mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

Karşılaştrma R1,eos20d,nikon D2x

ilk olarak r1 tabiki slr lıke
burda kı amaç yine son kullanıcı kaliteli görüntüyü araştırmak.

r1 dslr olmasa bile cmos sensör bu cihazlarla onu karşı karşıya getiriyor.

ve carl zeiss,foto makinenin gözü,göz ne görürse makine onu çeker,
bir foto makinesinin beyni sensör, gözü ise lensdir.

beyler r1 çok başarılı bu cihazlarla rahatlıkla belli seviyelerde boy ölçüşür...

fikirlerinize açığım.

Tarih: 25 Şubat 2006, 13:16 - İp: yok
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili mimarca,
R1 almış yahut çok makineyi çok beğeniyor olabilirsin. Kabul, R1 sınıfı için güzel bir makine sayılabilir. Ancak işi de abartmamak lazım. 350D'den başladın, nerelere geldin?! Bir sonraki aşama ne olacak, merak ediyorum.

 

Tarih: 25 Şubat 2006, 14:14 - İp: 85.***.**2.103
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

neden ozzyalp as gecen link te bu makinelerin karşılaştırıldıgını gösterdi bizlere

 

Tarih: 25 Şubat 2006, 14:39 - İp: 81.***.**3.11
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Yazmayayım diyordum ama işi hepten abarttın.

Arkadaşım makinan hayırlı olsun. Fakat yeni bir makina almış olman, bu siteyi gereksiz meşgul etmeni gerektirmez. Anladık yeni heves ama bu kadarıda fazla. Bi süredir boş şeylerle insanları meşgul ediyorsun. Bu site bilgi paylaşımı, fotoğraf konusundaki tecrübeleri vb. konuları ele almak içindir. Sen tutmuş aynı şeyleri yazıp yazıp duruyorsun. Buradaki amacını anlamış değilim. Acaba adının, sürekli konu açan kısımlarda geçmesi hoşuna mı gidiyor?

Bir arkadaşımız(gravit) bir probleminden bahsedip önerilerimizi soruyor sen tutmuş R1 alsaydın bunlar başına gelmezdi diyorsun. Nedemek bu! çözüm mü getiriyorsun yoksa ohh olsun 350D almasaydın mı diyorsun?

Yukarıdaki başlığından ötürü yazıyorum. Ben değil 20D ile 350D ile bile kıyaslamam.SLR-Like larak iyi olabilir ama asla yukarıdaki makinaların yanından bile geçemez. Ama sen 1Ds Mark II ile bile karşılaştırabilirsin.

Saygılarımla

 

Tarih: 25 Şubat 2006, 17:19 - İp: 85.***.**5.120
bmadran
bmadran (üye)
Ankara / Amatör

Ben de benzer şeyler yazacaktım, arkadailar benden önce davranmış..

Sürekli yeni başlık açmak yerine çektiğin fotografları koysan da onlar konuşsa senin yerine daha iyi olur gibi geliyor bana..

 

Tarih: 25 Şubat 2006, 17:50 - İp: 85.***.**5.11
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

mimarca karşılaştırmalarda fazla ileriye gitmemek abartmamak lazım.R1 sınıfının en iyisi bunu herkes kabul ediyor,ama sadece sınıfının.Dslr like tipi bir makinanın yapabileceği şeyler kısıtlıdır.Örnek sportif amaçlı çekimlerde hızlı değillerdir,Portre çekimlerinde uygun lens kullanan Dslr lerin kalitesini yakalıyamaz,yine uygun lensle macro çekimlerdeki kaliteyi like bir makinada yakalıyamazsın,beyaz ayarlarında yeteri kadar esnek değillerdir,yine uygun lens le like makinaların netlemeyi dahi yapamadığı ışık koşullarında dslr makinalar çok güzel fotoğraflar çekebilir ve bu örnekler istenirse daha da uzatılabilir.R1 kendi lens sınırları içinde kaliteli fotoğraf çekmektedir.Bu sınırlar her zaman yeterli olmaz.Sana bir R1 i test etmiş birisi olarak örnek vereyim.Şu an kullandığım KonikaMinolta Z3 makinam 1cm. macro kapasitesi ile R1 den daha iyi macro çekiyor.Z3 4mp.lik ve yaklaşık 2 yıl öncesinin makinası ve fiyatı da R1 in yarısı,bu sadece bir örnek ti.
Sonuç:Sony R1 kendi kapasitesi içinde yapabileceğinin en iyisini yapıyor,siteler bunu anlatabilmek için çekimleri kendisinden daha iyi dslr ler ile karşılaştırıyor.Bu onlardan daha iyi olduğu anlamına gelmez.

 

Tarih: 26 Şubat 2006, 00:41 - İp: 85.***.**3.90
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör



bence d2x acik ara yener..

saka bir yana..

R1 icin neden bu kadar israrci davraniyorsun onu cok merak ediyorum dogrusu mimarca..
evet cok guzel bir dslr-like camera.. ama dslr'in yanindan gecemez..
fakat bu da goreceli bir kavram tabii ki.. sana gore, R1, en iyisi olabilir..

 

Tarih: 26 Şubat 2006, 20:13 - İp: 62.***.**2.10
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

kesinlikle en iyisi hemde, meşgul olanlar yazmasın beyler...

kimseyi meşgul etmek istemem....

 

Tarih: 28 Şubat 2006, 14:20 - İp: 81.***.**1.114
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

D2x yazısını görünce bende birşeyler yazma ihtiyacını hissettim. İşim gereği günde yüzlerce fotoğraf değerlendiriyorum, şu ana kadar gördüklerimimn en iyisi D2x le çekilenler.
R1 sınıfının en iyisi olabilir ama D2x le ne aynı snıftala nede aynı kalitedeler.

 

Tarih: 28 Şubat 2006, 15:41 - İp: 212.***.**0.50
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

xtolga tesekkur edrm cevabın ıcın d2x 1 olabılır ewet.

haklısın...
konuyu baska yerlere ceken arkadaslara yanıt veremıorum kusura bakmayın

 

Tarih: 28 Şubat 2006, 18:26 - İp: 85.***.**2.11
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar hiç birinizi anlamıyorum.Kusura bakmayın ama göz var nizam var.Ben aylardır aklınıza gelmeyecek kadar internet sitesi ve mağaza dolaştım.Üstüne basa basa söylüyorum ki R1 diğer makinelerin performansını az da olsa geçmiş bulunuyor.Yazmayayım dedim ama mimarca arkadaşa da fazla yüklenmişsiniz.Yok siteyi meşgul etmiş de yok eos350d den bile kötüymüş falan...Bunlar boş işler arkadaşlar.4 temel renge sahip yarı profesyonel f828 sonnar tessar mercekli makinenin ccd sinden 4-5 kat daha büyük bir cmos sensör var üzerinde.boru değil...Ayrıca dpreview daki eos 350d - R1 noise testinde 1600 ıso değerinde R1üstünlüğünü gördüğünüzü de hiç sanmıyorum.Ve son olarak makro çekide deneyazık ki eos 20d cilere kötü bir haberim var.R1 daha performanslı,üstelik 20D nin yarı fiyatına.Eğer şu an param olsaydı R1 i gözüm kapalı alırdım ve ömür boyuda onu kullanırdım.Biraz sert yanıt vermiş olabilirim.Kusura bakmayın,söz konusu R1 olunca haksızkığa dayanamıyorum.Herkeze selamlar...

 

Tarih: 1 Mart 2006, 02:49 - İp: 85.***.**9.148