mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

Neden Dslr Neden Dslr-like?

arkadslar uzunca zamndır bu konuyu tartışıyoruz sonu da pek yokmus gıbı gozukuyor...
foto severlerın dslr ve dslr lıke almak ıcın bır cok gecerlı nedenleri var aslında konu bu bunu tartışmak lazım tabı bazı cıhazlar fotograf kalıtesı bakımından dslr cıhazlarla aynı sevıyede ve su aralar zorlamaktadır da, mesela dada dslr sever cunku o hızlı raw cekıcektır daha fazla optık zum ıster kendını asmak ıster lens degıstırıcektır cok hızlı fotograf cekmek ısteyecektır optık wfınd. dan bakmak ıster.

ama mımarca ıcın hızlı fotografa gerek yoktur raw da onu fazla etkılemez fazla zum ıyı bırsey olsada onun ıcın olmasada olur.

işte burda one cıkan malesef bazı dslr cıler alınabılır ama sony r1 in fotograf kalıtesı

yorumlar sizden...

Tarih: 27 Mart 2006, 10:57 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

legionella, goruslerine katiliyorum.. kismen..
herseyden once, dedigin gibi a95'in fotograf kalitesi, dusuk isolarda tabii, dslr'lar kadar iyi..(tabii, bilgisayarda bakildiginda..)
fakat kacirdigin nokta, slr-like makinelerde, genel olarak, yuksek optik zoom'da bulunuyor.. bu da zaten fiyat farkini ortaya cikariyor..
...dslr'lar icin gercekten de, lens alma durumu var.. fiyat katlanarak gidiyor..
ama tabii ki en ucuz lensle bile bir dslr-like makineden daha iyi fotograf cekebiliyorsun..(tabii bu gruba, yanlis anlasilmasin diye R1'i eklemiyorum.. diger yandan verdigim test'te canon 18-55 kullanilarak karsilastirildigini ve her iki kameranin da 5 yildiz aldigini hatirlatmak isterim..)

.............
son olarak, bence dslr-like makineler gereksiz degiller.. ozellikle amatorler icin belki de en iyisi dslr-like makineler.. evet fiyatlar cok dustu, artik fiyatlar cok yakin birbirine.. ama iste bir de uzerine tele lens alinca, masraf cok artiyor.. o zaman da dslr-like'larin fiyatlarinin 1.5-2 misline erisiyor..
acikcasi, amatorler icin, bu gruba ben de dahilim; ille de dslr kalitesi gerekmiyor.. cunku bircok dslr-like makineler, genelde alinan a4-a3 formatlarinda basarili printler verebiliyorlar..
ama tabii ki amac, bilgisayar monitorunun dibinden, fotografi %200 oraninda incelemekse, dslr'lar cok daha iyi..

tabii bir de satis yonu var fotografciligin.. cektiginiz fotograflari, internette satabilmeniz icin, kesinlikle buyuk sensorlu bir makine almaniz gerekiyor..
kesinlikle yanlis olur aslinda.. cunku dusuk iso'larda dslr-like'lar da harika sonuclar veriyorlar.. ki megapixel yonunden de bayagi gelismis durumdalar..

 

Tarih: 30 Mart 2006, 19:14 - İp: 62.***.**2.10
legionella
legionella (üye)
Malatya / Amatör

dadanagast, ben de slr like kullanıyorum. Zoom gerçekten iyi iş görüyor, kabul ediyorum, önceki mesajımda belirtmiştim. Söylediğin gibi fiyat farkı da yüksek zoomlu, IS'li objektiften kaynaklanıyor.

Ama iş fotoğraf kalitesi olunca (aslında kastettiğim foto kalitesi zaten) zoomun pek bir katkısı olmuyor. Zoom arttıkça keskinliğin kaybolduğunu görüyorum.

Bence firmalar, insanların SLR like tutkusunu istismar ediyorlar. Aslında benim eleştirilerim bu yüzden. Adamlar S2 çıkarmış, peşinden S3'ü çıkarıyor. Fotoğraf kalitesi adına hiçbir yenilik yok. Sony de aynı, H1,2,3 diye gidiyor, sensör aynı. Keza Panasonic de aynı. Burada Sony R1'i ayrı tutmak lazım söylediğin gibi. Bu arada fiyatlar daha da yukarılara çıkıyor.

Keşke slr like yerine orta halli bir objektifle birlikte SLR alsaydım.

#Legionella' tarafyndan 30.03.2006 19:46:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 19:41 - İp: 85.***.**4.248
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

legionella, sensor buyuklugunun ayni kalmasinin nedeni, pazarlama stratejisi.. daha buyuk sensorlu istiyorsan, daha pahalisindan alacaksin..
...
optik zoom kullaniyorsan yalnizca, neden keskinligin azaldigini anlayamadim dogrusu..

........
s2'den sonra s3 cikarma olayi ise, benim fikrim;
s2'nin fotograf kalitesi zaten iyiydi.. s3'un de ayni sekilde.. ama iste ayni sensorle, bu sefer 6 milyon pixellik cikti alabiliyorsun.. iste fark da burada..
yeni model cikti diye, mucize beklememek gerekir.. halen daha dijital fotografcilik gelisme asamasinda..
sony r1'da buyuk sensor kullanildi, ama sony, buyuk sensor fiyat farkini da aliyor..
...............

son olarak soyleyebilecegim; bence dslr-like aldin diye cok da uzulme, dslr almis olsaydin, yine de yaninda her zaman tasiyabilecegin bir kamera isteyecektir.. kocaman lensleri yaninda tasimak her zaman kolay olmuyor.. oysaki ufacik bir dslr-like ile istedigin gibi cekimler yapabilirsin..
ha belki s2 gibi bir dslr-like'in yerine daha ufak birsey alirdin ikinci kamera olarak; ama, s2 gibi kameralar da sana cok daha fazla destek olacaktir fotograf sanslari belirdiginde..

 

Tarih: 30 Mart 2006, 23:01 - İp: 62.***.**2.10