok daha keskin sonuçlar veriyor.

Birde söylemeden geçemeyeceğim fotoğraflar arasında bariz renk sıcaklığı farkı var. 5D'deki renklerin daha doygun oluşu haksız bir avantaj.

Ben oyumu FF olduğu için 5D lehine kullanmak isterim fakat karşılaştırmanın çok objektif olmadığını düşünüyorum.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 00:05 - İp: 85.***.**1.158
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

"ruyalarimda d200'le cekim yapiyorum durmadan..

eee, makinede yok yok ayrica..
kaldi ki fotograf kalitesi de harika.. poster buyuklugundeki ciktilar, inanilmazdi..
..ekranin karsisindan gorundugu gibi degil sonuclari..
tabii ki ekranin karsisinda birazcik soft duruyorsa fotograf, mesela photokit sharpener kullanarak istediginiz kadar sharp da yapabilirsiniz.."

en üstteki cümlenden sonra anlattıkların rüyanda yaptıkların mı ilker abi

 

Tarih: 30 Mart 2006, 17:18 - İp: 62.***.**1.55
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gorkemkgo katiliyorum..
isin gercegi, kim kimci ise onu daha iyi gosterecek sekilde degerlendirme yapiyor..
ken rockwell'e gore,

"Sharpness

My D200 has much higher resolution than any other digital SLR I've owned. Therefore my D200 is very critical of my lenses.

My D200 has more resolution than many lenses. When I see soft images it's because of a soft lens or a lack of photo skills, not my D200.

My D200 is very, very sharp. It's exactly what it should be. I use the best Nikon Nikkor lenses I can get and even they aren't completely perfect on my D200. My D200 has so much resolution that it's easy to see sharpness differences among lenses. Just look at the images at 100%.

I have to be picky to get the best results.

It's tough enough picking the best Nikon lenses. If you're not happy with the sharpness of your images, first examine your technique, then examine your lenses. Third party lenses are great if you're on a budget, but not if you're wanting the very, very best results on a new D200.

Amateurs worry too much about this. Digital camera sharpness is defined by the format and the Bayer and anti-aliasing filters and firmware. I haven't seen any significant sharpness variation among DSLRs since 2002. I have seen a great deal of variation owing to photographer's technique. For instance, using f/22 almost guarantees you'll get a soft image due to diffraction. Most popular lenses are sharpest at f/8, and fast pro lenses at f/5.6."

..

veya bythom'da

""There's a serious amount of resolving power in this camera, though not quite at the D2x level. Still, some folk are actually going to have a difficult time with the D200 because of that. What do I mean by that? You need to watch for mirror vibration, wind vibration, sloppy hand-holding techniques, and be using excellent quality lenses or else you'll find that you don't get "sharp" images.

The D2x ends up at around 180 pixels/mm, while the D200 is in the mid-160's, both of which are higher pixel densities than previous DSLR bodies from any company. Assuming that your lens is good enough to out resolve the sensor, this could come into play in, say, wildlife photography, where you might not be able to get as close to your subject as you'd like. I'd still rather have my D2x for this kind of work than my D200, but the D200 is respectable as a wildlife camera.""

deniyor..

ama birkac yer de cikip, hayir canon daha keskin diyor..
sonucta hangisi dogru soyluyor bilinmez; ama tahmin edilebilir.. hangi siteden simdiye kadar kotu puan aldi d200????

ben gormedim, aldiysa bile..
sizce o kadar cok tutulan bir makinenin, aslinda hic de keskin olmayan sonuclar uretmesi mumkun mudur?
yoksa ben mi birseyler kaciriyorum?

..................................

puskuut, ruyamda degil, bizzat fuarda gozlerimle gordum printleri..
bu arada eger ki photokit sharpener kullanirsan, soylediklerimi daha iyi anlayabilirsin..

 

Tarih: 30 Mart 2006, 22:14 - İp: 62.***.**2.10
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Nikon üst sınıf makinalarınde jpeg keskinliğini muadillerine nazaran düşük tutuyor medium high diğer makinaların normal seviyesine denk gelir daha keskin isteyen keskinlik seviyesini high a getirerek kullanmalı ancak elinizde böyle bir makina olduktan sonra zaten raw çekin ve fotoğrafı istediğiniz kadar keskinleştirin.

