lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Iso Değerine Takıldım

Evet biliyorum önüne gelen konu açıyor..ben de küçük bir ayrıntı olan bu naktaya takıldığım için açmak zorunda kaldım.
Arkadaşlar ayırdığım 1000 ytl lik bütçem ile iki haftadır digital kamera araştırıyorum.Araştırmamın hemen hemen sonlarına geldim ama bu kuyruğu yüzemiyorum. Kafamda şekillenen makine canon s2..ipine ilmiğine kadar araştırdım onu.bir çok sitede incelemelerine baktım.tabiki pazarbeyin kini de..Daha çok manzara ve makro çekimleri için kullanacağım s2 ye kaydım gibi.Açıkcası s9500 beni çok etkiledi ama bana pahalı..bir de güvenemiyorum..evet itiraf ediyorum güvenemiyorum.Bu zamana kadar canon un analog makinlerini, sony ise video kameralarını kullandım.Yani işte güvenemiyorum başka markalara..ama temel sorun bu değil tabiki..sorun şu anki bütçem ve profesyonelliğe ulaşmayacağını bildiğim amatör bir fotograf tutkunu olmam..Evet s2 dedim ama onun da yüksek ISO ayarlarında çok kötü bir grenlenmesi olduğunu öğrendim.Pazarbeyin s9500 testinde karşılaştırmak amacıyla verdiği evler resminde bu çok açık gözüküyor.Bu durumda ben şimdi ne yapacağım.Pazarbey benim bildiğim yüksek ISO ayarı ışığın yeterli olmadığı durumlarda kullanılır.Oysa siz güneşli bir günde o fotoyu çektiniz.Acaba grenleşme "bu doğru bir seçim değil" diye mi olmuştur..biliyorum saçmalıyorum ama bi çıkış yolu arıyorum.Bu grenlşeme harbiden hep böyle rahatsız edici boyutta mı?Yoksa sadece yüksek ISO değerlerinde mi? Teknik söylenişi nasıldır bilmiyorum ama bi cisme 10x oranında zum yaptığımızda da bu grenleşme oluyor mu? Yoksa canon s2 den vaz mı geçeyim?

Tarih: 13 Ocak 2006, 21:37 - İp: yok
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında ufak tefek ayrıntı dışında iki makine arasında çok da büyük farklar yok, önemli olan birazda içine sinen makineyi almak. İşte bu benim makinem diyebilmelisin.

son olarak da bir bu linke bir göz at. Teknik karşılaştırılması yapılmış

 

Tarih: 18 Ocak 2006, 08:50 - İp: 212.***.**0.50
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Linki yazmadan göndemişim kusura bakmayın


http://www.eniyidijital.com/DC_CompareWiz.php?pr1=canon_s2+is&pr2=sony_h1&

 

Tarih: 18 Ocak 2006, 08:51 - İp: 212.***.**0.50
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

xtolga verdiğin link için çok teşekkür ediyorum. [>:D

 

Tarih: 18 Ocak 2006, 22:12 - İp: 85.***.**6.40
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

arkadaşım eğer makineleri eline bir alırsan büyük ihtimal sony h1 ısrarında devam edersin.. çünkü ele oturuşu ve kalite hissi daha fazla h1'de.. tabiki bu benim görüşüm.. üstelik h1'in insanı en çok etkileyen yanı 2,5 inch lcd ekranı.. ben h1 kullanmadım ama o lcd ekran ve ele oturuş ilk başlarda sony al dedirtiyordu.

bir de fuji s5600 görünüm ve ele oturuş olarak insanı diğerlerine göre çok etkiliyor.. tabiki bu da benim şahsi fikrim ve bence kontrast ve renk doygunluğu olarak hem s2'den hem de h1'in fotoğraflarından daha iyi sonuçları var..

s2'yi elinize aldığınızda daha çok kompakt makinelere yakın bir kozmetik duruş sergiliyor.. metalik rengi pek hoş durmamış havası veriyor..

ben fz5, s2 ve s5600'ü kullandım..(bunu da yazmaktan parmaklarımda yara çıktı ) ben s5600'ü sırf renkleri daha iyi verdiğini düşündüğüm için ve kozmetik yapısından dolayı seçtim.. ama eğerki h1 ile s2 arasında kalırsanız kesinlikle s2 derim.. bunu söylememin tek bir sebebi var: o da; canon markasının fotoğraf ekipmanındaki birikmiş tecrübeye fazlaca sahip olması ve yine fotoğraf konusunda çok köklü bir yapısının olması..aynı şekilde fuji de böyle köklü ve tecrübe sahibi bir firma..fakat içinize sinmeden kesinlikle almayın.. yoksa keyif almazsınız.. bunun yanında fz5'in fotoğraf kalitesi hem s2 hem de h1 den daha üstün kanaatindeyim.. fakat o küçücük gövdeye lens hood ile birlikte objektifi garip kaçıyor gibi.. bir de evf'ı en kötü olan makine.. neredeyse kadrajda hiç birşey seçilmiyor.. tabi küçük olduğu için ele oturuşu da iyi değil..bunun yanında plastik kalitesi vasat hatta vasatın altında tanımı yapılabilir.. panasonic burada yarışı leica lenslerle kopmadan götürüyor denilebilir..

bu dört makine için s5600'ü de mutlaka incele derim.. kesinlikle yabana atma ve fiyatının ucuzluğunu da hesaba kat.. fakat hala h1 veya s2 ısrarın varsa, canon senin için biçilmiş kaftan..

sağlıcakla...

#applemac' tarafyndan 18.01.2006 23:10:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ocak 2006, 23:11 - İp: 85.***.**3.64
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

valla bu kadar s2 al diyenden sonra ben halen daha kalkıp h1 alırsam eminim bu site tepeme çöker applemac sağol varol..maalesef sinop un dağlar arsında kalmış bir ilçesindeyim.memlekete de gidemedim (54).. yani bu makineleri ele alma imkanım da yok.. Siz değerli dostların sayesinde bu karanlıktan ayağımızı kaydırmadan ışığa çıkacağız inşaallah.

 

Tarih: 18 Ocak 2006, 23:47 - İp: 85.***.**6.40
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Samsun size ne kadar yakın bilmiyorum ama, orda istemediğin kadar S2 var, hemde fiyatları istanbul dan daha uygun.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 10:23 - İp: 212.***.**0.50
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ciddi misin xtolga..samsun 3 saatlik uzaklıkta ama oraya gidebilirim. böyle bildiğin bir yer var mı..uygun ve taksitli seçenekleri olan bir yer

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 12:29 - İp: 85.***.**6.40
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

http://forum.donanimhaber.com/m_3592843/tm.htm

burdan takip edebilirsin

Temmuz 2005 de istanbul da hiçbiryerde bulunmazken, Samsun da nerdeyse her fotoğrafçı da vardı. Hatta istanbul da satılması düşünülen fiyattan da daha uygundu. Satılması düşünülen muhtemel fiyatı da o zaman Erkeyalar dan almıştım. ama samsun daki en son fiyatları bilmiyorum. Ben fiyatı YURTSEVER COLOR dan almıştım. Erkayaların web sayfasından bayi listelerine girip Samsun daki bayilerinden fiyat alabilirsin.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 12:40 - İp: 212.***.**0.50
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

hemen bakıyorum xtolga ..çok teşekkür ederim

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 17:47 - İp: 85.***.**8.48