gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Hazımsızlık

tarih 30 Temmuz 2006
ilk acemiligi attıktan sonra burada yüzlerce binlerce cevap yazdım. (sayı 7352 imiş) sonradan sildiklerimle 30-40 konu actım. sonradan sildiklerimle beraber yaklasık 200 fotograf yukledim. sonradan silinenlerle beraber yaklasık 2500 fotograf yorumu yaptım. makine incelemeleri yaptım.

küçük maliyetlerle eldeki makinenin sınırlarının nasıl görülebilecegine dair küçük bilgilendirmeler, insanların işin teknigini kapıp biraz yaratıcı cozumler bulmasına yonelik yonlendirmeler yaptım.

başından beri amacım, insanların ihtiyacının ötesinde para harcamamasını saglamaktı. cunku aynı yollardan ben de gectim. merhaba ben fotografa baslayacagım diyen adama 5d onereni de gorduk, anı fotografı cekecegim diyene 1,5 kiloluk makine onereni de gorduk. ellerim küçük diyene gülle önereni de gördük.. enstantane nedir diyen profesyonel fotografcı da gorduk, o sayılar ne demek diyen studyocu da gorduk.
aldıgı 5000 liralık makineyle karsı apartmanın catısındaki kiremitleri (o da patlamış bir kırmızı renk ile) çeken, ötesine gecemeyen ama en baba fotografcı havasına gireni de gorduk.
fotografı makinenin cektigini sananları da gorduk.
beceriksizlikten ölmesi an meselesi olmasına ragmen suçu elindeki 2000 liralık makineye atanları da gördük.
hiç düşünemediler, 30 yıl onceki makineler simdinin en dandik makinesinden bile daha geri teknolojiliydi.
ama cekilen fotograflar mükemmeldi.
30 sene onceki lensler şimdikiler gibi özel kaplamalar lazer kesimlerle yapılmamıştı ama cekilen fotograflar şaheser olabiliyordu.

bırakın 30 sene öncesini cok degil 6-7-8-9 sene oncenin en iyi makineleri, bugunun en basit makinelerinin gerisinde kalabiliyordu. ama o 6-7-8-9 sene oncenin en basit makineleriyle cekilen fotograflar bugunun en iyi makineleriyle cekilemeyebiliyordu. bunun nedenini anlayamadılar hiçbir zaman.

neden acaba?
kendileri yüzünden olamazdı çünkü onlar bu işten anlamıyor olamazlardı.
daha fazla para harca, daha iyi olacak. almışken en iyisini al, daha iyi olacak, kit lens kesmez milyarlık bir lens al daha iyi olacak diye diye daha yeni başlamış insanlara milyarlar harcatıyorlar kendileri de harcıyorlardı. neden? kendi egolarını tatmin için.
yazık günah.

bunları cck gorduk, ocakliların bu adamları anlattıgı ve lafı gedigine soktugu yazılarını okuyup "ehehe ne kadar güzel anlatmışsın hocam eline saglık" diyip, o hikayedeki tezgahtar karsısında aynı şekild egilip büküldüler, farketmediler. kendileri öyle olamazdı cünkü.

*****

sonra birileri cıktı dedi ki birader yanlışın var, adam ögrenci okadar ödemeden de fotograf cekebilir. dedi ki, 3 ay bekleyecegine en kotu makineyi bile alsa daha iyi eder, dedi ki en iyi fotografı en iyi makine cekmiyor, cekseydi sen de bişeyler cekerdin.

hazmedemediler.
saldırmaya basladılar. teşekkur edene bile saldırdılar. yazılan cevapların aksini soyleyemedikce daha da beter hazımsızlık yasadılar, hakaret ettiler, hakettikleri gibi cevabını aldılar. ağladılar sızladılar, çirkinleştiler git gide kendilerini yitirdiler.
saldırmak için üst üste konular açtılar, sonunda üyelikleri silindi. şimdi başka nicklerle gelecekler, başka nicklerle saldıracaklar. başka nicklerle hakaret edecekler.
sen sildin diyecekler, sitede tanıdıkların korudu diyecekler. ama kendi çirkin yüzlerini hiç göremeyecekler.
bu hazımsızların çirkinlikleri silindikçe yine ben kötü olcam, sanki kendi kendime kavga etmişim gibi. olsun varsın. hazımsızlar hazımsızlıklarını yaymasın da...


konu herhangi bir kurala uygun degilse silinebilir. bıktıma rtık bunların tavırlarından, içimi dökmek istedim sadece...


