ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

Konica-minolta 5d

öncelikle herkese merhaba forumu yaklaşık bir aydır takip ediyorum bu güne kadar okumakla yetindim ve sonunda ben de üye oldum benim ricam kullanan ve bilgisi olan arkadaşların KM 5d hakkındaki yorumlarını ve deneyimlerini bu konu altında bizlerle paylaşmaları zira bu makinenin daha önceki forumlarda (yanlışım yoksa) sadece alternatif olarak adı geçmişti şimdiden düşüncelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum

Tarih: 21 Aralık 2005, 16:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ba selamlar..
haklisin, e500, ilk testlerden cok iyi notlar aldi.. ki, 14-45 ve 40-150 lensleriyle de cok ucuza geliyor.. body fiyatindan sadece 100 pound gibi farklilik olusuyor..
olympus'un e500 makinesinin ozellikleri acisindan, giris seviyesi bir dslr olmadigini hissediyorsun.. cunku mid-range dslr'larda olan ozellikler mevcut..
ama bazi alanlarda, pek de iyi ozellikleri yok.. mesela arka arkaya 4-5 tane fotograf cekebiliyormus..(ki bu pek cok kisiyi etkilemeyecektir de..)
acilis suresi pek de iyi degilmis.. ama cok iyi bir fotograf kalitesine sahipmis e500..
neyse.. benim bu makineyi almamamdaki sebep, olympus'un lens sistemi olurdu..
butun lensleri, 2.0x croplu sensore gore yapiliyor bildigim kadariyla.. dolayisiyla ilerde FF sensorlu bir makine yaparlarsa, kullanilamayacak lensler..
bu konuyu luminous-landscape'de de michael reichmann ele almisti.. olympus severlerin itirazlari oldu falan..
isin gercegi, bir sony r1 yerine alinabilecek bir dslr gibi.. ama alinacak lenslerin ileride kullanilma garantileri bence yok.. cunku megapixeller ilerlemek zorunda, ama sensor boyutu ayni kalamaz..

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 00:08 - İp: 62.***.**2.10
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

eacinci haklısın ticari siteler garip olabiliyo ama baktığım site fk ydı. Evet en iyisi arkadaş tavsiyesi yine
de

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 00:46 - İp: 85.***.**0.57
ogunata
ogunata (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili dadanagast. tam kararımı nikon d50 vermişken kanıma girdin Zaten çok zor karar veren birisi olarak yine iki seçeneğe çıktım.Konica-Minolta 5D kesinlikle çok daha güzel bir makine. Hani adı Canon ya da Nikon olsa hayalimdeki makina bile diyebilirim.Ama işte diğer makinalarda 2. el objektif bulabilme ihtimali, upgrade edebilmek için 2. elde satabilme kolaylığı, ve bir marka alınca o makinaya objektif yatırımı yapma gerekliliği beni hala düşündürüyor.Ayrıca Nikon renklerini de seviyorum.Ama 5D renkleri de ona yakın anladığım kadarıyla.Bir de ben tamamiyle amatörüm fotografçılık konusunda. Diyorum ki Nikon D50'nin bazı kısıtlanmış özellikleri aslında benim gibi bir amatör için avantaj mıdır?

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 09:04 - İp: 213.***.**2.6
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.günaydın magzed... bir de şu siteyi incele istersen.. burası da güvenilir sitelerden birisi... kolay gelsin...

http://www.e-fotografija.com/artman/publish/article_824.shtml

engin

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 09:19 - İp: 81.***.**0.227
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ogun merhaba..
aslinda hic o kadar da ince elemelere gitmeye gerek yok.. dslr'larin hepsi de cok guzeller.. eger ki aklinda d50 almak varsa ve daha sonradan, almadigina uzuleceksen, hic konica'yi karistirmayip d50 alip olayi bitir..
.....
simdi, ben sana biraz benim tarihten ogrendiklerimi soylemek istiyorum..
D50 ile 350D arasinda secim yapilmaya calisiliyordu.. acikcasi, 350D, bence d50'den ote bir dslr.. ama d50'nin fiyati su anda o kadar asagilara indi ki, 350D, bir sekilde "ucuz dslr" tahtini d50'ye kaptirdi.. bir de bu yarisa konica 5d katildi..
............buradaki fiyatlarini ben vereyim sana;
d50'nin fiyati 400 pound, 5d'nin fiyati 430 pound, 350D'nin fiyati 530 pound, d70s'in fiyati 570 pound..
simdi bu listeye bakinca en mantiklisi d50 gibi gorunuyor.. ama iste, konica'nin makinelerindeki Anti-shake ozelligi hic de hafife alinacak bir olay degil..
bak millet, yok su makinede IS yok diye almak istemiyor..
dslr'larda IS'li lenslerin fiyatlari her zaman yuksek oluyor..
peki, konica'da ne yapacaksin? IS'li lens almana gerek kalmayacak..
basit bir ornek.. canon 17-85 IS lensinin fiyati 400 pound gibi.. bir de buna 350D'nin fiyatini ekleyince, 950 pound gibi yapiyor..
ama sen 550 pound'a falan konica 5d ve 18-70 lensini alabiliyorsun..
ayrica bir sonraki lensin de otomatikman IS'li olmus olacak..
..............
peki hersey iyi guzel hos da, nasil bir makine bu 5d?
gecen ay, bir magazinde, 5d ile d50'nin karsilastirmasini yaptilar.. sonucta 5d, birinci secildi.. cunku aralarinda 30 pound'luk fiyat farki var.. yani, cok basit bir mantik..
sadece IS de degil artilari.. konica 5d, gercekten iyi bir dslr..
acikcasi ben su anda, kesinlikle IS'li bir dslr almayi yeglerdim..
..............................
ama diyeceksin ki; ikinci el opsiyonlari, yeni lens alma, satabilme kolayligi.. tabii ki haklisin da.. canon ve nikon, tum dunyada cok daha fazla ragbet goren markalar... ayni sekilde daha kolay da lensleri bulunabiliyor.. daha da kolay satabilirsin..
ki ben de eskiden, buna takmis durumdaydim.. onu alirsam, nasil satarim diyordum..
satma konusunda birsey diyemeyecegim; burada satabilirsin, ama turkiyede ne olur bilemem..
fakat lens olayina bence fazla aldiris etme.. zaten, bizim gibi yeni baslayanlarin, ihtiyaci olacak iki-uc tane lens oluyor.. ha ama, daha da ilerlemek istersen, konica'nin da lens yelpazesi genis.. ki bunlara sigma ve tamron'dan alisveris yapabilmeyi de eklemelisin.. zorluk yasamazsin..
.........ama tum bunlara ragmen, senin bilecegin birsey bu.. bence, bir dukkana gidip, hepsini teker teker dene.. birisi, eline iyi oturmayabilir..
ve benim sana tavsiyem, en azindan 2-3 kere dukkanlara gidip tekrar tekrar denemen.. cunku bir kerede gorup yanlis yapabilme olasiligin var..
bak bakalim, uc kerede de hangi makineyi almak isteyeceksin..
sonra da bence hic kafana takma, hangisini begendiysen, alip cik dukkandan.. cunku senin benim gibi amatorlere yeter de artarlar bile..

