rambo53
rambo53 (üye)
İstanbul / Meraklı

Kaliteli Çok Yakın Çekim İçin Tavsiye

merhaba arkadaşlar. ben bilgisayar mühendisiyim ve bir yazılım üzerinde çalışıyorum. yazılımın detayına girmeye gerek yok sadece bu yazılımda bana çok net yakın çekim tül resimleri gerektiğini bilmeniz yeter sanırım. daha önce fotoğrafçılıkla hiç uğraşmadım o yüzden makinelerden anlamıyorum. etrafta tanıdıklardan alıp denediğim makinalardan istediğim verimi alamadım. benim tül resimlerini çok yakından çekip tam netlik almam lazım. yani tülü perdeyi tümden değilde ufak bir bölümünü tam netlikte almam gerek, üzerindeki ufak delikleri bile görecek şekilde resim kalitesi arıyorum.

bana bu istediğim yakın çekim detay ve netliği verebilecek makinaları ve yanında ne gerekiyorsa (tripod lens ? ) onları fiyatları ile birlikte yazarsanız sevinirim. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

fiyat olarak her şey dahil 5000 tl bütçe ayırabilirim.

#rambo53' tarafından 26.05.2011 17:23:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Mayıs 2011, 17:18 - İp: 88.***.**0.200
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

7D hem wireless flaş sürebiliyor, hem de flaş sync konnektörü var.

Lens de gayet iyidir.

Fakat ışık konusunda benim bilfiil tecrübem yok, sizi yanlış yönlendirip gereksiz yere fazladan yatırım yapmanızı istemem. Ben şahsen wireless flaş kullanıyorum, duruma göre sağa sola, yakına uzağa, direkt endirekt yerleştiriyorum. Mesela 3 boyutlu bir cisim çekeceksem daha konunun yakınına yerleştirip direkt aydınlatıyorum, ışık çok sertse flaşın üzerine beyaz kağıt örtüyorum, veya düz bir satıh üzerine eşit dağılmış ışık istiyorsam flaşı uzağa yerleştirip tavandan endirekt ışık veriyorum vs. , nihayetinde ben bir amatörüm, çok hızlı çok sayıda iş çıkarmam gerekmiyor.

Almayı düşündüğünüz aydınlatma aletleri hakkında bunları bilfiil kullanmış arkadaşlardan tavsiye alsanız daha sağlıklı olacak.

Herşeye rağmen sezgilerime dayanarak verebileceğim fikir şöyle : Macro flaş almakta acele etmeyin, belki diğer ürün işinizi görür. Baktınız gördünüz yetmiyor o zaman alırsınız.

 

Tarih: 28 Mayıs 2011, 01:52 - İp: 88.***.**4.18