topaloglus
topaloglus (üye)
Ankara / Amatör

Nikon D 80 İle Kötü Bir Tecrübe

kısa bir zaman önce d80 ile yaşadığım iki günlük öyküyü anlatıyım.
3 günlük bir toplantı amacı ile dubaiye gidecektim. öncesinde bir iki ay dslr araştırması yaptım. sonunda d 80 üzerine karar verdim. dubaide uzun araştırmalar ve pazarlıklar sonucunda 900 dolar fiyatla bir d 80 ve 295 dolar fiyatla sigma 18-200dc lens aldım. (fiyat olarak amarikadan bile düşük bir fiyat.)ertesi gün toplam 200 adet fotoğraf çektim. makineye resmen aşık oldum. hızı kullanım kolaylığı, ele oturması fotoğraf kalitesi tam anlamı ile mükemmel. fakat akşam çektiğim fotoğrafları lcd üzerinden tekrar değerlendirirken ilk 10 fotoğraftan sonra ortaya çıkan sağ üst kadranda siyah bir nokta tespit ettim. objektifi sildim. tekrar denedim fakat kayboolmadı. alel acele dükkanların kapanamasına bir saat kala aldığım yere götürdüm. objektifi değiştik. fakat birşey değişmedi. muhtemelen sensör üzerine sonradan düşen bir parçacık nedeni ile olduğuna karar verdik.maineyi değiştirmek istediler fakat ellerinde yoktuonların pazar günü) çevre dükkanlardan bulamadılar ve cuma günü olması nedeni ile toptancıdanda getiremediler. ve paramı iyade ettiler ve ardındanda bütün dükkanlar kapandı. gece 02 de uçakla elimde bir objektif hafıza kartı ve boş bir çanta ile geri döndüm.
0 bir makinede ki adamlar kutuyu yanımda açtı. böyle bir sorun olması üzücü. muhtemelen body içinde üretim aşamasından sonr kalan bir parçacık belirli ullanım sonrasında sensör üzerine düştü.
makinenin her şeyi güzel ama keşke onun da üzerinde 400 d ve pentaxlarda olduğu gibi sensör temizleme özelliği olsadı. belki bu sorun kolayca halledilebilecekti. böylece elimiz boş dönmiyecektik. saygılarımla

Tarih: 17 Aralık 2006, 09:21 - İp: 85.***.**2.72
topaloglus
topaloglus (üye)
Ankara / Amatör

Tamerg
Dubaiyi bayağı alt üst ettim bu konuda galiba sana yardımcı olabilirim.Dubaide büyük alışveriş merkezlerindeki mağazalar genelde indirim yapmıyor ve türkiyeye göre %20 kadar bir avantajı var. Birde bizdeki doğubanka benzeyen mağazaların olduğu alanlar var. buralardan kazık yememen için alacağın makinenin amerika fiyatını önceden bilmen avantaj olur. burada fiyat yükseklerden başlıyor fakat sonra senin ısrarınla gittikçe düşüyor ve bir yerde takıldığını hissediyorsun bu aşamadan sonra çok daha zor indirim yapıyorlar. bir magazada 1200 dolar olan makineyi diğer mağzada 950 dolara bulabiliyorsun. ben bir yer keşvettim en iyi fiyatları orada gördüm. birde türkleri seviyorlar bence onuda söyle daha iyi indirim alırsın. Jamal Abdul Naser Square shop 4 dubai tower, küçük bir dükkan . Lutfi trading yazıyor(ama çevrede birkaç mağazadada lutfi trading yazıyor.). ben nikon d80 i 900 dolara kadar indim. dubai için çok iyi fiyat. srilankalı ve hindistanlı satıcıları var 3-4 kişiler. d 80 düşünüyorsan benim başıma gelenleri söylersen hemen hatırlarlar en azından pazarlığa o civardan başlarsın. güvenilir bir yer. hatalı çıkan bir ürünü sorun çıkarmadanda parasını iyade ettiler. hatırlarlarsa da selamımı söyle.

 

Tarih: 20 Aralık 2006, 20:28 - İp: 85.***.**2.20
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

anladigim kadariyla dogubank`tan pek bir farki yok bu dubainin. garanti, gumruk vergisi, servis acma zorunlulugu gibi seylerle ugrasmadiklarindan ucuza satiyorlar. tanidiklarimin basina bir iki kotu olay geldi. ozellikle dubaideki bazilari topkapida yogurtsuz ayran satan adama benziyor. dikkatli olmakta fayda var.

 

Tarih: 28 Aralık 2006, 21:13 - İp: 195.***.**8.198