onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

K10d Yılın En İyi D-slr'ı



Best D-SLR Expert: Pentax K10D - TIPA Awards 2007



The PENTAX K10D Digital SLR Camera Wins
“EISA European Camera of the Year 2007-2008”




Pentax’s 2007 Camera Grand Prix Award.




Camera of the Year: Pentax K10D , Editor's Choice 2007: Advanced DSLRs

By Jonathan Barkey and Russell Hart



PhotoReview



Mac Life Editor's Choice



2007 CES Innovations Design and Engineering Awards..







CHIP Die Super-SLR K10D Awards,Focus Numerique



2007 Avusturalya Yılın en iyi Camerası
2007 Avusturalya Expert D-SLR 10/10 kullanıcı notu



Fotopolis 6/6



Australian award for Consumer D-SLR Of The Year 2007-2008



Tigningen , Camera Bild , Digital Foto



Diğer Ödüller


Award List,Ödül Listesi

#onixon' tarafından 24.11.2007 09:14:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Haziran 2007, 14:38 - İp: 88.***.**9.214
ocgultekin
ocgultekin (üye)
İstanbul / Amatör

AS takma isimli arkadaşım. Öncelikle yazını okurken biryandan da teker teker açıklayayım. Makinem tozlardan dolayı değişmedi. Çünkü zaten üzerine uygun ortamda objektif takılmış ve henüz yeni fotoğraf çekilmeye başlanmış bir makinede tozdan dolayı lekelerden sözedilemez. Ama yetkili servis bunun tozlardan olduğunu idda edip. Bildiğimiz sanayi tipi komprasörle makinenin içerisine basınçlı hava tutmuştur. Bu duruma itiraz edincede biz herzman böyle yapıyoruz cevabını aldım. Yani bu demek oluyor ki, makineniz tozlanırsa, temizlik kitleri ile uğraşmayın. Sanayinin yanından geçerken herhangi bir işyerinden ödünç basınçlı hava isteyin

Her neyse. Sonuçta makinem değişti. İkinci makineyi bana ambalajı açılmamış halde verdiklerinde herhangi bir problemi olacağına dair kuşku duymadan ve test etmeden aldım. Hatta aynı gün beraber gittiğimiz kardeşimde aynı makineden aldı. Evimizin yolunu tuttuk. Bir süre sonra kardeşim aynı lekelerin kendi makinesinde de görüldüğünü söyleyince bende korku içinde yeni aldığım makineyi çeşitli testlere tabi tuttum. Ama leke göremedim. Kardeşim makinesini servise götürdü, benzer muamelelerden o da geçti. Hatta onunla biraz daha fazla ilgilenip(!) sensörü ve aynayı ortalıkta gezen bir bezle silmişler Ama yinede lekeler gitmemiş. Çünkü bunlar tozdan kaynaklanan lekeler değil. Üretim hatası bence. Her neyse, kardeşime kutu içinde hiç açılmamış yeni makine vermişler. O da daha oracıkta kutuyu açıp Bükey Fotoğrafçılığın balkonunda test etmiş. Aynı lekeler daha kutusundan yeni çıkmış makinede de varmış.

Peki senin derdin nedir diye sormuşsun. Malesef bana verilen yeni makinemde de lekeler ortaya çıktı. Örnek fotoğrafın nasıl yükleneceğini bilmediğim için buraya yükleyemedim. Eğer arkadaşlar [email protected] adresime yazıp lekeli fotorafı isterlerse gönderirim. Böylelikle fikirlerinide almış olurum. Amacım kimseyi suçlamak değil, ancak kendimi nekadar kötü hissettiğimi kimse tahmin edemez.

Verdiğim Afirkadaki foto safaride fotoğrafı kullanan kişi hakkındaki örneğin alakasını anlatayım. Servise gittiğimde bana bunların toz olduğunu söylediler. Bende sensör yüzeyinin özel kaplama olduğunu ve toz tutmadığını, hatta öyle ki gers yağını bile temizlediğini söyledim. Hayır daha öncekilerle hiçbir farkı yok dediler!!!! Nekadar bilgililer değil mi? Ben yine makinemi servise götürsem, bunlar toz diyip komprasörle hava tutacak, ortalıkta gezinen bezlerle sensör ve aynayı silmeye kalkacaklar. Yani özetle o örneği verdim çünkü, bu lekeler toz olmamalı? Daha önceki toz değil di çünkü.

"Şimdi servis konusunda endişe yaşıyor olabilir,aynı servise makinanızı tekrar bırakmak istemiyor olabilirsiniz.Ama bildiğim kadarı ile İstanbulda Pentax ın birden fazla servisi var.Makinanızı başka bir servise bırakabilirsiniz.Bu sizin en tabii hakkınız ve bence öyle yapın." diye yazmışsınız. Benim bildiğim kadarıyla da istanbulda tek birtane pentax servisi var.

