erkutberk
erkutberk (üye)
İstanbul / Meraklı

Makine Mi - Lens Mi?

D-SLR bir makine almaya karar verdim ama araştırdıkça kafam daha fazla karışmaya başladı.

Her kafadan farklı bir ses çıkması çok enteresan. Oldukça yüklü sayılabilecek paralar harcayıp, memnun kalmamaktansa bu konuyu açmaya karar verdim.

Lens, lens, lens... Herkes bu konuya takılmış durumda. Benim aklıma da doğal olarak şu soru takılıyor. Madem lens önemli neden Canon 40D yada Nikon D300 gibi kit body'ler popüler? D60-80 yada EOS 400-450 alıp "iyi bir lensle" daha iyi bir sonuç almak hemde daha uygun fiyata mümkün mü? Değil ise neden?

Ayrıca 40D 17-85 kit seçimi sizce nasıl? Sadece body almayı düşünürsem, lens olarak ne almalıyım?

Tarih: 13 Aralık 2008, 19:48 - İp: 94.***.**1.82
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Fatih hocam merhabalar..uzun zamandır forumda yoktunuz...yada ben göremiyordum enazından sizleri..umarım başta sağlınız olmak üzere herşey yolundadır.. saygılar, sevgiler..

 

Tarih: 18 Aralık 2008, 19:11 - İp: 88.***.**4.81
erkutberk
erkutberk (üye)
İstanbul / Meraklı

Yanıtınız gerçekten çok enteresan. İşin psikolojik yanını hiç düşünmemiştim doğrusu. Kullanılan makineyle adapte olabilmek mutlaka sonuca da etki edecektir. Teşekkürler..



KONTRAST

Olayın psikolojik yönü önemli bence..

Kendinizi iyi hissetiren bir makinaya sahip değilseniz ucuna ne takarsanız takın mutlu olmayacaksınız.

Sonucta fotograf "çekim sonucuna" göre mutluluk vermez. Fotoğraf çekim eylemini de gerçekleştirirken yaşanılan bir haz vardır.

Ben 350d makinasını sevmiyorum. Çok iyi lenslerim olsa bile o makinayla çekerken yüzüm yinede buruşur. Burun kıvırırım..

Başlangıç fikrinin makinadan yola çıkılmasında fayda vardır.

Özetle .. Çok iyi lenslere sahip olmanız size keyif vermeyebilir.. Çok iyi makinaya sahip olmanızda size iyi fotograf vermeyebilir.

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 15:10 - İp: 94.***.**0.67