drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Km 7d Alır Mıydınız?

Merhaba arkadaşlar,
Daha önce de bir kaç kez yazdığım gibi, KM 7D almayı düşünüyorum. Avrupada da fiyatlar geriledi. Kız kardeşim stajı bittiği için Şubat'ta Türkiye'ye geliyor. Ben de onun gelmesine yakın bir süreye bırakmıştım DSLR'e geçme işini. Aslında hayırlı mı oldu ne? KM'nin kapanacağını öğrendik. Buna rağmen
şimdi sorum şu.
KM 7D'yi 682 €'ya (Türkiye fiyato 1400€+KDV)
28-75, 2.8 lensi de 269 €'a getirtme şansım var.
Yani 951€'ya (hatta belki tax free geri ödemesi ile %12 daha bile az ödeyebilirim ki, rakam 835'lere gerileyebilir). Bu şartlar altında, iyi bir makine ve lens alırmıydınız? Yoksa Nikonian ya da Canonian mı olurdunuz. (Bu arada Canon 20 D body fiyatı 1100€, Nikon D200+18-70 kit 1699€, Bu kadar büyük farka değer mi?)
Tamer

Tarih: 20 Ocak 2006, 10:41 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tamer beni yanlis anlamissin.. d200 alacak guctesin derken, yani o d200'u de dusundugune gore, demek ki 1700 euro'ya kadar cikabilirsin manasinda soylemistim.
bu adreste, equipment express icin 5 uzerinden 4.6 puan verilmis.. yani kesinlikle guvenli.. (ingilizler 4.6 puan veriyorlarsa, yakininin magazasindan daha bile guvenlidir.. )
....en iyisi tamer, telefon acip sorman.. butun sorularini sorarsin.. zaten alisveris yapmaya karar verirsen, telefon acip da alisveris yapman daha da kesin olur..
...........
tahminimce, avrupaya gonderirler.. sorun cikmaz yani..
tabii sen yine de sor..

............................

tamer, aslinda almisken, neden d200 alip olayi kokten bitirmiyorsun?
yani tamam, 7d cok mantikli fiyati falan ama, bir d200 de degil.. ustelik avrupadan alacaksin.. bilemiyorum.. ben olsam, kesinlikle d200 icin ugrasirdim.. tabii bu benim..

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 23:01 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

omer sanirim sadece burada uygulaniyor.. ama yine de fiyatlar amerika gibi olamiyor tabii..
..

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 23:03 - İp: 62.***.**2.10
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Sevgili arkadaşlar,
Gerçekten sağolun içten önerileriniz için. İlker yok yanlış anladığım bişey yok kesinlike. Lütfen sen de yanlış anlama, neden bu kadar zor karar veriyorum, biraz onu açıklamak istemiştim. Bir de yeni bebeğimizin bez masraflarını da unutmamak gerekiyor. Aslında karar için 2-3 hafta sürem var. Ama Minoltayla bir gönül bağım var. AS kesinlikle azımsanmayacak bir özellik değil.
Ama bir taraftan da Şubat sonu Photokina da açıklanacak Canon 20Dnin yeni versiyonu, d200 hatta yazın çıkacak Sony DSLR (muhtemelen AS'li 10-12 mp CMOS sensörlü) de çok cazip ve en az 3 yıl kesecek makinalar olacak.

Eyvah yine mi başa döndüm???? Şaka maka aslında şu an önemli bir karar aşamasındayım. DSLR sisteminde kaliteli lesin önemi büyük olduğu için alınan sistemi sonradan değiştikmek çok akıl karı değil. Yani bir firma ile nikah masasına oturacağız. Neyse karar vermek için 2-3 haftam var.

Sevgili Guronline,
Amerika önerin için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok incesin. Karar verdikten sonra senden yardım isteyebilirim.

Veee Omerbey,
Vertikal grip portre için işime yarar, hele bir de hediye ise.

Tamer

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 23:29 - İp: 193.***.**2.10
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör


pardon arkadaşlar,
bebişin resmini koymuştum ama kaldırdım.

#drtamer' tarafyndan 21.01.2006 00:41:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 23:59 - İp: 193.***.**2.10
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

iyi geceler tamer... burada başında "yeni" yazan bi kelime gördüğümüzde ilk temennimiz "güle güle kullannnn..." olduğu için az kalsın ben de öyle yazacaktım kiiii allahtan son anda yazmadım o zaman doğrusunu yazayım;
yeni bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun...sağlıkla keyifle mutlulukla büyütün...ve öyle büyüdüğünü görün ki; gün gelip eline şöyle en güzelinden "SONCANKON" marka bi dslr alıp annesinin babasının fotografını çeksin.. (tabii o anda babasının elinde de bilmem kaç milyon dolar değer biçilen antika KM 7D var ! )
SONCANKON dslr = ehh bi 20 yıl sonra büyük bir ihtimalle Sony + Canon+ Nikon birleşir ve ortaya böyle bir marka çıkar...
tamercim tabii bu arada, satırlarımın arasında hala gönlümden geçen makinanın sanal reklamını yaptım...
sevgiler... [>:D

