strahd
strahd (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

K100d İçin Objektif Alternatifleri

Merhaba, yaklaşık üç gündür geceli gündüzlü pentax k100d araştırmalarım sona erdi ve almaya kesin karar kıldım. Şimdi aklıma takılan tek bir soru kaldı, ben bir öğrenciyim ve kit lensini aldıktan sonra uzun bir süre lens alacak durumum olmayacak.

Bu sebeple, pentax almanın avantajından yararlanıp k mount uyumlu,ikinci el, eski ama işimi görebilecek hesaplı/ucuz/kelepir artık hangisi daha uygunsa objektif alternatifleri aramaktayım. af benim için çok önemli değil, zaten slr-like sıfından dslr'a geçmemin sebeplerinden biri de manuel focustan aldığım zevk.

Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. İstanbulda yaşıyorum, nerde ne kadara ne marka ne model nasıl objektifler aramamı/bulmamı önerirsiniz ?

Bir de, sadece body ile body+kit lens arasında 200-300 ytl gibi bir fark var. bana yine ikinci el veya başka bir şekilde bulabileceğim muadil ama daha ucuz bir objektif tavsiye edebilecek olan var mı? - biraz şansımı zorluyorum sanırım - Aynı veya +/- yakın bir fiyata çıkma da olsa daha iyi bir kombinasyon oluşturma imkanım varsa bilmek isterim.

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.

Tarih: 31 Ekim 2006, 02:17 - İp: 81.***.**9.134
yrguner
yrguner (üye)
İzmir / Amatör

sağolasın mbelenli.araştırırım eğer pahalı bir şey değilse denemelik alabilirim.eğer linki fln varsa verirseniz mutlu olurum...

 

Tarih: 4 Kasım 2006, 22:00 - İp: 85.***.**4.185