eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

Nikon Bombayi Patlatiyor.

arkadaslar Nikon-Caponya bugun 20 gun sonra cikaracagi bir DSLR makineyi duyurdu, utanmadan siteye de bir teaser koymus milleti meraktan catlatmaya 10.2 MP imis makine.
ve sadece resim kalitesi ve ucuzlugunu soylemis orda, bu demektir ki D60 ya da D80 gibi birseyler gelecek. bakalim insallah dedikleri gibi alinabilir birsey olur da tam DSLR alma arefesinde bi bayram etmis oluruz
kaynak: http://www.dpreview.com/news/0607/06072001nikondslrteaser.asp

Tarih: 20 Temmuz 2006, 17:50 - İp: 81.***.**7.8
ba
ba (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Arsen doğru söylüyorsun da, bu bekleme o kadar sürmeyecek... Photokina'da gösteri yapacaklar bu doğru... ama bu makinaların piyasaya da Photokina'dan sonra sürüleceği anlamına gelmez..belki bazıları ama hepsi değil...Nikon mesela 20 gün sonra tanıtıyor , bir ay içinde de piyasadadır...yani en azından umut ediyoruz... çünkü Adamlarda şunun farkında Piyasaya kim erken çıkarsa o kadar çok kazanır..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 13:57 - İp: 217.***.**2.207
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Umarım haklısındır Ba,

Daha önce tanıtımı yapılan makinaların Türkiyede piyasaya çıkma süresinin en az 3-4 ay olduğunu düşününce pek de heveslenemedim

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 14:13 - İp: 195.***.**7.2
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

turkiyede piyasaya cikislari gecikiyormus makinelerin..
..arsen, haklisin da photokina her iki senede bir oluyor ve ilk kez sony girdi dslr piyasasina.. simdi ne cikaracaklarini gorup etmeden dslr makine almak olmaz.. en azindan ilk kez dslr kullanacak birisi icin olmaz..
profesyonel olsan, sana ne sonucta, alirsin dslr'ini kullanirsin, seneye de ihtiyacin oldugunda degistirirsin hemen.. ama buradaki insanlarin, her sene degistirme gibi luksleri olacagini pek sanmiyorum.. (o luksu olanlar da var tabii.. ama zannetmiyorum ki cok kisi olsun..)
....
dslr'larin cikis sureleri normalde 1-1.5 sene oluyor ayrica.. simdi photokinaya kadar d70s'in yeni modeli ciksa, 350d'nin yeni modeli ciksa; bu makineler kafadan 1 sene vitrinden inmeyecekler.. acikcasi tam bir ay oncesinde gidip de, 1 ay sonrasinda eskiyecek bir modeli almak istemezdim ben dogrusu..

ama sen de haklisin.. sonucta bekle bekle, geciyor zaman ve zaman gectikce cekilebilecek fotograflara kavusamiyor insanlar..
sonucta kisiye kalmis birsey dogrusu.. ben makinelere bu kadar cok onem vermeseydim, gelirdim foruma ve sorumu sorardim, bir hafta sonrasinda da makinemi alir pasa pasa fotograf cekmeye baslardim..
ama burada takilan insanlar daha cok, teknolojiye de onem veren insanlar.. yarin daha gelismis bir modeli ciktiginda, onu da almak isteyecek insanlar..
hepimiz oyle degil miyiz forumda? burasi icin konusuyorum tabii ki, dslr alma bolumu icin..

neyse.. bu uzayip gidecek bir konu aslinda..

nikon'un veya canon'un piyasaya cikarmasi bence de fazla surmez.. bir ay icinde piyasadadir bence de..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 15:05 - İp: 62.***.**2.10
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ben Türkiye için düşündüm ilker, sen İngilterede ben Newyorkda yeni makinalara (alamasak bile ) ulaşmamız çok kısa sürede oluyor. Ama Türkiyede bu süre oldukça uzun sürüyor.

Photokina'yı bekleyeceklerin (ben de dahil) yaz ve sonbaharı kaçırma ihtimalinin yüksek olduğunu bilmelerinde fayda var.

Benim için beklemek daha da iyi olabilir aslında , hiç olmazsa stoktaki Velvia'ları bitirmiş olurum. Dianın keyfi de ayrı güzel.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 16:03 - İp: 195.***.**7.2
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sen hala daha film makine mi kullaniyorsun arsen?
ama velvia'nin renkleri de ne guzel oluyor..

..arsen ben aslinda beklemeyi de tercih ederdim turkiyede olsaydim.. cunku sen de biliyorsun, artik profesyonel kullanicilar bile, ellerindeki setleri komple degistirebiliyorlar sirf diger markanin daha iyi modeli cikti diye.. alip da bir ay sonrasinda icim icim yanmaktansa, fotograf cekmem bir ay daha ama sonrasinda huzur dolu 1 senem gecer makineyle..

ama sana da katiliyorum.. zaten daha iyi makine diye beklemekle, fotograf firsatlari kactigi gibi makineden alinacak hazda da azalmalar olabiliyor.. eksiklikler daha cok insanin aklina geliyor eger ki cok uzerine gidilmisse.. halbuki alacaksin bir tane makine baslayacaksin cekmeye.. sonucta su andaki dslr'lar da herkese yetecek seviyedeler.. hatta bizleri ceplerinden bile cikartirlar..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 17:55 - İp: 62.***.**2.10
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Mamiya ile 6x6 cm pozitif çektiğim günleri hatırladım.. ne huzurlu günlerdi.. pixel yok zoom yok. açılma süresi yok.. 6 yada 12 kare film alırdı içine.. huzur ve huşuu içinde basardım deklanşöre.. hatta genelde titremesin diye objektifin kenarından kurduğum 5-6 saniyelik bi otomatik deklanşörü vardı.. titreşim önleyici özellikte diyebilirsiniz. AV-IS derdi yoktu o günler..
6x6 cm sensör varmı.. cmos olsun ccd olsun

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 18:04 - İp: 85.***.**5.232
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

..henuz yok vedat (bildigim kadariyla).. ama yaparlar yakinda..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 19:36 - İp: 62.***.**2.10
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

unutmayın kompack makinada sony 1 numara oldu DSLR de en fazla 2 yıl içinde bir numara olacaktır. Buna eminim A100 bence bir yem siz peşini bekleyin ve görün bence adamlar kompack makinada modelleri ard arda çıkartıyor yazın başında en yüksek 6.0 megapiksel di makinaları bugün 8.1 MP oldu unutmayın onun adı SONYYYYYY.....

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 19:45 - İp: 85.***.**8.177
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

bekleyelim bakalım neler cıkaracaklar?

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 20:26 - İp: 85.***.**9.253
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sony isterse 18.1MP çıkarsın,neye yarar ki?
Sen müşteri memnuniyetini sağlama,sonra koy bilmem kaç MP.
Bana kalırsa bu ülkede bazı şeylerin değişmesi lazım.Hem kendimiz için hemde bizim gibi mağduriyet yaşayabilecek bizden sonrakiler için Lütfen hakkımızı arayalım.

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 20:36 - İp: 85.***.**6.207