mertcesur
mertcesur (üye)
İstanbul / Amatör

Makineyi Hallettim Aksesuar Kaldı

Merhabalar uzun zamandır karar aşamasındaydım ve sonunda kit lensi ile birlikte D90 sipariş ettim ve makine 16sında elime ulaşacak fakat şimdi ne eksiğim var mesela UV filtreler veya kumandalar gördüm hangilerine ihtiyacım olacak , makine gelmeden onlarıda alayım diyorum , gerçekten gerekli olanları yazarsanız ve niçin onu almalıyım söylerseniz sevinirim ayrıca 18-105 lens geliyor ekstra alacağım bir lens var mıdır yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Tarih: 31 Ocak 2011, 22:46 - İp: 94.***.**5.165
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Dijital makine sensörleri UV ışınlarına karşı zaten duyarlı değil..Yani UV filtre takmasanız da UV ışınlarını kaydetmiyor..Sadece takıldığı objektifin en önündeki elementi (yani camı) korumaya yarıyor.

 

Tarih: 1 Şubat 2011, 05:58 - İp: 94.***.**9.26
mertcesur
mertcesur (üye)
İstanbul / Amatör

çok çok teşekkür ediyorum bir UV filtre alıyorum ve işi bitiriyorum saygılar

 

Tarih: 2 Şubat 2011, 23:42 - İp: 94.***.**5.165
trenci
trenci (üye)
Uşak / Meraklı

neler önerilmiş neler diye başlayacaktım ki neyse paperman, gajin ve aeron el atmış...

dostum öncelikle bir çantaya ihtiyacın var, benim gibi çok gezen ve makineyi sürekli yanında gezdiren biri ise kaliteli bir çanta al. çantayı görerek ve ihtiyaçlarına göre al. ne çok büyük ne çok küçük olsun. darbeleri emen ve su geçirmez bir çanta olur.

ikincisi, word çıktılarını sürekli yanında taşıyabileceksen eyvallah. ama benim tavsiyem çantanın gözünde sürekli yanında bulunacak bir kullanma kılavuzu al. (makine ile birlikte verilmezse tabiki) en azından ilk bir yıl kullanma kılavuzu hep elinin altında olsun.

uv filtreyi gayet güzel açıklamışlar, tek görevi camı korumak. sonuçta objektifin önüne cam takacaksın, kalitesiz alırsan çok az da olsa görüntüde kalite kaybı olabilir.

tripodu bir altı ay kadar düşünme. başka objektifi ise aklından bile geçirme.

makineni beklerken geçecek iki haftayı ise okuyarak geçir; enstantane nedir, d,yafram nedir, iso nedir, fotoğrafa etkileri nelerdir... en azından önbilgin olur.

 

Tarih: 3 Şubat 2011, 02:41 - İp: 46.***.**7.217
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şu konuyu bir daha gordum de, ocakliların yazdıgı cok bilen bizler, ak sakallı dede gibi konular geldi aklıma.

o konuları okuyup, cok haklısınız diyen insanların, gerekli gereksiz nasıl da harcama yapabileceklerini, daha fenası yaptırabileceklerini goruyorum..

"allah acemiyim acemiden korusun diyorum"

 

Tarih: 12 Nisan 2011, 11:09 - İp: 88.***.**8.140