benxadem
benxadem (üye)
Ankara / Amatör

Mimari İç Mekan Çekimleri

mimarım ve eski eserlerle ilgileniyorum. işim gereği kaliteli (net-sanatsal değil) fotoğraflar çekmeliyim.

İhtiyacım olan fotoğrafın nitelikleri şöyledir.
1--İki günde yaklaşık 1500 fotoğraf çekiyorum. bu nedenle ince ayar yapmakla zaman kaybeymemeliyim.
2--fotoğraf üzeinden çizim yaptığım için detayları çok net görebilmeliyim.
3--Genellikle cami, hamam, kilise vb. yapıları iç mekanlarında yeterli ışık olmaz. bu nedenle karanlık mekanlarda da iyi performans almalıyım. (tripod kullanıyorum)
4--Mekanar dar olabiliiyor. bu nedenle geniş aşıya ihtiyaç duyuyorum.
5--Kimi yerlerde ise yakından fotoğraf çekme imkanı bulunamayabiliyor. Mesela yapının etrafındaki yüksek bir noktaya çıkıp fotoğraf almam gerekiyor. yakınlaştırmaya ihtiyaç duyuyorum.

Kısaca karanlık ortamda dahi iyi netice veren, hızlı, mümkünse hafif bir makina arıyorum. Şimdi elimde olympus 560 uz var. Ondan önce de finepix5600 vardı. Bunlar bana yetmedi. Dış mekan çekimleri yeterli fakat iç mekan çekimleri yetersiz. Yardım ederseniz sevinirim.

Tarih: 25 Kasım 2008, 00:44 - İp: 78.***.**2.201
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sayın Dostum,
Mimari çekimlerin olmazsa olmazı PC Lens yani perspektiv kontrol objektifler ve full Frame makinelerdir. PC tilt and Shift lens 24 mm canonda var ama ben analog Nikon kullanırken 35 mm pc lens kullanıyordum. Dikey ve yatay düzeltmeler yapmadan yani ince ayara zaman ayırmadan alacağınız sonuçlar ancak belgesel olarak kabul edilebilir sonuçlar olacaktır. Yerdeki bir halıyı veya dikey bir binayı düzeltme yapmadan çekmek Distortion etkisini kabullenmektir. Kompakt veya 24 mm bir pc lensle krop faktörlü makinelerle dar alanda netice almanız zordur. Sözün özü bu konuda başarının yolu FF bir makine Tilt Shift kontrollu bir lens... Eski Sınarlar yani körüklü makinelerin amacı bu özel çekimlere cevap vermekti o zamanlar. Kolay gelsin.

 

Tarih: 25 Ocak 2011, 14:32 - İp: 41.***.**1.109
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Mimar deyince hemen dedim Nikon D3S yada X onereyim ancak asagilara dogru indikce durum degisti.Acikcasi size gece performansi iyi,yada los ortamda iyi calisacak bir makina lazim diye dusunuyorum.Isiklandirma sisteminin eger guzel olmasini istiyorsan ya makinalarini dusuk f numaralarina sahip(Compactlarda f 1.8 alt seviye su anda)olarak sececeksin yada noise dedikleri resimde gurultu yada ne bileyim kalite bozulmasini daha iyi suzecek iyi sensorlu bir tane secmende yarar var.Illaki compact olacaksa piyasada belli basli ust sinif compact makinalardan birisini secebilirsin.
Ben olsaydim napardim;
Azicik paraya kiyip guzel bir DSLR,aydinlatma icin iyi bir flash,alana hakim olmak icin iyi bir genis aci lens ve kucuk objelerde detayin icine girmek icin guzel bir macro lens alirdim...3000 liraya bu is olur.
Compact bir makina dersen al Canon S95 sana yeter....

 

Tarih: 25 Ocak 2011, 16:24 - İp: 221.***.**6.23