"Ama makinayı tekrar geri göndermekten başka çaremiz olmadığı için tekrar geri göndermelerle sık sık karşılaştık.
Türkiyede dslr kullanan birinin bu ve benzeri durumlara tahammül göstermesi gerekiyor."

Değerli arkadaşım, fotoğraf gibi sanatsal bir uğraşı olanlar. Gittikleri servistede bu ruhi hissetmek isterler. Bu şu demek değil. Servis çalışanları, sanatçı olsun. Ama serviste çalışanlar, bu makinelerin sanatsal bir amaçla kullanıldığını bilip, ona göre makinelere yaklaşsınlar. Örnek vererek izah edeyim. Evimdeki fırınlı ocağı montaja ve ilk açılışa gelen servis. Arka bağlantıları yaparken sık sık anahtarı boşa düşürüp, anahtarın ocağa çarparak yüzeyde ezilmelere sebep oldu. Uyardım ancak çok, kızmadım. Ama DSLR makinemin içine komprasörle hava tuttuklarını görünce adeta çıldırdım. Bunu böyle kabul edemeyiz. Değiştirmek içinde elimizden geleni yapmalıyız bence. Ben bir arkadaşım için arızalı Sigma lensini sirkecideki yetkili servise götürdüm. Gerçekten de herşey dört dörtlüktü. Yaptıkları işin inceliğinin farkındalar. Benim istediğimde bu farkındalık

 

Tarih: 29 Ekim 2007, 21:24 - İp: 88.***.**0.70
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

ocgultekin daha öncede dediğim gibi makinanızda çıkan sorun ve sonrasında serviste yaşadıklarınız üzücü şeyler.
Bunları burada paylaşmanızdan daha doğal bir şeyde olamaz.
Beni rahatsız eden olay aynı makinanın Afrikada çalıştığı ortam ile ilgili ve makinanın aldığı ödüllerin burada paylaşılmasına vurgular yapan üslubunuzdu.

Yoksa pentax benim babamın firması değil.Ama vurgu yaptığınız şeylerin bir çoğu benim tarafımdan söylenmiş şeyler.
Sıkıntınızı bir çoğunu benim söylediğim şeylere atıf yapmadanda paylaşabilirdiniz.Bu sayede bende konuya bu şekilde değil çözüm ve görüş alış verişi yönünde yaklaşabilirdim.
Çünkü sizinde ifade ettiğinize göre bahsettiğiniz lekelerin tozla ilgisi yok.Dolayısı ile vurgu yaptığınız sensör temizleme sistemiylede alakası yok.

Şimdi lütfen bir kaç örnek fotoğrafı önce zipleyip sonra

http://www.speedyshare.com/

adresine yüklerseniz ,sonrasında sitenin size vereceği link adresini burada bize verirseniz bizde fotoğrafları oradan indirip birlikte inceleriz.

Serviste hava tutulması konusu tutulan havanın basınç miktarı,havanın temizliği ile alakalı bir durum.Makinanın ayna ,ekran gibi bölümlerine zarar vermeyecek bir basınçta hava tutulması mantıklı.Çünkü titreşim önleme tozları önündeki hazneye düşürüyor.Onların bir şekilde üfletme yoluyla makinadan uzaklaştırılması gerekli.
Ancak bezle temizlik olayı banada uygun bir yöntem olarak gelmedi.
Bildiğim kadarı ile Pentax ın servislerine gönderdiği bir temizleme kiti olması lazım.
Bu ucu keçe benzeri bir temizlik aracı ile sıvı solüsyondan oluşan bir kit.Sensör temizliğinin önce hava tutulma sonrasında da bu kit ile yapılması gerektiğini yabancı sitelerde okumuştum.

İkinci bir konuda servis sayısı ile ilgili.Benim makinam henüz servise falan gitmedi ama bildiğim kadarı ile servis sayısı birden fazla.En azından Bükey in kendi sitesinde iki tane firma adı zaten verilmiş.

http://www.bukeyfoto.com/index.asp?id=6

Anlattığınız kadarı ile şimdilik sorununuz basit bir sensör temizliğinden ibaret gibi görünüyor.Bu yüzden makinanızdan soğumanıza gerek yok.
Umarım sorununuz en kısa zamanda içinizi rahatlatacak şekilde çözülür ve makinanızı gönül rahatlığı ile kullanırsınız.

Bu arada ismimde Adnan.









