sait.saygivar
sait.saygivar (üye)
Antalya / Amatör

Ne Zor İş’miş Bu Fotoğrafcılık ? :)

Direk Sadete Girmek Antalyada Oturmaktayım işte Yeniyim 1 tane dijital makinem onunla kendi çapımda resimler çekmekteyim ve artık 1 tane dslr makineye sahip olmayı düşünüyorum ki En fazla 1 milyar gibi bir bütcem var.

İnternette okuduğum bilgiye göre ne tür makine alcağım konusunda bana ne için fotoğraf çekiceğimin çok önemli olduğu birşey yazıyordu ve buna göre düşündüm ve Çekiceğim resimler ; Hareketli insan [ bisikletli & kaykaylı vb.. ] Macro Çekim [ Şu ön tarafı net yapıp arkayı bulanıklaştırma ] Doğa ve Manzara Fotoğrafları.

Buna Göre Hangi Marka Ve Modeli seçmeliyim Acemiliğin yaratıcağı sorunlarla karşılaşmamak için Vr özelliği bulunan bir lens istiyorum.Antalyada oturmaktaysanız veya bu iş ile ilgilenen arkadaşlarınız var ise lütfen yardım edin.

Forumun dışında makine bulursam 2. el yada sıfır verdiğim özelliklere göre neye dikkat etmeliyim Hangi Marka Ve Modeli Tavsiye edersiniz ? Bunlar için Nereye Bakmalıyım ? Sizce teknosa , gold vb. gibi yerler cidden herkezin dediği gibi pahalımı ? eğer sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.. selametle.

Tarih: 30 Haziran 2010, 02:47 - İp: 195.***.**3.132
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Neye gore diye cevaplamissin ama masallah tum cesitlerde var isteklerin arasinda.Manzara dersen genis aci 10-20mm lensler,macro dersen 90mm den baslayan sabit odaklilar,Hareketli nesneler dersen dusuk f numarali ve hizli fokus yapabilen ve kamera ninda ustun fokus motoru ile desteklenen hizli aletlere ihtiyacin olacakdir.Gun isiginda yeterli performansi herhangi bir lens ilede sagliyabilirsin aslinda ama yinede hizli lensler ve iyi makina secimi burda onemlidir.Bu butce ile ben birsey diyemiyorum acikcasi...

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 08:49 - İp: 221.***.**6.23
sait.saygivar
sait.saygivar (üye)
Antalya / Amatör

Öyle Çok Prof. olarak Manzara Çekiminden Bahsetmiyorum aslında. O Yüzden Geniş Açı olarak bahsettiğiniz Lensi Çıkarabiliriz. En çok Değer Verdiğim Makro Çekim ve Makineyi Genel olarak kullanabilicem diyebiliriz. Standart bir lens ile makro çekim yapabilmemin imkanı yokmu ?

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 13:24 - İp: 195.***.**3.132
m.deniz
m.deniz (üye)
Bursa / Amatör

Tabikide gold teknosa çok pahalı yerler.Kesinlikle 1milyara 450d alırsınız kesin hemde orjinal kutusunda farantisiz olarak..bendde aldım 550d 1500e şuan çok memnunum sadece garantisi yok made in japan hemde o fiyatlar uçuk kaçık fiyatlar amerikada 600-700dolarlık makine burda 2milyar(550d)

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 13:39 - İp: 88.***.**0.158
coffie
coffie (Objektif)
Antalya / Meraklı

Antalya'da Yalçınlar 'ın şubesi var.Oraya gidip bir bakın.Ara ara kampanyaları oluyor.
Antalya Yalçınlar mağazasında Nurdoğan Bey ve Derya Hanım var.
Benim adımı söylerseniz size yardımcı olacaklardır.
GÜLTER ÖZGÜR

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 15:06 - İp: 78.***.**0.57
akdenizli_33
akdenizli_33 (üye)
İçel / Amatör

Merhabalar.
Fotoğrafium ve ereyonda şu aralar cazip fiyatla 24 at garantili uygun başlangıç seviyesi dslr bulabilirsiniz.
başarılar.

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 15:09 - İp: 88.***.**6.86
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Güzel açıklamışsınız bu isteklerinizi herkes böyle düşünceli olamıyor konu açarken ne yazık ki.

