malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Neden Canon D-slr Seçmeliyim?

D-SLR alırken ilk önce hangi markayı alacağınıza karar vermelisiniz. Zaten beğendiğiniz bir marka varsa, bütçeniz ve ihtiyaçlarınıza göre bir makine almalısınız. Ancak makinenin uyumlu olduğu lenslerin miktarı da bu modeli ve markayı seçmenizde etkili olacak. Eğer neden Canon alayım, Nikon istiyorum derseniz, Canon almak için bazı nedenleri aşağıda sizler için yazdım..

Her bütçeye uygun seçenekleri olması en önemli nedenlerden biri. Canon'lar tüm modellerini yeterli özelliklerle donatmıştır. Giriş sınıfı dediğimiz Low End modellerinde bile alan derinliğini görme özelliği bulunmaktadır. Ayrıca çok noktalı odaklama sistemi ile 35 adet ölçümleme bölgesi vardır. Orta sınıf modellerinde ise "mirror prefire lockup" ve IR uzaktan kumanda sistem desteği standarttır. Her bütçeye uygun Ultrasonic motorlu lensleri vardır.

Kullanıcı arayüzleri, bana göre oldukça kullanışlıdır. Genel olarak bütün modellerindeki arayüzün kullanımı her yönden kolay yönetilebilir. Fonksiyonların hepsi kolay ulaşılabilirdir. Makinenin önündeki ayar tekerine ilave arkadaki ayar tekeri konumları açısından çok kullanışlıdır. Tabi bu teker orta seviye ve üst seviye makinelerde bulunmaktadır. Bu sayede enstantane hızını ve diyafram açıklığını aynı elinizle kontrol edebilirsiniz.
Eğer Sağ elinizi kullanıyorsanız, kamerayı tuttuğunuz elinizle bu ayarları aynı anda yapabilme özelliği çok kullanışlıdır. Ayrıca tüm modelleri ele çok rahat oturur..

Canon EOS sistemine geçtikten sonra tüm manual odaklı eski FD mount lenslerini bıraktı. Nikon ise manual-focus serilerini devam ettirmekte. Tabiki de Nikon'un giriş modelleri bu lensleri desteklememekte. Ancak Canon'un tüm EF mount lensleri Canon'un tüm sınıf modellerine uyumlu. Otofokusları, makine yerine lenslere akıllıca yerleştirilmiş motorları sayesinde hızlı. Ultrasonic sınıfı lensleri ise sessiz çalışmalarının yanında size tam zamanlı manuel odaklama özelliğini sunmakta. Ayrıca tüm EOS lenslerinde elektronik diyafram kontrolü bulunmakta.

EOS sistemlerinin lens seçenekleri de oldukça geniş. Nikon'un manual-focus lenelerini serisine eklediğinizde tabiki Nikon öne çıkacaktır, ama Canon otomatik odaklamalı lensler sınıfında en büyük seçeneğe sahiptir. Herhangi bir lense ihtiyaç duyduğunuzda, bunu Canon EOS şemsiyesi altında bulabilirsiniz. Canon'un lensleri de optik açıdan oldukça kalitelidir. Alt sınıf lensleri bile yeterli kalitededir, ve yeni başlayanlar için yeterli kaliteyi sunmaktadır. Eğer ilerleyen zamanlarda L sınıfı (Luxury) EOS lenslerine geçmek isterseniz, unutmayınki diğer tüm 35mm üreticilerinin lensleri ile yarışacak seviyede lenslere sahip olacaksınız.

Diğer taraftan, Canon'un Nikon gibi ucuz manuel odaklı lensler üretmemesi bir dezavantajdır. Makro lensler ve Geniş açılı lensler konusuna geldiğimizde Nikon belki Canon'u geçecektir, ancak ben yine de yukarıda Canon'u neden seçeyim diyenlere biraz yardımcı olmak istedim. Ayrıca benim ve bazılarının Canon'u seçme nedenlerini belirttim.
Karar sizin...
Saygılar..

Tarih: 8 Mayıs 2010, 17:44 - İp: 58.***.**1.129
mete_
mete_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

Güzel bir yazı olmuş ilk makinamı alma noktasında içimdeki sese gülümseyen bir yazı

 

Tarih: 9 Mayıs 2010, 01:15 - İp: 78.***.**1.107
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba, teşekkürler. Bu arada 1000D için sorunuza da açtığınız konuya bir cevap yazdım. Umarım bu da size yardımcı olur..

