huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Leica Digilux 2

arkadaşlar Panasonic DMC-LC1 ve Laica Digilux 2 makınaları arasındakı fark nedır(ben goremedımde) ayrıca bu makınalar neden bu kadar pahalı...(içimden bir his bunlar aynı makına diyor ama; zaten lensleri de aynı)

Tarih: 21 Eylül 2005, 02:29 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Tip olarak aynı ama makinenin aynı olduğunu sanmıyorum.

Bir de buna bakın. Tip Leica m ve dijital makine. Özellikle boyutlarına dikkatinizi çekerim. Alet Minox.

 

Tarih: 21 Eylül 2005, 10:44 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ikisi de ayni makine aksamina sahip huzun_seli.. ozellikleri ayni.. ama leica olani leica oldugu icin daha pahali..
..
bu arada bir web sitesinde leica olaninin daha iyi performans verdigi ile ilgili bir yazi okumustum diye animsiyorum.. ama benim tahminim, sadece psikolojiksel bir performans farki vardir..

 

Tarih: 21 Eylül 2005, 12:14 - İp: yok
ruhiodev
ruhiodev (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Fotoğraf Dostları,
Birkaç gün önce Leica M7 gördüm. Elime alıp biraz inceledim. Cihaz harika , ultra-güzel, amatörleri ,hatta profesyonelleri bile aşan bir makina,(Bir arkadaşım,bu makinadan Ara Güler'de var demişti) tabii fiatıda bir hayli yüksek.Ben de dünyanın en prestijli makinalarından biri olduğunu biliyorum.
Bu markanın digital slr-like makinası Digilux 2 . Amerika fiatı 1500 $ civarı. Makinayı incelediğimde bazı değerlerin nikon 8800 , panasonic FZ30 ve Fujifilm S9500 değerlerinin altında olduğunu görüyorum.Fiatı diğerlerinin bayağı üstünde. Digilux 2 sahibi olan ,kullanan var ise lütfen bilgi ve duygularını bizimle paylaşsın. Bu tipin de, M7 gibi prestiji yüksek mi? Sevgilerimle...

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 18:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

m7 gercekten de ruya makine.. fiyat olarak da 3000 euro.. bu adresten fiyatlarina bakabilirsin eruhi..
tabii ayni zamanda leica lenslerin fiyatlari cok korkunc..
..
leica digilux 2, sonucta bir leica kamera oldugundan prestijli ama onca para deger mi muamma.. ayni paraya canon 20D alabilirsin..
bir de leicanin R9 modeli var; digital back ile 10 megapixel oluyor.. su adresteki R9'nin digital back ve 35-70 ile fiyati 8400 euro..
ama ne makineler.........

 

Tarih: 24 Eylül 2005, 17:35 - İp: yok
ruhiodev
ruhiodev (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Genç Dostum Dadanagast,
24.09.05 tarihli cevabında M7 3000 euro demişsin, sanırım bir yanlışlık var."shphoto.de" 8000 euro'dan sözediyor.Ayrıca İstanbul'dan bir arkadaşım sormuşdu; ona da 8000 euro demişler. Doğruluğundan şüphem var ama , 6000 euro'ya bulabileceklerini söylemişler.
Ben digilux2 yi www.leica-camera.com da inceledim.Tabii ki harika. www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/477-743-1004-1006.html adresinde incelediğimde, diğer makinalardan daha üstün değerlerde olmadığını görüyorum. Ama aynı M7 , M9 gibi ultra-kalite olabilir. Marka hakikaten prestij . Mercedes gibi ,nasıl Mercedes "sign of power" sa Leica da markaların babası diye düşünüyorum.

 

Tarih: 28 Eylül 2005, 12:41 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

M7 leica nın kendi sitesinde 3000 euro civarı. hatta kendi makinenizi kendiniz seçebiliyorsunuz (rengini, bazı özelliklerini v.s. ) Hatta üstüne isminizi veya imzanızı bile yazdırabiliyorsunuz. Tabi fiyatı artıyor o zaman. Merak edenler buraya bakabilirler.

