batman77
batman77 (üye)
Konya / Amatör

K10d Ve Objektif Seçimi

İlk olarak herkeze merhaba. Yaklaşık 1 aydır forumu takip ediyorum. İşim icabı (Sanat Tarihçisi) fotoğraf çekiyorum.Dağ tepelerindeki yapılardan, kaya oyma kiliselere veya ufak eserlere kadar farklı çekimler yapmam gerekiyor.
Minolta Dimage 7i kullanıyordum taki geçen hafta objetif kırılana ve makine kilitlenene kadar.


Mecburen yeni bir tane fotoğraf makinası almam gerekiyor. Çekim kalitesi, fiyatı, body sağlamlığı açısından K10d de karar kıldım. Fakat ne yazık ki Konya'da satan yer bulamadım ve makineyi elime alamadım. Ürün incelemeleri ve forumdaki yazılarınız sonucu karar verdim. Aranızda Konya'da K10d kullanan var mı?
K10d 'yi öncelikle tek bir objektifle kullanmak istiyorum.
Sigma 28-300 f:3.5-6.3 DG objektif uygun mu? Yada bunun ayarında yakın fiyatlarda başka bir lens önerebilir misiniz? Yoksa 18-55 kit lensin yanında Sigma 70-300 Apo lens mi almak mantıklı?
Son olarak İçimdeki fotoğraf aşkını alevlendirdiğiniz için hepinize teşekkürler.

Tarih: 19 Mayıs 2007, 13:23 - İp: 85.***.**9.132
rucar07
rucar07 (üye)
İstanbul / Amatör

Bir arkadaşımız ben şu makineyi almaya karar verdim, nasıl bir lens alayım diye topik açmış, birisi kalkıp burada servis şöyledir, makina böyledir gibi şeyler yazıyor, bunlar sizin düşünceniz olabilir, saygı duyulur ama alakasız bir yerde bunları yazmanın bizim oralardaki tarifi densizlik olur, ve böyle olunca da o kişinin iyi niyetinden şüphe edilir. Bu ülkede insanların yılarca sağlam diye Renault', servisi yaygın, yedek parça ucuz diye şahin doğan arabalara dünyanın parasını verdiğini, avrupa arabalara bizim yollara gelmez diye bilmeyenlerin almadıklarını,rahmetli Sabancı'nın sizi doğan parasına dünya kalitesinde Toyota'lara bindireceğim diye otomotiv işine girdiği hatırlıyorum eve bunun şimdi tartıştığınız konuya çok benzediğini düşündürüyor, bu da türk mentalitesi sanırım. Elimizdeki 10 milyon pikselli makinaların bile 50 ASA'lık filmli makinelerinin 40 milyon piksellik kaliteleri yanında hala 1/4 kalitede kaldığını düşünürsek daha digitalde gidilecek çok yolun olduğunu unutmamalı ve zengin olanlar haricinde makine alırken de abartmamamız gerektiğini, fiyat kazanç oranını her zaman göz ardı etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Son olarak Pentax'ın servisi ile ilgili eleştiri getiren arkadaşın gerçekten Pentax hakkında bilgisi olmadığı anlaşılıyor, bu aletlerin Türkiye distribitörü Bükey Fotoğrafçılıktır, çok ilgili ve eşine az rastlanır bir firmadır ve en küçük problemde çok kısa sürede muhatap bulabilirsiniz, hatta firma sahibine kadar bile ulaşabilirsiniz. Bununla ilgili farklı forumlarda ararsanız problem yaşayan birkaç arkadaşın ne kadar kısa sürede probleminin çözüldüğünü görebilirsiniz.
Lens konusunda bence de 17-70 ve 70-300 en iyi tercih olacaktır.
Ben bir Pentax sahibi değilim, hatta adı büyük makinerden birine sahibim ama bugün bir makine alacak olsam bu kesinlikle Pentax K10D oludu.
Selamlar.

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 13:52 - İp: 85.***.**4.150
rucar07
rucar07 (üye)
İstanbul / Amatör

yukarıda yazımda ''fiyat kazanç oranını her zaman göz ardı etmemiz gerektiğini düşünüyorum'' cümlesindeki yanlışlığı düzeltir ve ''etmememiz gerektiğini düşünüyorum'' olarak düzeltir, yanlışlık için de özür dilerim.

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 13:57 - İp: 85.***.**4.150