warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ingiltereden Tax Free Oluyormu

Merhaba arkadaslar bu benim ilk mesajim.
Su an Ingilterede yasamaktayim ve amator bir fotografci sayilirim. Daha once Nikon F80 kullanmis biri olarak bi sure ara verdikten sonra artik dSLR a gecme vaktinin gelip hatta gectigine karar verdim. Bu sebepten giris veya giris ustu beni uzun sure goturecek bir makina almayi dusunuyorum. Uzun arayislar sonucu Pentax k10d almayi dusunuyordum ancak son olarak duyduguma gore Samsung bu makinanin aynisini 300ytl daha ucuza cikarmis. Ayrica hala gozum Canon 400d de ve hatta biraz sony alphada. Siz ne dersniz fikirleri duymak isterim.
Asil soruya gelecek olursam Ingilterede bulunmaktayim ama sIk SIK istanbula donuyorum bu sebepten Tax free alma gibi bi durum varmi bire bir yapmis biri varsa bi fikir verirse cok makbule gecer. Hava alaninda nereye gidilir nerden alinir falan...
Simdiden tesekkurler...

Tarih: 26 Şubat 2007, 21:57 - İp: 137.***.**8.155
tonga
tonga (üye)
Tekirdağ / Amatör

Arkadaşım sorduğun sorunun cevabını ben vereyim çünkü daha yeni ingiltereden geldim.Bende oradan bir fotoğraf makinası aldım ve tax-free dediğin yani oranın diliyle Vat iade albilirsin % 17.5 fakat İngiltere'de ikamet etmemen kaydıyla yani pasaportun Türk pasaportu ve turist olmak zorunluluğu var. Satın aldığın mağazadan Vat (KDV) iade almak istediğini söyle sana bir form doldurucaklar satın aldığın makinanın kasa fişinin fotokopisni çek bu sende kalıcak . orjinal kasa fişini ve bu formu ayrıca paranın yatırılacağı kredi kart numaranı bu forma yazıyorsun bunları bir zarfa koyuyorsun havaalanında chek-in işleminden sonra uçağa giden salona geçince ( pasaport kontrolünden sonra) hangi havaalanınından geciceğini bilmiyorum ama orada bir kutu var üzerinde VAT yazıyor zarfı buraya atıcaksın onlar senin kredi katına bir süre sonra yatıracaklar.Daha benim iadem gelmedi ama inşallah gelir.Selamlar

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 22:20 - İp: 85.***.**4.69
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

tonga cok tesekkur ederim. bir sorum daha var benim turk pasaportum var ama ogrenci vizesi sahibiyim yani bi sekilde burda ikamet ettigim bi adress var. Aslinda bu soru heralde fazla teknik olacak ama.. nedersin sorun olurmu acaba? Yinede cok sagol cok yardimci oldun en kotu ben buraya gelen bi arkadasa doldurturum bu formu hallolur ozman.

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 22:53 - İp: 137.***.**8.155
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

him pentax alicaksan Turkiyeden al. fiyatlari sanirim ingiltereden daha ucuz veya yaklasik ayni. Oturma musaden varsa, Turkiye`den vergi iadesi yaptir. bir de taksitli alirsin. daha ne olsun.

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 23:33 - İp: 88.***.**2.56
tonga
tonga (üye)
Tekirdağ / Amatör

Öğrenci vizesi ile Vat iadesi alabileceğini pek zannetmiyorum ama yinede emin değilim. Çünkü bu iadenin yapılma koşulu o ürünün ingiltere içerisinde kullanılmama şartı yüzünden hiç olmazsa turist, seyahati sonrası ürünü ülkeden çıkartırsa Vat iadesi yapıyorlar bu hemen hemen tüm ülkelerin yaptığı bir uygulama . sen o ülkenin vergi mükellefi değilsen Vat (KDV) ödemek zorunda değilsin şeklinde.Ama sen öğrencisin orada ikamet ediyorsun belkide part-time çalısıp vergi veriyorsun bu şekilde vat iadesi yapmazlar . netice sadece turistlere geçerli.

 

Tarih: 27 Şubat 2007, 00:34 - İp: 85.***.**4.69
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

makinam samsung demektense :D

K10D der yaparım havamı.

 

Tarih: 27 Şubat 2007, 02:01 - İp: 85.***.**9.250
arasfoto
arasfoto (üye)
İstanbul / Firma

MERHABALAR
sayın warwick tax free tüm havaalanlarında var buralarda hem bankadan hemde tax free ofislerinden nakit alınabiliyor
evet doğru samsun gx 10 pentax k10 ile aynı makina bu makina sınıfında en iyi ürün

www.arasfoto.com a bu ürün Türkiyede en önce sevk edilecek
ayrıca tax free oranıda %11 civarında

 

Tarih: 27 Şubat 2007, 11:58 - İp: 81.***.**4.99
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Aras foto verdiginiz bilgi icin tesekkur ederim. Firmanizda anladigim kadariyla tax free fatura kesiliyor degilmi? Ayrica sitenizde gordugum kadariyla pentax k10d kendi kit lensleri yerine sigma 17-70 ve 70-300 le satiliyor. Aslinda bu bi bakima daha iyi. bu lenslerle ilgili gorusu olan varsa aktarabilirmi. yoksa pentaxin kendi orjinal kit lenslerine mi sadik kalinmali cunku kit lens olarak baya bi ovuluyorlar.
Son olarak burda bir dergide gordugum kadariyla samsungla pentax arasinda bi kac software ozellik farki varmis galiba yani bi kac ozelligi eksik olabilirmis ama firmwarele yenilenir tahminim. Ayrica samsungun ne zaman gelecegi hakkinda bi bilginiz varmi?

 

Tarih: 27 Şubat 2007, 12:49 - İp: 137.***.**8.155
  • 1