extreme27
extreme27 (üye)
İstanbul / Amatör

Makina Tercihi Konusunda Yardım Rica ...

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Forumu 1 haftaya yakındır takip ediyorum. Fakat yeni bir makina alma öncesi hala kararsızım. Bütçem 1000 TL ile sınırlı. 6 senedir digital fotoğraf makinası kullanıyorum fakat artık daha gerçekçi fotoğraflar elde etmek istiyorum. Kriterlerimden bahsetmem gerekirse.

Öncelikle en iyi görüntü kalitesi. Bu anlamda dslr makina almayıda düşünebilirim.
Yüksek optik zoom olması tercihlerim arasında.
dslr-like bir makina alacaksam tabikide yüksek çözünürlükte ve yüksek frame kalitesinde video çekebilsin.
Dslr makina alacaksam muhakkak amatör bir kullanıcı olarak öğrenene kadar otomatik çekim modları olmalı.
10 mpixel çözünürlük kesinlikle yeterli.
Titreşim engelleme, makro çekimi , zamanlı çekim ( makinayı kurup otomatik çekmesi gibi ) özelliklerin olması yüksek tercihim.

Sonuç olarak günlük çekimlerimde rahat kullanabildiğim gibi profesyonel çekimlerimde yeterince tatmin etmeli.

Bu anlamda bir kaç makina arasında gidip geliyorum. Lakin yinede siz ustalarımın yol göstermesi yada alternatif makinaları düşünmemi sağlamanıza açığım.

Kafamdaki makinalar
Cannon D1000 ( Kampanyalı fiyat 999 TL Fiyat avantajı var ama eski teknoloji)
Panasonic DMC-FZ38 ( Kullandığı lens bana cazip geliyor )
Nikon P100 ( Marka kalitesi düşünmemde tercih sebebi )

Yorum yada alternatif makina tavsiyelerinizi rica ediyorum. Okadar çok düşündümki yanlış karar vermek istemiyorum. Aldığım makinayı uzun yıllar kullanmak istiyorum.

Saygılarımla
Hasan Mirzaloğlu / İstanbul

Tarih: 6 Haziran 2010, 13:16 - İp: 88.***.**0.160
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

benim fikrim hayyamdan canon 450d alman.tabiki güvenilir bir dükkandan.bunun içinde hayyamı iyi bilen birine danışman yeterli olacaktır.ayrıca garanti olayınada çok takılma derim.1100 lira gibi bi fiyata hayyamda bulabilirsin.örnek gösterdiğin diğer makinelerden çok daha iyi verim alabilirsin.öncelikle kit lens yeterli olacaktır,isteklerine ve sunduğun diğer makinelere bakacak olursak tabi.kendini geliştirdikten sonra ek ve kaliteli lenslerle istedğin kalitede fotoğraflar çekebilirsin.

 

Tarih: 6 Haziran 2010, 14:08 - İp: 95.***.**5.149
extreme27
extreme27 (üye)
İstanbul / Amatör

Bütçemi zorlar diye düşünüyorum.

 

Tarih: 6 Haziran 2010, 14:32 - İp: 88.***.**0.160
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

100 lira için mi bütçen zorlanacak.zaten 1100 liranın içinde 18-55 kit lens bulunuyor.sanırım orada bir sorun oldu.

 

Tarih: 6 Haziran 2010, 14:43 - İp: 95.***.**5.149
extreme27
extreme27 (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle garantisiz spot ürün almak pek işime gelmiyor, bunu belirtmeyi unutmuşum yoksa 100 tl tabikide bütçe sarsmaz. Sonuç olarak ben 2 makina arasında kaldım. Bu makinalar,

FZ38 ve P100

Tercih etmem gerekirse hangisi ve neden belirtirseniz çok memnun olurum.

 

Tarih: 7 Haziran 2010, 12:05 - İp: 88.***.**0.160
extreme27
extreme27 (üye)
İstanbul / Amatör

güncel

 

Tarih: 8 Haziran 2010, 10:14 - İp: 78.***.**8.153
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Demek FZ38 veya P100 diyorsunuz, o zaman ne duruyorsunuz, hamen alın !.....



İnsanın ne istediğini bilmemesi kadar büyük ıstırap ve masraf kaynağı yoktur bu dünyada.

6 senedir dijital kullanıyor, artık birşeyler değiştirmek gerekir diye düşünüyor, buraya kadar eyvallah. Ama sonra kararsızlığın derin istirabına dayanıp, ona buna sorup fikir almaya çalışıyor, ama en sonunda burnunun doğrusuna gidiyor, sağdan soldan gelen bilgi kırıntılarını da çöpe atıp, 6 senedir kullandığı ekipmandan temelde hiçbir farkı olmayan 2 sefil seçeneğe kalıyor.

Böyle kişiler forum kurallarına uymadan açtıkları başlıklar için, tavsiye istermiş gibi görünüp gerçekte takdir bekleyen tavırları için ve daha okumadan yazma tembellikleri için cezalandırılmalılar. Cezalandırma eylemi onlara yanlış tavsiye verilerek yapılamaz, çünkü onlar doğru yada yanlış işlerine gelmeyen hiçbir tavsiyeyi dinlemezler. En iyisi mümkün olan en sefil, en pahalı ve dahi beş para etmez DSLR-like seçimlerini hızlandıracak şekilde teşvik edilmeli, bu seçimleriyle bize ne kadar akıllı olduklarını gösterdiklerine inandıracak şekilde pohpohlanmalıdırlar.

