..ftrf..
..ftrf.. (üye)
Aydın / Meraklı

Makine Seçimi...

öncelikle merhaba arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum
bana bi konuda yardım ederseniz gerçekten çok memnun olurum
ben fotoğrafçılığa meraklı biriyim şu anda eskiden almış olduğumuz canon powershot A510 adlı makineyi kullanmaktayım kendi çapımda bu makineyle iyi fotoğraflar çekebiliyorum ama şimdi bunu dahada yükseltmek istiyorum bu işe yeni başlamış biri olarak bana hangi tür bi makine önerirsiniz çekimlerim öyle çok profesyonel tarzında olmyacak xD beni idare edebilecek ileride benim için problem olmuyacak bi makine arıyorum bütçemde 1000tl ye kadar
yardımcı olabilirseniz gerçekten çok memnun olurum...

Tarih: 21 Temmuz 2009, 19:06 - İp: 88.***.**7.9
trenci
trenci (üye)
Uşak / Meraklı

demiryolcumusun dostum???

 

Tarih: 21 Temmuz 2009, 20:35 - İp: 88.***.**6.146
..ftrf..
..ftrf.. (üye)
Aydın / Meraklı

manzara iyiydi çektim ya öylesine bana önerebileceğin makine varmı sen onu söyle xD başka yardım edecek olan kimse yomu yahu

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 21:46 - İp: 78.***.**6.42
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Makineden önce (ki bütçeni belirlemişsin) fotoğraf tarzın, ne kadar ilgileneceğin, ek harcama yapacakmısın gibi sorular önemli.

Çünkü önünüzde iki seçim var. DSLR-Like Ve DSLR. Şahsi görüşüm hele son zamanlarda çok güzel özellikleri barındıran bir DSLR-Like tır. Tabiki her iki türünde kullanıcının bakış açısına göre avantaj dezavantajları var.

Like makine alırsan. Objektif değişmez bu yüzden fotoğraf çekerken belli sınırların olmasına karşılık ek bir harcama yapmazsın. Bugün 26x zooma ulaşan ve hem geniş açıyı hem teleyi üstünde barındıran iyi like makinalar bulunmakta.

Üstlerinde birçoğunun kullanıcının (tabi buda bakış açısına göre değişir) çekim modları bulunmakta Yüz tanıma sistemi, panaroma vb.

Video çekebiliyorlar.

Ki bu konuda bütçeye göre değerlendirme yapılabilir. Tabi buda Garantili, Spot alıma göre değişebilir. Bu forumda oldukça fazla Like makine konusu, incelemesi bulunmakta birini seçebilirsin.

Yok ben DSLR kullanacağım dersem ayrıca görüş bildirmeye çalışırız. O apayrı bir konu çünkü...

 

Tarih: 27 Temmuz 2009, 10:56 - İp: 81.***.**9.145
  • 1