Tarih: 14 Şubat 2012, 11:28 - İp: 78.***.**0.108
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

cok eziksin be birader. çok eziksin.
komplekslisin. hazımsızsın.
zoruna gidiyor insanların seni dinlememesi. sırf bana camur atmak için konular acıyorsun. sırf hazımsızlıgından bana çatıyorsun sonra da elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi ağlıyorsun.

yazdıgın konunun altına cevap yazarken silindi konuların. cevabını orada verecektim.
ama biliyorum buraya geri gelecegini, o yuzden buraya yazdım.
eziksin birader. busun işte, ötesi degil. yapacak bişey yok.

sana defalarca dedim benimle ne derdin var diye. cevap veremedin. yazdıgın butun yalan yanlıs seyleri düzelttim, sana da varsa bir yanlısım duzelt dedim. bilgin yoktu ki dogruyu yanlısı ayırasın.
cevap veremedin.
ezildikce ezildin.
yazık, yasına basına yazık.

haa site sahibi fdiker (fikret dikerdir) kendisine sikayet edebilirsin beni.
senin gibi eziklerin iddiasının aksine birilerini kayırıp digerlerini asıp kesecek biri degil diye biliyorum.
belki ben bi halt etmişimdir de ondan silinmişimdir diye bir düşün belki bulursun cevabını.

hadi selametle. site yonetimi konuyu silebilir



 

Tarih: 17 Şubat 2012, 11:54 - İp: 78.***.**5.191
ferdnn
ferdnn (üye)
Ankara / Amatör

site yonetimi konuyu silebilir GAİJİN

EMİR BÜYÜK YERDEN GELDİ, SİLİNECEKTİDE CEVAP HAKKI TANINCA MI AKLINA GELDİ?


 

Tarih: 17 Şubat 2012, 11:58 - İp: 85.***.**2.245
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı



 

Tarih: 17 Şubat 2012, 12:02 - İp: 78.***.**5.191
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

çağdaş iyisin değilmi....hafif bir gücenme var,ama varsın olsun..senelerden beri d50 kullanıyorum,bilirsin..geçende yazmıştım..hasselblad,leaf,phase-on .... türü bir makina alsam..kuş çekimlerine katkısı-faydası olurmu diye..cevap vermeye değer bulmadın..gücenmem bunadır işte....d3x için yazdıkların içinde teşekkür ederim....( ................ )

 

Tarih: 17 Şubat 2012, 12:20 - İp: 78.***.**7.64
ferdnn
ferdnn (üye)
Ankara / Amatör


üyeliğimin silinmesini rica ederim.

#ferdnn' tarafından 24.02.2012 03:13:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Şubat 2012, 02:28 - İp: 88.***.**9.148
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

emir büyük yerden geldi

 

Tarih: 25 Şubat 2012, 01:40 - İp: 92.***.**7.249
selmankaya
selmankaya (üye)
Bursa / Meraklı

Takma kafayaa. Kolay değil tabii yanlışı düzeltmek. Amaç insanları bilgilendirmek değil mi. Para mı veriolar karşılığında. Gereksiz polemiklerden uzak dur, bişeye ille de cevap vericeksen yaz geç şöyle değildir böyledir demeye ne hacet. Nasibi olan anlar...

 

Tarih: 16 Mart 2012, 04:25 - İp: 78.***.**2.65
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör


1- İnsanlar her zaman doğru söyleyeni kabul etmezler ,

2-Biz tavır söz ve uygulamalarımızla sadece vazifemizi yaparız .