#kobra' tarafyndan 31.03.2006 00:57:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Mart 2006, 00:47 - İp: 85.***.**9.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobra, canon'da da oyle sayilir..

...isterseniz sharpness'i (makine ici) arttirabilir veya tamamen kisabilirsiniz..
-2 ayarinda cekilip de %100 olcekte bakildiginda, cok soft duruyor.. ama biraz USM ekleyince, fotograf kendini gostermeye basliyor..
.....

yalniz kobra, jpeg'lerin keskinligini neden az tutuyorlar onu anlayamadim.. sonucta raw olsa anlarim, ama jpeg cekmenin amaci, zaten photoshop kullanmaya gerek kalmadan kullanmak.. keskin olmasi lazim degil mi makineden cikar cikmaz..

 

Tarih: 31 Mart 2006, 10:37 - İp: 62.***.**2.10
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

dada jpeg çekimlerde keskinliğin az tutulması, isteyen lerin fotoğrafları soft halleriyle kullanmaları için, çünkü bir fotoğrafa unsharp mask uygulayınca pixel kayıpları yaşanır,yani bir fotoğrafı sharp hale getirdiğinizde içindeki bir takım bilgiler kaybolur,
zaten usta photoshop kullanıcılarıda fotoğraf üzerinde her türlü oynamayı yaparlar(soft haliyle),renk doygunluğu olsun başka şeyler olsun en son işlem olarak unsharp mask uygulanır.

bunları nerden mi biliyorsun dersen o kadar www.lynda.com dan dijital fotoğrafçılık ve photoshop dersi aldık ama dimi

bu kursda adam şöyle diyor: makinenin içindeki sharpness filtresini kullanmayın,fotoğrafı direk photoshopa atıp üstünde istediğiniz değişikliği yapın en son olarak unsharp maskı uygulayın diyor.

ama zaten raw çekiyorsan sorun yok demek.
dpreviewda da d200 için şöyle diyor,normal ayarlarıyla fotoğraflar softmuş ama sharpnessı 2 kademe artırınca bir nikondan beklediğiniz kadar net fotoğraflar çıkıyormuş.
keza aynı şey minolta maxxum 7d içinde öyle bazıları fotoğraflarına soft diyor ama değil aslında sharpnessı azıcık artırınca çok net fotoğraflar verebiliyor jpeg modunda.

 

Tarih: 31 Mart 2006, 10:58 - İp: 85.***.**7.222
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

bence o d200 ve canon 5d karşılaştırmasında bir gariplik var, sanki fotoğraflar üzerinde oynanmış gibi geldi.
bende nikon d200 ile çekilen japon kızın olduğu fotoğrafı photoshopta biraz değiştirdim bakalım beğenecek misiniz?

nikon d200 ve japon güzel



#magnat' tarafyndan 31.03.2006 11:13:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Mart 2006, 11:05 - İp: 85.***.**7.222
guneyt
guneyt (üye)
Ankara / Amatör

Jeyon demiski
"Çok fazla makina kullanmış biri değilim. Ama bir ressam olarak renk konusunda uzmanım, görsel materyaller konusunda uzmanım ve şunu söylemek istiyorum: Fotoğrafı Canon çekiyor. Canon'un çektiklerinin yanında Nikon'unkiler fotoğraf bile değil. Bu kadar satması çok ilginç doğrusu. Alanlar bu sonuçları görmüyorlar mı. Gerçi D2X'in çok iyi olduğu söyleniyor o konuda bir şey diyemeyeceğim sadece. Ama bir tahmin yapacak olursam bu fotoğraflardan hareketle onun da DS Mark II ile boş ölçeşebileceğini sanmıyorum. Canon'un fotoğrafları efsunlu. Sihir gibi büyü gibi rüya gibi fotoğraflar... "


Hocam aynen katiliyorum göz var nizam var sonuçta. Zaten bu konuda çogunluk seninle aynı düşünüyor. Canon yerine Nikon tercih eden arkadaşların büyük bir kısmı ise daha önceden Nikon kullanan ve conseptine alışıp bırakmak istemeyen arkadaşlar. Sonuçta saygı duyulacak bir davranış çünki herzaman derim en iyi elektronik cihaz en rahat kullandığın cihazdır.

http://www.dpreview.com/reviews/stats.asp 'dan bakarsan satilan kameralar konusunda Canon açık ara önde zaten.

