salvax
salvax (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Made İn China Olayı Ve Bir Kaç Soru

Merhabalar ben avustralyada öğrenim gören bir öğrenciyim. Fotoğraf makinesi alıp (yarı-profesyonel birşey) kendime güzel bir hobi yapmak istiyorum fakat review okumaktan içim dışım review oldu bu noktada bir kaç sorum var. Cevaplarsanız sevinirim

Fotoğraf makineleri artık genelde nerede üretiliyor ve örneğin sizinki nerenin malı Çin ? Japon ?

Çünkü burada ebayden almayı düşünüyorum. Örneğin sıfır garantili nikon d50 burada 600 amerikan doları civarında.

Ben s9500 lerde aynı civarda geziyor. Bunlar 12 ay garantili olanlar.

Çinli arkadaşım sayesinde ebay çinden de ürün bakabildim. Mesela çinli bir arkadaşla mailleşmemiz sonucunda 18-55mm & 55-20 mm lenslerle beraber gönderim ücreti ve gönderim sigortası dahil 200 euro ya sıfırını buldum..

Şimdi fiyatta ve alışverişte bi sorun olacağını düşünmüyorum zira güvenli alışveriş denen bişi var eğer makineyi beğenmessen geri gönderiyosan havuzdaki para sana geri geliyo ve alışveriş yapacağım (yaparsam) adamında çok işlemi var ve %100 positive dönüş olmuş. O yüzden makine bozuktur falan gibi bir düşüncem yok. Amma velakin korkum çin malı olması.

Garantisi olmayan bir makine zaten bir de 6 ay sonra bozulursa elimde patlar. Bu yüzden sizdeki makinelerin ne malı olduğunu ve de çin malının piyasasının bu sektörde nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum? Bilgilerinizi aktarırsanız çok sevinicem..

Ayrıca fotoğraf makinesi önerilerinizide alırsam çok iyi olur. Bu ayarlarda makinelerden önerileriniz nelerdir ?
Bunların dışında bu işe yeni giren ama ciddi bir hobi yapacak arkadaşınız olarak bana neler önerirsiniz?

Şimdiden tüm yorumlar ve cevaplar için teşekkürler..

Tarih: 18 Haziran 2006, 21:22 - İp: 220.***.**8.136
turkce
turkce (üye)
Eskişehir / Amatör

Merhaba buralarda Çin malı dedin mi insanın aklına ucuz ve kalitesiz mal gelir.Buralarda Çin malı fotograf makınası var mı bilmiyorum.Olsaydı herhalde insanlar Japon malı varken Çin malı almazlardı.

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 21:37 - İp: 88.***.**8.164
drego
drego (üye)
Kocaeli / Amatör

başka forumlarda da bahsedildiği gibi makinanın nerede yapıldığı önemli değil bence. marka güvenilirliği ve garantisi. garantisi olmayan makina almanızı önermiyorum çünkü astarı yüzünden pahalıya gelebilir. gelebilir yani gelecek diye bişey yok ama bu riske girmeye değer mi? ben olsam girmem! ben bir Canon PowerShot A520 kullanıyorum ve Malezya malı. bazı arkadaşlar mercek kapağı sorunu yaşamışlar ama ben henüz çok şükür böyle bir sorunla karşılaşmadım. yarı profesyonel makina olarak da hayallerimi Nikon D70s ve Canon 350D süslüyor. saygılarımla...

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 23:35 - İp: 85.***.**1.40
  • 1