onrylcn
onrylcn (üye)
İstanbul / Amatör

Hediye D90

Amerika'dan alma firsati bulmusken eskiden beri ablamin hayali olan DSLR bir makina almak istiyorum. Fotograf olayindan hic anlamam ve araba almaktan daha zor oldugunu gordum... Populer ve iyi yorumlar almasi nedeniyle D90 dusunuyorum. Fakat forumda karsilastirmali yorumlari okuyunca kafam cok karisti. Cunku ablaminda ilk makinasi olacak ve baslangic icin d90 fazla gibi gorunuyor. Ama almiskende uzun sure ustune masraf yapmadan kullanmasini istiyorum. Body nin omrunun 4 yil civari ve lensin omrunun daha uzun oldugu yazilmis. Bu durumda daha ucuz bir body ile daha iyi bir lensmi almaliyim? Nikon'a sadece kendi lensleri takilabiliyormus sanirim daha sonradan. Ilerde daha uygun fiyatli lens bulabilmek acisindan Canon dahami mantikli olur? Tabi diger lensleri bu markalara takmak nasil olur onuda bilmiyorum. Onereceginiz makinalar nelerdir?

Birde boyle bir kere alinacak birseyde ablamin fikri olmadan almak pekde iyi olmayacak gibi ama supriz olsun istiyorum. Yapmamalimiyim? Cunku nerde kullanmak istedigi konusunda bile bir fikrim yok...

Yardimlarinizi bekliyorum
Simdiden Tesekkurler

Tarih: 31 Ağustos 2011, 16:21 - İp: 91.***.**1.10
forestgump03
forestgump03 (üye)
Kocaeli / Meraklı

Engin bilgilerim olmasa da en azından fikrimi paylaşmak istedim. Çok öncelerden beri DSLR hayali ise zaten nerede kullanacağına kendisi karar verir sonuçta sınırlı bir şey değil ilerde bir lens alır çekmek istediği resimlere göre. Kullanmakta belki biraz zorlanır ama sonuçta meraklısı olduğu için alışması çok zaman almaz diye düşünüyorum. Ayrıca Canon 60D'de düşünebilirsiniz.

 

Tarih: 31 Ağustos 2011, 17:44 - İp: 46.***.**1.218
  • 1