O sefil makinalara 1000 TL yatırıp "daha iyice kullanmayı öğrenemedim herhalde" düsturuyla geçiştirilen cicim aylarından sonra temelde hiçbirşeyin değişmediğini görünce akılları başlarına gelir elbet.


#antika' tarafından 08.06.2010 14:04:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Haziran 2010, 14:03 - İp: 78.***.**8.242
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Antika arkadas sana cok kizmis ama katilmamakda elde degil yani.O kadar paraya alacagin makina zoom falan havasi atar baskada bisey atamaz.Dusun bir kere diyelim arabalardaki motor hacmi,digital makinalardaki sensor buyuklugu ile direk baglantili(Benim araba benzetmelerim meshurdur).Senin yaptigin is de suna benziyor;Traktor tekerlekli araba ve 700CC kadarcik kucuk bir motor!!!nasil verim alirsin o sana kalmis tabiki.Tekerler herturlu araziye uygun ama motor kaldirmaz durumu aynen.Alacaksin yuksek zoom falan diye,sonra baskalarinin daha zor kosullarda daha iyi fotograflaini gordukce pisman olup,kendinide ayrica gercek anlamda gelistirme zevkinden mahrum burakacaksin.Yazik vallahi yazik o kadar parayi sacmaya...

 

Tarih: 8 Haziran 2010, 14:20 - İp: 221.***.**6.23
extreme27
extreme27 (üye)
İstanbul / Amatör

Sözüm Antikaya : Ne kadar entresan insanlarsınız siz anlamış değilim. Bu yorumunla like türü makina kullanan insanları ne duruma düşürdüğünün farkındamısınız ? Güncel mesajımda 2 adet makinadan bahsettim bir üçüncüsü yada kategori yok, çok açık değilmi ? ne bu hırs anlamış değilim, benim beklentim bu iki makinayı kullanan kullanıcıların + yada - yorumları daha fazlası değil !! Burada kimsenin üzerinden edebiyat parçalayıp popülerite arttırmanın bir anlamı yok ! Heleki benim üzerimden sakın nemalanmaya kalkma

 

Tarih: 9 Haziran 2010, 11:38 - İp: 78.***.**8.153
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

FZ38 muhteşem ötesi bir cihaz kesin alın.

 

Tarih: 9 Haziran 2010, 12:13 - İp: 78.***.**6.243
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Extreme27 laf yumurtlamış :

Bu yorumunla like türü makina kullanan insanları ne duruma düşürdüğünün farkındamısınız ?

İğneyi kendime batırmadığımı mı sandın ? DSLR sahibi olmadan 1 sene önce DSLR-like'a eşşek yükü para verdim, keriz gibi. Kerizlik yaptım ama hepten aptal değildim, o benim ilk dijital makinamdı, 1 sene kullanıp artık beni kesmediğine (aslında hiç kesmemişti) karar verdim ve artık ne istediğimi biliyordum. Dahası ben ilk DSLR-like'ı aldığım zaman yani 5 sene önce daha hiçkimsede yeterince tecrübe oluşmamıştı, bilgeliğinden yararlanacağım birisi yoktu piyasada. Üstelik DSLRlar diğerlerine göre bayağı pahalıydılar, bugün neredeyse aynı fiyata gidiyor.

Aradan geçen zaman zarfında tecrübelendim ve akıllandım :

1. En önemli şey ışık ve zamanlama. Doğru doğal ışık için gözlem yeteneği, sabır ve dirayetten başka araç yokken elde, doğru zamanlama için DSLR/SLR'dan iyisi yok.

2. Artık zoom lens kullanmama eğilimindeyim, en çok kullandığım lens 50mm F1.7. Hele 10x 20x zoom oranlarını iyice saçma buluyorum.

3. Flaş , mümkünse wireless flaş edin edindiğin edineceğin en önemli aksesuar.

4. Macroyu makina değil lens yapar ( bunu o zaman da biliyordum, değinmeden edemedim )

5. MP olayı tamamen yalan. 6MPlik makinamı "yavaş fokus yapıyor" veya "artık eskidi, şurası burası bozulmaya başladı" falan gibi eften püften bahanelerle değiştirmeyi düşündüm, ama hiç daha yüksek MPli makinaya heves etmedim.

6. Aynı boyuttaki sensöre sahip makinaların yüksek ISO performansı pratikte hep aynı. En iyisi Canon veya en kötüsü Sony falan gibi takıntıların gerçek hayatta hiçbir önemi yok.

7. Son 10 yılda çıkan yegane işe yarar özellik stabilizasyon. Gövde üzerindeki stabilizasyon eski ucuz lens lensleri şahlandırabildiği için tercih sebebi.

8. Akacak kan damarda durmuyor. DSLR'a ihtiyacın varsa vardır, sonuçta 1 sene sonra çöpe gidecek DSLR-like'a yatırım yapmak anlamsız.

9. Film hala daha güzel görüntü veriyor. Son zamanlarda neredeyse hep filmli makina kullanıyorum.

 

Tarih: 9 Haziran 2010, 12:45 - İp: 78.***.**8.242