3-Doğru sözlere insanlar ; çıkar , egoizm , kışkırtılma gibi birçok sebeple karşı çıkabilirler ,

4-Biz de doğruları anlatırken karşımızdakinin tepkisel davranmasına sebep olacak yanlış davranışlarda bulunabiliriz ,

5- BİZ DE YANLIŞ YAPABİLİRİZ !

ÖNEMLİ OLAN KALP KIRMAMAK

 

Tarih: 17 Mart 2012, 16:17 - İp: 46.***.**1.198
ferdnn
ferdnn (üye)
Ankara / Amatör

Bir yanlış anlamanın altını çizmek istiyorum,tartışma şununla başladı aman ne büyük bir hata etmişiz birisi çıktı canon 500 mü 550 mi alayım dedi, bu tercihle kime yanlış bilgi verdiysem uğradığı zararı 10 katıyla çarparak kendi hesabımdan ödeyeceğim. Bilgisayarın başında yatan O iftiracı adam benimle tartışmadı, başkasına küfür ve hakaret ederken, beni tartışmanın içine soktu.
Bu siteye üye olduk ve ayrıldık...
Teknosaya yada herhangi bir mağazayı hedef gösterip küfür etmedik....
Siyasi idolojimizin esiri olup Sağ görüşlü partilere küfür etmedik. özellikle çamur atan adamın yalan ve iftiracı adam gibi AKP ve onun siyasi uzantılarına küfür etmedik, sanatı siyasete karıştırmadık.
50 lira için katırların üzerinde bu ülkede insanlar öldürülürken Yurt dışından kaçak makina getirip devletin 200 lira kdv sine göz dikenlere akıl vermedik.
şahsımıza sorulduğunda beş para etmez ve kesinlikle aldırmadığımız canon un bir modelini övmedik
Tartıştığımız kendimizden küçük insanların sivilceleriyle dalga geçmedik, kendimizden büyüklerinde kemik yaşını sorgulamadık.
Siteyi ağlama duvarına çevirmedik.
Gidinde fotoğraf çekin gibi ukala bir uslup gütmedik,


iyi fotoğrafçımıyız, kötü fotoğrafçımıyız, başlık atan adamın her bir noktası yalan iftira olan çamur atan adamın söylediklerinin cevabını FSA Ankara da herzaman verebiliriz, ancak yüzyüze yada telefonla, sanal alemde değil.
velevki kötü fotoğraf çekiyoruz, vede anlamıyoruz bu şerefsizlik değildir ancak gidenin arkasından konuşmak nedir? (Akkaymaz objektif duruşun için teşekkürler. şaban Ersan, filistinde görev yapmak üzere Birleşmiş milletler, gökyüzünü seyreden polis arıyor bir müracaat et istersen)



[





#ferdnn' tarafından 22.03.2012 11:31:33 tarihinde düzenlendi.


#ferdnn' tarafından 22.03.2012 11:32:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Mart 2012, 10:38 - İp: 85.***.**4.48
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

işin garibi seninle tam olarak neden tartıstıgımı bile hatırlamamam, ama senin maşallah çetele tutmuş olman. başlık nasıl cuk oturmuş bir kere daha görmüş olduk bu sayede

sonradan okudum eski yazışmaları da hatırladım gerçi, bilmeyenler de su yazdıgından sonra aaa adama zulmetmişler diyecek, lafımın arkasındayım, insanların ihtiyaclarını onceliklerinive faydalarını dusunmeden aklındaki iki uc seyi tavsiye eden, bak arkadasım boyle bişey de var diyene surekli ve ısrarla (su son yazında da oldugu gibi) camur atan, ama tek fikir kırıntısı uretemeyen bir adamsın.

başlık diyorum cuk oturmuş diyorum, anladın sen

 

Tarih: 22 Mart 2012, 12:02 - İp: 92.***.**1.31