Neler istiyoruz:
1-Hareketli insan fotoğrafları
2-Makro( Aslında neyin makrosunu çekeceğiniz de önemlidir. 30mm lik macro lensler de var 180mm lik de)
3-Doğa, Manzara


2'den başlayalım:
Bu 3 madde içinde aslında makro işini elinizdeki kompakt da fena yapmıyordur ama işte kompakt makinelerin sensörü küçük olduğu için alan derinliğini hissettiremiyorlar. Yani sizin istediğiniz fluluğu sağlayamıyorlar. Ancak kompaktların bir güzelliği de var. Baştan sona net çektirir. Şimdi DSLR+makro lenste bir kızböceğini iyi bir teknik kullanmazsanız kanadı net çıkar diğer tarafı flu kalır çünkü sensör, lens, odak uzaklığı gibi faktörler daha karışık DSLR dünyasında. Elbetteki DSLR ile çekilenler daha iyi ama kompakt kullanan makrocuların DSLR ye geçişte bir süre bocaladğını biliyoruz.

3
Doğa manzara konusuna gelirsek nerdeyse her acemi fotoğrafçı için standart amatörler için ise sık sık çekilen fotoğraflardır. Şanslısınız ki geniş açıda 200 tl lik lensler ile doğru ışıkta çekilen ve gerektiğinde tripod,uzun pozlama kullanma, diyaframı kısma işleri sayesinde güzel fotoğraf için DSLR uygun.

1
Gelelim benim en ilgimi çeken maddeye. Hareketli nesneleri çekmesi zordur ve mutlaka hızlı şekilde fotoğraflanmalıdır. Örneğin eminim elinizdeki kompaktta LCD de görüp de çektiğiniz değil de o andan 0.1-1sn sonrası yansımıştır. En basitinden bu bir deklanşör gecikmesidir. DSLR ler de ayna ve vizörden direkt bir sistem olduğu için gördüğünüzü çok çok az bir gecikmeyle çekersiniz. Özetle bu hareketli akrobasi çekimleri için DSLR ve en önemlisi iyi bir telefoto lens şart !

Anı dondurmak için nasıl bir telefoto lazımdır ? Diyafram değeri f2.8 f4 gibi olmalı ki enstantene yani perde süremiz hızlansın ( Diyafram açıldıkça sensöre düşen ışık artar,kısıldıkça azalır). 1/250 sn ve daha hızlısı gerekiyor yani size. Neyse ki gün ışığında çalışıldığı için çok zor değil böyle fotoğraflar çekmek, ancak yine de lensi ve makineyi destekleyip çekmek, fokusu doğru yere yapmak gibi basit teknikler de hayati.

Ben yolu açtım siz de ekipmanınızı şekillendirin ama sıfır makinede 1000 tl ye bu iş zor oğlu zor

İkinci el bir Canon'dan bir Sony'den ekipman listesi yapmak isterim:


BU İYİYMİŞ AMA SATILMIŞ


BU +BU

Tabi bunlar sadece örnek, makineler temiz olmayabilir denemek lazım. Ama en ucuz yollu bunlar.

Özetle:
-Geniş açı ihtiyacınızı en ucuz tutun
-Tele lens alın, elde çekim olacaksa gövdede ya da lenste titreşim önleme olsun
-Makro işini yukarıdaki iki lensle bir süre götürün, ekstra almayın.

Nacizane önerilerim bunlardır kolay gelsin.

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 21:12 - İp: 78.***.**6.29
sait.saygivar
sait.saygivar (üye)
Antalya / Amatör

Aklımdaki Marka ve modeller ;

Canon 450D
Sony A330
Nikon D3000

Bu 3 Marka Ve Model Hakkında Bilgilerinizede almak istiyorum. Modeller Değişse Bile Marka olarak bu 3 ünden birinin olmasını istiyorum önerebilceğiniz diğer Modelleride Bekliyorum.

 

Tarih: 30 Haziran 2010, 22:52 - İp: 195.***.**5.137
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Marka sorun değil aslında çekim teknikleriniz ve lensin kalitesi daha önemli.

450d güzeldir, öneririm.

 

Tarih: 1 Temmuz 2010, 00:55 - İp: 78.***.**6.29
sait.saygivar
sait.saygivar (üye)
Antalya / Amatör

1500 Tl ye Canon 450D Uygunmudur ?
1500 TL ye Nikon D3000 titreşim engelleyici lens Uygunmudur ?

Sizce Hangisi ?

 

Tarih: 5 Temmuz 2010, 22:50 - İp: 195.***.**2.111
  • 1