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 01:13 - İp: 81.***.**0.227
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Sevgili Engin Ağabey,
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. İkinci kızımızı büyütüyoruz.
Tabii dediğiniz gibi sonuçta güçlüler hep ayakta kalıyor ve tekelleşiyor. Sözleriniz arasında da, 7D konusunda desteğinizi devam ettiriyorsunuz.
Sevgiyle kalın
Tamer

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 01:39 - İp: 193.***.**2.10
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili @drtamer arkadaşım, öncelikle yeni bebeğinizi gülegüle dertsiz tasasız büyütmenizi diliyorum.

Sanırım yazınızda daha önce çok ciddi bir fotoğraf makinası (SLR) deneyiminiz olmadığından bahsetmişsiniz. Aklıma ne gibi bir beklentiniz olduğu ve bu işle ne kadar uğraşıp, nerelere kadar getirebileceğinizi sormak geldi. Lütfen yanlış anlamayın. Bir çok teknoloji forumunun üyesi ve bazılarının yöneticisi durumundayım. Konu teknolojik ürünler olunca, hep daha iyisi insanların kafasını kurcalar bilirim. Ben bilinçli bir tüketim olması adına sadece olayları sorguluyorum. Yanlış anlaşılmasın. Ben KM 5D aldım ve biliyorsunuz çok memnunum. Ve bana bu aklı veren @dadanagast arkadaşıma da çok müteşekkirim. Bazen fazla mutluluktan bile insan daha iyisini arzu ediyor. Sorarsanız bana bende daha adam gibi KM 5D'yi hazmetmeden KM 7D'lerde gözüm yok desem yalan olur. Ama sonrada beynimin öbür yarısı (sanırım daha mantıklı olmaya çalışan kısmı) soruyor, niçin diye? Bunda olmayıpta diğerinde olan veya senin hayatına veya uğraşına daha fazla katma değer yaratacak olan nedir? Aslında o kısım konuşunca diğer kısım susuyor. Çünkü o lafına cebinden çıkacak daha fazla paraya değecek mi diye devam ediyor.

Sanırım çoğumuzun içinde olduğu çelişki bu. Yaptıklarımız ve yapabileceklerimizi düşündüğümüzde acaba ihtiyacımız olmayan veya kullanamayacağımız/kullanmayacağımız birşeye fazladan paramı harcıyoruz. Bunu teknolojik ürünlerde hep yapıyoruz aslında. Daha iyisini alıp daha azını kullanıyoruz.

Birde 2-3 ay sonra veya yakında daha yeni modelinin çıkacağı düşünceleri var. O yenisini alınca hemen daha sonra daha da yenisi çıkmayacakmı? Bu hep böyle gidiyor, hep daha iyisi daha yenisi çıkıyor.

Bence imkanlarınızı zorlamadan, verdiğiniz parada gözünüz kalmayacak, içinizin rahat edeceği birini almanız, ama şartlarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre birkaç beden büyük birşey seçip, emeğinizin ve alın terinizin bir kısmını sokağa atmadan. Anladım ki, bu işler sadece makina ve objektif ile bitmiyor, arkasından iyi bir flash, iyi bir tripod, yanında verilenden daha iyi bir çanta, belki yedek bir pil daha, hadi olmuşken bir tane daha CF bellek alayım derken alışveriş listesi uzayıp gidiyor. Amatör fotoğrafçılıkta olayı nerelere kadar vardırabileceğinizi, ne kadar emek ve zaman harcayacağınızı, ve ne kadar öğrenebileceğinizi düşünerek, "şart ve ihtiyaçlarınıza" göre bir karar verin derim.

Birde KM'nin digital photo kısmının Sony'ye devri KM kullanıcıları için çok olumlu ve benimde sevindiğim bir gelişmedir. En azından yakın bir zamanda bugünkünden çok daha iyi ve yaygın bir servis ağına ve daha geniş bir aksesuar çeşidine kavuşacağımız kesin. Ve sanıyorumki, Sony markası altında satılacak KM makinalar diğer markalar yanında bu yönleri itibarı ile çok daha avantajlı olacaktır. Türkiye şartları için konuşuyorum. Bence dün KM konusunda endişeli olduğumuz konular bu yeni haber ile bitmiştir. Olaya birde bu açıdan bakınız.

Sonuçta, KM 7D veya KM 5D çok doğru tercihlerdir. İleride sahip olmaktan mutlu olacağınızı düşündüğünüz bir tercih yapın derim.

Sevgi ve saygılarımla...


#TeknO' tarafyndan 21.01.2006 04:23:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 04:19 - İp: 85.***.**9.2
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

O gönül bağı yokmu?? Yok yok iyiki var.Bebğinizi iyi günlerde büyütün.Allah mutluluğunuzu artırsın.Nazım.