#as' tarafından 29.10.2007 22:15:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ekim 2007, 22:14 - İp: 88.***.**4.126
ocgultekin
ocgultekin (üye)
İstanbul / Amatör

Örnek foto yükledim indirmek için adres
http://www.speedyshare.com/961558925.html
görüşlerinizi bekliyorum. Ayrıca istanbulda iki servisin olması güzel umarım diğer serviste şartlar farklıdır. Eğer lekelerin servise gitmeden kişisel olarak temizlenebileceğini düşünürseniz kullanabileceğim araç gereçler ve kullanım yöntemleri ile ilgili bilgilerinizide paylaşırsanız sevinirim.

 

Tarih: 30 Ekim 2007, 17:06 - İp: 88.***.**0.70
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Bunlar bana toz lekesi gibi göründü. Ama tek bir karede bu kadar çok sayıda, ilk kez görüyorum. Aşırı tozlu bir ortamda lens değiştirdiniz mi? Rüzgar'ı arkanıza almamışsanız olabilir bu durum. Yine de arkadaşlar bir fikirlerini söylesinler, ama bana toz lekesi gibi göründü. Temizlil için pompalar var. Ama inatçı, yapışmış tozlar için servise götürmek lazım. Size tavsiye etmiyorum, sorumluluğunu alamam ama ben kendi makinemde bazen kulak kürdanı ile temizlik yapıyorum(kuru olarak). Tamamen riskleri göze alarak yaptığım birşey, aklınızda olsun deneyecekseniz.

 

Tarih: 30 Ekim 2007, 17:22 - İp: 85.***.**7.2
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

aynı pozu f3.5 ile
daha sonra f.5.6 ile

çekebilirmisin?...

ozaman daha net anlaşılır

#onixon' tarafından 30.10.2007 17:45:42 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Ekim 2007, 17:44 - İp: 88.***.**4.116
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Bence tozu çok dert etmeyin bir şekilde temizleniyor.Ben Eylül başında aldım makineyi,hiç lens değiştirmemiştim ama içinde toz varmış.İlk çektiğim yüzlerce fotoda martı görünümde tozlar oldu.Satın aldığım yer temizleriz dedi ama güvenmedim ,derin nefesimle konuyu çok kolay hallettim.
Arasıra değişik yerlerde değişik büyüklüklerde görülüyor ama mutlaka toz .gidiyor

 

Tarih: 30 Ekim 2007, 17:55 - İp: 85.***.**9.67
ocgultekin
ocgultekin (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar lens temizleme kitinin aparatıyla sensör üzerine hava üfledim ama sonuç olumsuz. Yani lekeler devam ediyor. Sensöre kulak temizleme çubuğu gibi bir aparatla fiziksel teması uygun bulmuyorum. Zaten sizde tüm sorumluluk uygulayandadır tavsiye etmiyorum demişsiniz. Geriye tek seçenek Bükeye gitmek kaldı. Sonucu burada yazarım. İlgilenen herkese teşekkürler.

 

Tarih: 31 Ekim 2007, 00:58 - İp: 88.***.**0.70
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

aynı pozu f3.5 ile
daha sonra f.5.6 ile çektinizmi aynı pozu ?

#onixon' tarafından 31.10.2007 09:25:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ekim 2007, 09:25 - İp: 88.***.**8.94
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar Pentax K10D Avusturalyadan yılın son ödülünüde almış.
K10D daha önce Avusturalyadan kullanıcı memnuniyetinde 10/10 başarı sağlayan dslr ödülünün yanı sıra arıza oranı en düşük, en sağlam dslr ödülünüde almıştı.

Bu ödülle Pentax K10D dünya çapında 37. ödülünüde almış oldu.(37 ödül bizim duyup bildiğimiz)

31 Ağustos 2007 tarihine kadar üretilen tüm makinaların değerlendirilmesi sonucunda ileri düzey dslr içinde Pentax K10D en iyi makina seçilmiş.

Bu yılın Ağustos ayından sonra çıkan Sony A700,Canon 40D ve Nikon D300 ün değerlendirme sonuçları önümüzdeki yılın yarışmasına dahil edilmiş.


1981 yılından beri her yıl verilen bu ödüller Avusturalya nın saygın ödülleri arasında yer alıyor.



Australian award for Consumer D-SLR Of The Year 2007-2008.








#as' tarafından 24.11.2007 01:45:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Kasım 2007, 01:03 - İp: 88.***.**1.223
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bende akşam banneını arıyordum ,ekliyim bari :D.Seneye çok pefisik bir makina ile ggene yarışta olacak K serisi :D.Yein sensor merakla bekleniyor.G.KORE yapımı olacağı kesinleşiyor gibi,yetişirse.

 

Tarih: 24 Kasım 2007, 09:13 - İp: 88.***.**0.18