Ayrıca eklemek istediğim bir husus var. D200 ve 5D karsilastirmasi bence adil değil. 5D full frame bir makine ve sensor çözünürlüğü daha yüksek bunlar zaten kalite olayini etkileyen unsurlar. Ayrıca 5d ile beraber kit icinden L serisi lens geliyor diye biliyorum. Eger yukarda çekilen Canon'a ait fotolar L ile çekilmişse bence Nikon'un ne D200'unun nede başka bir modelinin pek bir şansı kalmıyor.




 

Tarih: 31 Mart 2006, 11:41 - İp: 85.***.**1.45
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Slm Arkadaşlar,
Fotograf dergisinin Şubat-Mart ayı 65 sayısında bir öğretim elemanı Canon 5D'yi incelemiş ve hatta bugüne kadar yaptığı en kapsamlı testini yapmış, bir de öğretim üyesi ve fotografçı arkadaşlarından da fikir alarak incelemeyi tamamlamış.
Maalesef o kadar kötü yorumlarda bulunmuş ki; "FF olduğu için kenarlarda görüntü kalitesinde problemler olduğunu" söylemiş ve de "keşke Canon daha ufak sensör kullansaymış da kenarlarda problem olmasaymış." gibi yorum yapmış. Hatta oly örneğini (4/3) vererek daha da küçük sensörlerin de kullanımına dikkat çekmiş. Ama bu sensör problemi değil ki lens problemi. Arkadaşlar böyle bir dergide profesyonel görüş bildiren birinin bu yorumları çok ilginç geliyor bana.

Ben en son dergi internet sitelerindeki yorumlardan çok fotografik sonuçlara bakıyorum. Çünkü bazen fotogra
başka şey, yorum başka şey söylüyor.
Ama "Görmek inanmaktır" sözü işi özetliyor.
Tamam makinanın kullanışlılığı, formu, ele oturuşu, menüleri vs hepsi önemli ama aslolan foto kalitesi değilmidir?
Almayı düşündüğüm listede bulunan D200'ün kullanım keyfi daha iyi olabilir ama arkadaşlara katılıyorum Canon'un görüntüleri çok farklı.
Tamer

#drtamer' tarafyndan 31.03.2006 15:41:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Mart 2006, 15:12 - İp: 193.***.**2.10
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Dadanagast emin ol Canon'da da keskinlik uygulaması daha fazla hatta 5D ile bu zirveye çıktı diyebilirim mesela DP deki karşılaştırma fıotoğraflarına bakarsan D200 keskinliği high iken 5D nin 4. seviyesindekine denk geliyor (3 te olabilir ama sanırım 4) düşün Canon'un en az 3 kademe daha seçeneği var eski modellerde bu kadar değildi yaklaşık 1 kademelik bir fark vardı.Neden öyle olduğunun teknik açıklamasını magnat yapmış.
Tamer bey lenslerin merkez kısmını ve merkeze en yakın kısmını kullanmanın lensten alınabilecek performansın en yükseğini verdiği teknik bir gerçek ancak 5D ile yapılan eleştiriler sadece lenslerin kenar yumuşaması ile açıklanabilecek türde değil çünkü kenarlarda mora doru bir renk kaymasıda görülebiliyor ve yine kenar kararması zaman zaman telaaffuz ediliyor.Tabi tüm bunlarda kıyas noktası ne diyecek olursanız yine Canon'un 35mm lik modeli 1Ds ye bakmak yeterli çünkü bu sorunların hiçbiri görülmedi ancak bu 5D yi kötü bir makina yapmadığı gibi bir kusurda değil kanımca sadece eksiklik denilebilir çünkü sıfır sorunlu makina isteniyorsa kesinlikle Canon için 1 Nikon için X ve H serilerinden tercih yapılmalı bu iki firmada en yüksek kalite ve teknolojiyi bu serilerinde kullanıyorlar bir nevi ne verirsen onu alırsın mantığı.
Son olarakta size nacizane tavsiyem tercihinizi bir Canon modelinden yapın çünkü bu şartlar altında Nikon sizi mutlu etmeyecek.

#kobra' tarafyndan 31.03.2006 16:53:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Mart 2006, 16:48 - İp: 85.***.**9.10