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 14:40 - İp: 139.***.**1.101
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

tekno, cok guzel konusmussun ve cok dogru kesinlikle..

ama bence, tamer, photokina'yi beklemeli..
tabii ki su anda satilan her dslr bizlere yeter de artar bile.. ama birseyi daha unutmayalim, en yeni teknoloji urunu, en gec yaslanan olacaktir..
belki bunun buyuk bir manasi da yok.. cunku ne de olsa, yeterli diyebiliyoruz su andaki dslr'lar icin..
......
diger yandan, gun gectikce, fiyatlar dusuyor..

bakin, iki sene once, 300d ve d70 cikti, 1000 dolarin alti diye..

su anda, 1000 dolar degil belki ama 1000 pound'a ve biraz yukarisina (1150)
bir d200 veya s3 pro alabilmek mumkun..

her ikisi de 10 megapixelin uzerinde makineler..

...................
bugun icin 10-12 megapixellik kameralarin, film makinelere oranla, cok daha iyi renk, kontrast ve keskinlik sagladiklari usta fotografcilar tarafindan aciklaniyor..
peki neden durum boyleyken, 6 veya 8 megapixellik bir makine alinsin?

.....tabii mutlaka ki 6-8 megapixellik makineler de bizlere yetecektir..

ama gunun birinde, tamer'in veya benim, veya tekno'nun; kalkip da fotograflarini satmayacagini kim soyleyebilir?
ki ben hala daha ugrasiyorum.. bircok web sitesinde account'um mevcut.. ilerde satacagim..

arkadaslar, 12 megapixellik makineden alinacak cikti da buyuyor ve sizin kazanciniz da fazlalasabilir..

ayrica, hep, hepimizde yok mu; bir makine alayim, beni uzun sure idare etsin sendromu..

acikcasi, fiyatlar su andaki gibi olunca ve eger ki sartlar da el veriyorsa, bence butce zorlanmali ve en iyisini almaya calismali insan..

ayrica, bir d200, tamamen profesyonel ozelliklerle donatilmis bir makine.. omru, arzu edilenden cok daha uzun olacaktir..

ama tabii ki carti var zurtu var bu isin... hepsini almaya calisinca da dunya kadar masraf ediliyor..

mesela, d200 deyip duruyoruz ama kimse cikip da bir de o cikartiklari crative lighting system setinden almayi dusunmuyor?
halbuki param olsa, ilk o setten alirdim..

.......


neyse.. soylemek istedigim aslinda, tekno hakli tabii ki.. fazla ucmamakta yarar var kesinlikle.. ve diger ek masraflari da gozetmek gerekiyor..
ama unutulmamali ki, iyi bir kameranin da yerine gore artilarini da saymakla bitmez..
mesela, 3 fps'lik bir makine kullanmaktansa, en azindan, 5fps olan bir makine kullanmayi isterdim dogrusu.. her zaman gerekmiyor ama gerekince de birsey yapamadan kaliyorsunuz.. yetmiyor makine.. tukenip bitiveriyor bir anda..

ama iste d200, arka arkaya 22 tane raw cekiyor ve bunu 5fps'de yapabiliyor..

neyse.. ihtiyaca uygun makine secmeli tabii.. ama elinizdeki makine ne kadar yapabilirse, o kadar ozgur olursunuz.. bilmiyorum yanliyor muyum?

....................

ben bir de birseyi sormak istiyorum herkese.. bu kadar konica 7d diyoruz da neden sizce fiyati, ilk ciktigindaki fiyatindan cok daha dusuk, bunu biliyor musunuz? yani tabii ki, bu bizler icin hemen bir artimis gibi gorunuyor.. ama asil nedeni nedir fiyatinin bu kadar dusmesinin?

.......

cok karman corman yazdim.. neyse... insallah anlasilir ne demek istedigim..

tamer, sen zaten bizler kadar cok arastiran bir insansin.. neyin dogru neyin yanlis olacagini zaten biliyorsun..
o yuzden en dogrusunu yapacagindan suphem yok..

....
bu arada, bebis'in resmini koy da bakalim.. allah bagislasin..

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 20:59 - İp: 62.***.**2.10
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Slm arkadaşlar,
Bebişin resmini ekledim. Lütfen arkadaşlar "maaşallah" diyin. Bize çok tatlı geliyor. Kendi yavrumuz olduğu için heralde. Küçültülmüş boyutu ile gönderebiliyorum.
Yanıtlara da yanıtlarım geliyor.

http://photobucket.com/albums/a81/terdem/?action=view¤t=PICT0078-01.jpg


Raw converted

Flash used: No
Focal length: 26.6mm (35mm equivalent: 104mm)
Exposure time: 0.025 s (1/40)
Aperture: f/3.5
ISO equiv.: 100
Whitebalance: Manual
Light Source: Daylight
Metering Mode: matrix
Exposure: aperture priority (semi-auto)

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 21:28 - İp: 193.***.**2.10