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 11:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar eruhi..
o bastaki kamera "mp3" isimli bir modelmis.. muzik de calabiliyor sanirim..
..
hemen alttaki modellere bakarsan m7 kamerasinin fiyatini 3000 euro olarak gorebilirsin..
eruhi bence, sirf prestijli diye o kadar para harcamak biraz sacma olurdu.. ama o kadar param olsa, o uclu m7 setinden alacagimi da eminim..
sen almayi dusunuyor musun?
sana tavsiyem almadan once bir de hasselblad Xpan II'ye bir bakman.. hasselblad da leica gibi prestijli bir kamera.. ama panaromik formatta harikalar yaratan bir makine Xpan II.. bir incele.. (http://www.hasselbladusa.com/ adresinden bulabilirsin..)
.......
selam alobar..
adamlar, "leica" imzasi yazmak icin bile dunya para aliyorlarmis.. yok rengi soyle olsun deyince fiyat da katlaniyor..adres iicn tesekkurler..
..

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 13:21 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

xpan II'yi yine shphoto.de adresinde gorebilirsin.. fiyati 2199 euro'ymus.. ustelik 45mm lensi ile birlikte..
xpan II'nin 90mm lensi de ayni 45mm lensi gibi ucuz.. ama 30mm olaninin fiyati cok yuksek..

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 13:24 - İp: yok
ruhiodev
ruhiodev (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Dadanagast,
Bir konuyu iyice incelemeden fikir beyan etmek insanı rezil ediyor.Ben yanılmışım , özür dilerim. Ben sizlerden yaşlıyım ve sadece amatörüm. İnternetten sayfa incelemek bile sizlerden farklı oluyor.İnan almanca çıkınca, ingilizceye bile çevirmeyi beceremedim. Yanlış bilgimin bir sebebi de o.Arkadaşıma tekrar sordum, kaçak filan bulunursa 6000 $ M7 nin fiatı demişler.Türkiye'de sanırım çok pahalı.

Hasselblad'ı öğrencilik yıllarımdan duyarım. Amerikalı astranotların uzayda ilk kullandıkları makinalardan biri de Hasselblad idi diye biliyorum.Bahsettiğim 1970 li yıllar.
Teknoloji insanı sersemletiyor. Hele böyle çok kalite süper markalar insanın ağzının suyunu akıtıyor. Xpan II ye biraz baktım."The XPan II is a unique camera that takes great 35 mm shots with the famous Hasselblad quality and full, medium format panorama pictures on the same roll of 35 mm film." Digital değil mi bu Xpan II. Digital back takılabiliyor mu?
Üstelik sadece bir Xpan II veya M7 veya M9 sahibi olmak benim gibi amatöre süper gereksiz. Ege de bir laf vardır. Garip çingeneye gümüş zurna ne gerek diye.
Benim düşündüğüm 8800 , FZ30 veya S9500 olabilir.Haydi elimde havalı bir marka olsun dersem digilux 2 de alabilirim.Ama şu ara değil. İşimde yeni yatırımlar yapıyorum ve makinaya ayıracak param olmayabilir. Nasıl olsa işimi Espio 160 görüyor.
Ama inşallah bir Leica 9 , bir de Hasselblad Xpan II sahibi olursun.Dostum sana yakışır.
Sevgili alobar ,
Sana da teşekkür ederim.Sizler haklısınız.Detaylı inceleyince herşeyin doğrusu ortaya çıkıyor. sevgilerimle

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 16:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bunda rezil olunacak birsey yok eruhi.. hepimiz yanlis okuyabiliyoruz..
bu arada, o mp 3 modeli, dunyada sadece 1000 adet uretilmis..o yuzden o kadar pahali.. valla gercek karizma icin mp3 lazim demek ki..
Xpan II, digital degil eruhi.. ama top class bir panaromik kamera..
..
umarim hepimizin ileride birer tane olur leica'lardan hasselblad'lardan..
gorusmek uzere.

 

Tarih: 30 Eylül 2005, 19:47 - İp: yok