ayasofia
ayasofia (üye)
İstanbul / Amatör

Lens de Yardımcı Olur Musunz ??

canon 450 d kullanıyrm, geniş açı, tele ve zoom lens almak istyrm ne tavsiye edersiniz ?? acill

Tarih: 18 Ağustos 2010, 18:13 - İp: 85.***.**3.143
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

forumu okumanızı tavsiye ederim.

 

Tarih: 18 Ağustos 2010, 18:25 - İp: 217.***.**5.225
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Neden acil? Ne kadar acil?

 

Tarih: 18 Ağustos 2010, 18:46 - İp: 58.***.**1.174
ayasofia
ayasofia (üye)
İstanbul / Amatör

hafta sonu almam gerekıyor o yuzden acil.. 55 mm macromu oluyor ?? tele lens olarak ne alacağıma karar wremedım ?? off :S

yardımcı olabılır mısınz??

 

Tarih: 19 Ağustos 2010, 00:07 - İp: 78.***.**0.205
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bak arkadasım, mm nedir bildigini sanmıyorum,
hangi lens ne işe yarar bildigini sanmıyorum,
hangi lens ne tur cekimler için kullanılır bildigini sanmıyorum


bunları sakın kucumsemek için soyledigimi sanma.
ama bana geniş acı birde tele lens lazım 55mm macromu diyerek lens alırsan paranı sokaga atmaktan başka birsey yapmazsın.
forumu okumanı onerdim ama belliki onuda yapmamıssın.

bu sekilde sakın lens alma.
makineni 18-55mm kit lensiyle satın al.
bu 18 nedir 55 nedir, makro lensin ozelligi nedir, diyafram nedir enstantane nedir, ne tur cekim için neye ihtiyacın var bunları ogren, sonrasında zaten ne lens alman gerektigini kendin bileceksin.


tekrar ediyorum, bu sekilde lens alma,paranı sokaga atmıs olursun.

 

Tarih: 19 Ağustos 2010, 04:36 - İp: 217.***.**1.37
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Acil hastanede var bildiğim kadarıyla. Makineniz var anladığım kadarıyla. İlla ki bu haftasonu alacaksanız, biraz erteleyin.. Elinizdeki makinenin kit lensini kullanmayı öğrenin. Sonra biraz fotoğraf çekin, araştırın. Bu forumda istediğiniz bütün bilgileri bulacaksınız.. Zaten amacı da bu. Alacağınız lenslerin fiyatları oldukça pahalı, boşuna almayın, gerçekten neyi aldığınızı bilerek alın.

Güneyde oturacaksanız, kaloriferli ev almayın. Yada Ankara'da oturacaksanız kalorifersiz ev almayın. Çekeceğiniz fotoğraflarda ne tür efektler istiyorsunuz onları keşfedin. Ne tür eksikleriniz var, onları ortaya çıkarın. Sonrasında karar verin.

Burayı Tıklayıp Okuyunuz..

Forumda bu ve bunun gibi birçok konu var, bunları okuyun.. Size yardımcı olacaktır. Sn. Gaijin'in açtığı konuları okuyun, özellikle makro çekmeyi düşünüyorsanız, onları okumadan bırakın lens almayı, makro fotoğrafı bile çekmeyin..

Forumda kişilerin altında iki tane ikon var, biri küçük bir insan büstü, diğeri de mektup. İnsan büstünü tıklarsanız, o kişilerin yazdığı konuları görebilir ve okuyabilirsiniz. Eğer fotoğraftan hoşlanıyorsanız, zaten bu size zulüm gelmez, o konular içinde kaybolup gidersiniz. Bir onu okur, bir bunu okursunuz, zamanın bile nasıl geçtiğini anlamazsınız.

Eğer paranıza kıyarsanız, FHM, Esquire yerine fotoğraf dergilerini, kitaplarını alın, takip edin.. 5 gün gazete almayın bir fotoğraf dergisi alın. Lens ve makine işini aceleye getirmeyin, sonra kullanmadığınız bir lens seriniz olmasın..
Saygılarımla..

 

Tarih: 19 Ağustos 2010, 06:25 - İp: 116.***.**7.27
  • 1