magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

K-minolta A200 İlk İzlenimlerim,

selamlar herkese,

Konica minolta A200 dijital fotoğraf makinesi aldım, ilk dijital fotoğraf makinem. dijitale yabancıyım biraz, yavaş yavaş kendimizi geliştiriyoruz.
makinemi iyisi kötüsüyle bu forumda inceleyeceğim.

kendi çektiğim örnek fotoğrafları sık sık buraya koyacağım.

yorumlarınızı eksik etmeyin
#magnat' tarafından 17.12.2005 13:08:45 tarihinde düzenlendi.


#magnat' tarafından 23.12.2005 19:56:30 tarihinde düzenlendi.


#magnat' tarafından 29.07.2006 13:01:47 tarihinde düzenlendi.


#magnat' tarafından 17.09.2006 17:31:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2005, 13:08 - İp: yok
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili @dadanagast, KM 5D çılgınlığı olurmu hiç Akıllılığı desen neyse

Aleti kullandıkça seni hatırlıyor, direkten döndük valla diyorum. Bayramda ve öncesinde D50 ve EOS300/350 olan arkadaşlar ile aynı karelerde denklanşöre bastık. (objektifler standart kitlerden çıkanlardı, yanlış anlaşılma olmasın) Fazla detaya girmeyeceğim ama "iyiki bu makinayı almışım ve sevgili @dada iyi tavsiye vermiş dedim".

Dimage viewer yazılımı ile ilgili sorunlarım var, RAW'ları daha henüz modifiye edip JPG formatına çeviremedim. Yeni sürümü 2.3.7'yi indirmeye çalışıyorum. Ama JPG çekimleri de çok yeterli. Yakında iyi ışık almış ve anlamlı fotoları sizlerle paylaşacağım.

Sağlıcakla kalın...

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 19:43 - İp: 81.***.**6.246
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

dimage wiewer raw donusturmede çok iyi degilmis(dpreview e göre),photoshop rawı deneyebilirsin.hem kullanması kolay hemde sonuçları güzel.
bende iyikide almışım diyorum bu aleti.İlk digital makinem olmasına rağmen hemen alıştım, menuleri olsun düğmelerinin ergonomisi olsun çok iyi.
-
Dpreviewda da dediği gibi fotolar biraz soft çıkıyor, onun dışında güzel tavsiye edilebilecek bir makine.

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 19:58 - İp: 81.***.**2.66
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tekno tesekkur ederim..
mutlu olduguna sevindim.. benim bildigim de; dergilerden, netten takip ettiklerim..
raw formatini aman yabana atma tekno.. ozel olarak satilan programlari da deneyebilirsin..
benim sana tavsiyem, http://www.phaseone.com/Content/Software/PROSoftware.aspx adresinden C1 Pro'yu download edip denemen.. 30 gunluk deneme surumu..
..camera raw, tek tek islemeye yeterli oluyor.. ama suru ile raw olunca dosyada, zor oluyor hepsini islemek..
..ayrica, eger ki mac kullaniyorsan, sana adobe'un yeni cikartacagi light room'u oneririm.. su anda beta surumu..
inanilmaz bir program bence..
..bir baska program da rawshooter essentials.. bedava.. yine iyi bir program..
tabii ki premium surumunu de bulabilirsin veya satin alabilirsin diyeyim..
................
digerleri pek yaramaz..
apple aperture, iyi de kullanacagin mac, quad G5 falan olmali.. yoksa cok yavas kaliyor..
..........................
son olarak, makine ile birlikte verilen yazilimlari kullanma bile.. sadece bos gitmesin diye veriliyor o yazilimlar..
(ama canon'un digital photo professional'ina birsey demiyorum.. harika bir software..)

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 21:16 - İp: 62.***.**2.10
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, makina ile verilen yazılımları önermemeniz ve dimage viewer'ı tavsiye etmemenize sevindim aslında. Çünkü standart kutu içinde gelen dimage viewer 2.0 sürümü. Onun ile RAW'ları kurcalamaya kalktığınızda açıkçası dumur oluyorsunuz. Ama iyiki aynı kareleri makinayı öğrenmek adına hem JPG hemde RAW formatinda çekmişimki, sorunun dimage viewer yazılımından geldiğine şüphe duydum. JPG çekimleri aynı ayar ve karelerde süper olan makina RAW'da çuvallayamaz diye düşünmüştüm zaten. Bu nedenle internetten 2.3.7 sürümünü çok yeni indirmiştim, ama sizin yorumlarınızı okuyunca bu yazılımı kullanmaktan vazgeçeceğim herhalde. Bende Adope Photoshop CS2 var, bu yazılımı birşekilde kullanabilirmiyim? Dosya formatları .MRW şeklinde olduğundan Adope Photoshop CS2 bunları açamıyor. Dosya tiplerini .RAW yapsamda açmaya çalışıyor ama ekrana saçma sapan şeyler çıkıyor. Sanırım bana Adobe ile uyumunu sağlayacak bir yazılım lazım. @dada'nın bahsettiği Adobe Light room bana daha cazip geliyor. Bu tip uygulamalarda Adobe'ye daha fazla güvenirim. Bir de birşey sormak istiyorum; .MRW tipli dosyaları Windows File Manager ekranlarında Thumbnails seçili iken JPG'lerde olduğu gibi ufak boyutta da olsa görebilmemi sağlayacak birşey varmıdır? Ön izleme için bile olsa dimage viewer gibi bir yazılım kullanmak pek hoş olmuyor da...