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 12:49 - İp: 62.***.**2.10
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Dada, çok doğru söylersin. Minolta'nın Türkiye'de yüzüne bakmıyorlar. Oğluma Dynax 9 almıştım. Küçük bir arıza yaptı ve zoraki izmir de Emcet yazıcı tamir etti. Vee bu takıntı yüzünden Hayyamda Body+28-105 Minolta lens+5400hs flaş verdik 150$ üste verdik, ne aldık!?... Nikon F80... Flaş ile lens bile daha fazla ederdi...Eğer uzun süre kullanmayıp sürekli yenilemek istiyorsanız Minolta uygun değil, ama kullanmak isterseniz tek kelimeyle mükemmel.

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 13:33 - İp: 195.***.**2.86
ogunata
ogunata (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast, aslında doğru söylüyorsun. Ben şundan eminim ki bu işi profesyonelce yapmayacağım. Ve eminim ki fotograf çekmeye çok fazla bir zaman da harcayamayacağım. Aslına bakarsan alacağım makina benim için ömürlük olacak.Yani işimi gördükten sonra bozulmadıkça neden değiştireyim ki.Bir tane de 75-300 zoom lensini alırsam zaten (ABD fiyatı 150 USD civarı) en fazla bir makroya ihtiyacım olur ileride.Bir de ABD'den alacağım için satmak zorunda da olsam çok fazla zararım olmaz. Ben bir de nikonun canlı renklerini seviyordum. Ama örnek fotograflarda (pbase.com) 5d yi nikonla karşılaştırınca birbirlerine çok benzediğini gördüm. Body olarak konica minolta çok daha hoşuma gitti. Bunu da söyleyeyim. (Olympus E300 de body olarak Nikon D50'den daha hoşuma gitmişti.) Ama en çok hoşuma giden Konica Minolta 5D idi. Gerçekten body ve özellikle 2.5 inch ekran büyüleyici.

Evet en son kararım 5D

Artık yeni bir makina çıkmadan elimi çabuk tutmam lazım. Belki bizim sayemizde Konica Minolta 5D'de bu sitede başka bir forumda hakkında yorumlar yapılan Fuji S9500 gibi satış patlaması olur da 2. el piyasası kendiliğinden oluşur.

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 13:52 - İp: 213.***.**2.6
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla afrikali, minolta'yi bilenler bilmekteler.. ama turkiyedeki yetkili servisi konusunda hicbir bilgim yok.. fakat olmamasi da komik olur diye dusunuyorum..
.........
ogunata, bence cok iyi bir karar almissin.. ki ben de aslinda senin soyledigini soyleyecektim; ikinci el pazarinin olusmasi konusunu.. olusacaktir ogunata.. kaldi ki, sony ile evllikleri sonucunda bence konica minolta patlamasi bile olacak.. yani eskisi gibi de olmayacak konica..(buradan degil turkiyeden bahsediyorum tabii..)

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 14:16 - İp: 62.***.**2.10
ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

öncelikle bilgilerini esirgemeyen bütün arkadaşlara teşekkürler bende aslında ogunata gibi düşünüyorum çok fazla yatırım ve kendime eziyet etmeden alacağım bir makine ve iki lensle insanı konu alan fotoğaflar çekmek tabi şu an ki bilgimle benim hangi marka yada model alacağımın pek önemi yok çünki hepsi benim için fazlasıyla iyi ben sadece doğru zamanda doğru yerde gördüğüm ve benim için görüntünün ardında bi duygu veren anları yakalamak istiyorum ve tabiki bunu yaparken elimde duyguyu benimle paylaşacak bir makine olması lazım ve içim km 5d'ye baya ısındı insallah kısa zamanda alıp fotoğraf çekmeye başlarım...

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 14:28 - İp: 193.***.**3.70
ogunata
ogunata (üye)
İstanbul / Amatör

Yardımların için teşekkürler, dadanagast.Daha önce de dediğin gibi, bu makinelerin hiçbirinin birbirinden açık bir şekilde aşağı kalır yanı yok.Alma kararını hangi makinaya ilk görüşte aşık olacağın belirliyor.

Ben bu duyguyu yaşadım.Ancak şimdi farkedebildim

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 14:36 - İp: 213.***.**2.6