 

Tarih: 9 Mayıs 2010, 05:41 - İp: 58.***.**1.129
deryaoglu
deryaoglu (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba, bilgilendirme cok guzel. Yeni makine alacaklarin ve ozellikle kararsizlarin !!! cok isine yarayacak aciklama olmus ellerinize saglik.
Kendimi icine katamiyorum cunku; uzun bir suredir tum siteleri, karsilastirmalari ve forumlari okudum ve cok kararsizdim en sonunda dun fiyatindan dolayi Nikon D5000 aldim. Hatta alirken elim Canon 500d'ye kaydi fakat vazgecip Nikon'u aldim. Eve gelince siteye girdim ve yazinizla karsilasinca bir burukluk olmadi dersem yalan olur. Kismet boyle imis artik bir dahaki sefer dedim...
Diger konularinizida takip ediyorum, bilin ki actiginiz konulari benim gibi bir cok kisi ilgi ile okuyordur.
Ellerinize saglik.

 

Tarih: 9 Mayıs 2010, 17:42 - İp: 213.***.**3.32
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

İlginiz için teşekkürler.. Yeni makineniz hayırlı olsun..
Saygılar...

 

Tarih: 10 Mayıs 2010, 10:11 - İp: 116.***.**6.93
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ben Nikon DSLR lari Canonlara tercih ediyorum.Sebepleri APS\C sensor buyuklugundeki 1.5 Nikon crop faktoru(Canonda 1.6),makina icinde RAW dosyalarini istege gore edit edebilme yani renkler olsun,isiklandirma olsun,dinamik alan olsun istege gore duzeltebilme,ve Nikonlardaki mukemmel isik dengesini saglayan Expeed islemciler.Tabiki Canonuda severim ve mesela 5DMII ye edecegim bir laf yoktur.Zaten sebeplerim kalite uzerine pek degil,sadece pratik cozum ve teknik sebeplere dayali.Yoksa resim kalitesi falan ve lens kalitesi acisindan Canona laf edecek hicbir sebep bulamam...BMW mi olsun Mercedes mi olsun gibi ucu acik bir tartisma konusu...

 

Tarih: 11 Mayıs 2010, 03:40 - İp: 221.***.**4.187
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Tabiki Ozan Bey, bu makineler zaten tekniklerini ve kalitelerini kanıtlamış makineler. Teknolojisi takip edilen markalar. Dolayısıyla en nihayetinde beğeniler söz konusu Makine alacaklar öncelikle beğenileri üzerinde yoğunlaşmalı, ondan sonra tekniklerine göre seçim yapmalılar.

 

Tarih: 11 Mayıs 2010, 18:11 - İp: 58.***.**1.129
mete_
mete_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

Biraz makyaj açısından Nikon'u beğenmeme karşın Canon'la başlamayı tercih ettim, mercedes-bmw benzetmesi güzel olmuş 2 makinadada kendi ellerinde bulundurdukları mekanik artılar var bende tercih meselesi olduğunu düşünüyorum. Bundan önce arkadaşımın D3000'i ile çekimler yapmıştım makina ele biraz daha oturuyor gibiydi optik halkası sanki daha canlı gibiydi ama Canon'un kullanımını daha çok sevdim ve sitedeki arkadaşlarımızında katkılarıyla 1000D aldım. Kısa sürelerle de olsa Sony alfa serisinden, Nikon D3000-D5000 ve bir iki dslr makina daha taşıyabildim. Yorumlama yapacak kadar bilgim olmasada Nikon ve Canon isimleriyle değil makinalarıyla listemin başını süsler. Sonyde beni hoşnutsuz eden bir şeyler var henüz çözemedim..

 

Tarih: 11 Mayıs 2010, 21:59 - İp: 78.***.**1.107
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony'lerin kompaktlarının fotoğraf kalitesi bence başarılı. Ancak D-SLR'larını kullanmadım, sadece Sony Style'larda denedim, ve çok uzun süre inceleyemedim. Ama ben de Sony'nin diğer ürünlerini beğensem de, D-SLR'larına ısınamıyorum. Pentax'ın rulolu makinesin kullandığım için, Pentax'ı beğeniyorum. Ama Canon'u tercih ederim

 

Tarih: 12 Mayıs 2010, 10:43 - İp: 116.***.**8.203
  • 1