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 23:58 - İp: 81.***.**6.246
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Maalesef, Adobe Lightroom™ Beta yazılımının sadece Macintosh sürümü varmış. Başka bahara kaldı. Ben diğer alternatifleri inceleyeyim bakalım...

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 00:06 - İp: 81.***.**6.246
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Merhaba sevgili Dadanagast, Turkiye`ye donunce rahatlarim diye dusunurken islerin tam ortasina dustum. Dolayisiyla forumdan uzak kaldim.

5D konusuna gelince, makinayi elime alip bir kac deneme cekimi yapmistim, gorunusu biraz kaba olmakla birlikte ele oturmasi, ergonomisi, kullanimi cok rahat. Yillarca kullandigim Filmli SLR`leri aratmiyor. Ben 350D`yi aldigim zamanlar gonlum 7D`deydi ama cok pahaliydi, eger o zaman 5D olmus olsaydi buyuk bir ihtimalle onu alirdim. 6MP olmasi disinda eksigi yok fazlasi var. Anti Shake bekledigimden de etkili sonuclar verdi. Subatta 7Di, Haziranda da 9D modellerinin cikacagi soyleniyor. ishatimi ozamana sakliyorum.

Sevgili Tekno, Raw konusunda Dadanagast hakli, makinayla birlikte gelen yazilimlar cok basarili olmuyor ne yaziikki. Bu durum Canon`da da ayni. Ben de PS`ninkini kullaniyorum.

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 00:28 - İp: 85.***.**1.70
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

@daga sağol, Phase One Capture One 3.7.3 yazılımını kullanarak RAW formattaki fotoğrafları JPG formatına çevirdim.

Altta 800x600 çözünürlüğüne en yakın ebatta birkaç örnek göreceksiniz. Yorumlarınızı almak isterim.







#TeknO' tarafyndan 16.01.2006 08:53:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 06:34 - İp: 81.***.**6.246
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

tekno photoshop da raw dosyalarını acabilmek icin www.adobe.com dan kucuk bir plug-in indirmen gerekecek,ücretsiz bir alet.
tam adresini vereyim ,photoshop/plugin/file formatın altına paste et.
adres:
http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=39&platform=Windows

bu sayfada 3mb lık bir dosya en baştaki,adobe dng converter and camera raw 3.3 beta diye geciyor.dediğim yere copy paste et bu dosyayı.

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 10:23 - İp: 81.***.**2.66
edemirci
edemirci (üye)
Denizli / Profesyonel Fotoğrafçı

Güzel...
Bir fotoğrafçı dostumuz daha oldu (digital ortamda). Fotoğraflar konu olarak çok güzel ama sanki netlik (keskinlik) yok gibi...
Şakaydı... Aldırma...Hayırlı olsun. Diğer arkadaşların da değindiği gibi bir de KM grubumuz oldu. Olsun tabi ya. O cihazlar hakkında SOS gelirse hiç değilse cevap verebilecek birileri olmalı. Değilmi ya...
Hoşçakalın...

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 15:41 - İp: 193.***.**2.248
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili @edemirci, fotoğrafları biryerde merak eden fikir sahibi olsun diye koydum. Birçok fotoğraf varda, sadece kompozisyon olarak beğendiklerimi koydum, birde iki tane şimdilik yeterli.

Benim KM 5D'yi alışım sonbahar sonuna denk geldiği için maalesef fotoğraf makinasını tam anlamıyla test edebilmek için yeterli ışığı bulamamak gibi bir sorunum oluyor. Bahar ve ardından yaz gelsin bak KM 5D'yi nasıl öttürüyorum. Kış fotolarında ve üstelik hava tamamen kapalı ve bulutlu iken çıkan fotolar benim açımdan ancak bu kadar oluyor.

Kapalı mekan flaşlı çekimlerde var, onlar cidden nefis. Ama yakın zamanda harici bir flaş alacağım. Dahili flaşdan daha iyi sonuçlar verecektir. Ama dahili flaşı ile bile aldığım sonuçlar bana göre çok tatmin edici. Aslında insan bu işlere girince birazda meraktan para harcıyor. Ben sanırım birazda bu nedenle harici flaş alacağım gibi geliyor.

Birde bana daha portatif bir tripod lazım. Mevcut olanı katlayıp taşımak biraz sorun. Çanta içine sığabilecek gibi sağlam bir tripod almayı düşüyorum. Zaten yukarıdaki fotolar tripodsuz çekildi. Malum Anti-Shake olunca tripod ihtiyacı ciddi şekilde azalıyor.

Sevgili @magnat; bilgilendirme için çok sağol. İlk fırsatta indirip kuracağım ve deneyeceğim. Kullanılan RAW yazılımının ne kadar önemli olduğunu @dada'nın önerisi sonucunda kullandığım PhaseOne CaptureOne ile dimage viewer'ın farkını bizzat deneyip görünce anladım. Bu işe biraz daha çalışacağım anlayacağınız.

Akıl veren, yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler...

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 20:00 - İp: 85.***.**5.177