yalcinabi
yalcinabi (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

İnceleme; Fujıfılm X-t10

FUJIFILM X-T10

Yeni Gelişmiş işlerlik için hazırlanmış kadranlar, 920K noktalı ve açılabilen LCD ekran, Hafif ve kesif gövde, Yeni AF bölgesi ve geniş/izleme kipleri, X-Trans™* CMOS II ışık algılayıcı ve EXR Processor II işlemci, "CLASSIC CHROME" Film benzetim kipi, Gerçek zamanlı bakaç.

Dijital fotoğraf makinesi üreticcilerinden Fujifilm X-T10 bodysini duyurdu. Yeni özelliklrle donatılmış bir dijital fotoğğraf makinesi olan FUJIFILM X-T10 pek çok yeni özellikle birlikte geldi.

Genel Bakış

Fotoğraf hayranları tarafından heyecanla beklenen ve emsâlsiz renk üretme teknolojisi sâyesinde sıra dışı bir resim niteliğine sâhip olan yeni X-T10 hafif bir gövde ile hareket hâlindeki konuları çekmekte üstün olan yeni bir AF sistemini, 0,62 kat gibi görkemli bir büyültme oranı sunan gerçek zamanlı bir bakacı, yüksek tanımlama kesinliğinde ve 2,36 milyon noktadan oluşan bir ekranı ve 0,005 sâniye ile dünyanın en kısa gecikme süresini bünyesinde birleştiren bir fotoğraf makinesidir.

X-T10 modeli, dâhilî safhâ keşifli AF sistemi olan APS-C X-Trans CMOS II türü bir ışık algılayıcı kullanır. Yüksek başarımlı bir resim işlem motoru ve FUJINON objektifleri ile birleştiğinde makine, eşsiz renk üretim teknolojisi tarafından desteklenen mükemmel bir çözünürlük ve olağanüstü resim niteliği sunar. X-T10 modeli yeni AF sistemini kullanmaktadır. Bu sistemde, yüksek sürat ve kesinlik için geleneksel 49 noktalı “Tek nokta” kipinin yanı sıra genişletilmiş 77 noktalı bir alan dâhilinde konuyu izleyebilen yeni “Bölge” ve “Geniş/İzleme” kipleri sunulmakta ve böylece makinenin hareket hâlindeki konuları çekebilme imkânları arttırılmaktadır. AF-C becerisi ve sâniyede 8 kare çekim hızının birleşimi ile makine, çok geniş bir fotoğrafçılık alanı dâhilinde X dizisi ile eşanlamlı hâle gelen yüksek nitelikli resimler sunmaktadır.

Gelişmiş vasıflar 1

Devamını okumak isterseniz: http://www.yalcincakir.com.tr/yalcincakir-yeniler-ana-sayfa-4.html

Tarih: 7 Temmuz 2016, 13:11 - İp: 212.***.**9.244
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Kendisini heyecanla bekleyen yok aslında.. Canon 1Dx mk II veya Nikon D5'i heyecanla bekleyen olmuştur. (ki öyle bekleyenleri hiç sevmem)

"-ne güzel makineler yaptığımız halde, pazar payımız neden onlar kadar iyi görünmüyor." diye hayıflanan fuji pazarlama ekibinden başka kimseyi tatmin edecek makine değil aslında..

Gidiyorum bir elemanın yanına, bir başkası elinde üç tane sinema lensi getirmiş, kırkbin küsür liradan bahsediyorlar.. Çok dar imkanlarla mükemmel ötesi fotoğraflar yayınlayanlar gözümde canlanıyor... Aynı kimse, elindeki EF 85mm 1.2L'yi yetersiz buluyor. Özendiği newyorklu fotoğrafçı kullanıyor diye, 200mm 2.0L istiyor. Yirmibin küsür lira bütçeye itirazım sonucu EF135mm 2.0L alınınca "-neden daha önce söylemedin." oluyor. (bu forumda defalarca yazıldı, ama lütfedip okumadı)

Bir makine dahamı geldi.. Bir süre sonra öteki tenekelerin arasına atılacağına şüphe yok... Esere değilde, onu yapan alet edevata bu derece değer verilen başka alan var mı acaba.....

 

Tarih: 12 Ekim 2016, 18:49 - İp: 95.***.**6.141
  • 1