freeland
freeland (üye)
İstanbul / Meraklı

Hangisini Tercih Etmeliyim ?

Merhaba,yeni üyeyim sitede.Umarım bilgili arkadaşlardan yardım alabilirim.Amatör sayılırım.Yaklaşık 5-6 aydır nikon coolpix l120 modelini kullanıyorum.Yakın zamanda yurt dışına çıktım ve bu makina'yı baya bir kullandım.Fakat istediğim verimi alamadım.Bazen bulunduğum konumdan uzakta olan birşeyin fotoğrafını çekmek için fazla yakınlaştırıyorum.Makine netlemede sorun yaşıyor.Zoom yapılıp çekilen fotoğraflarda bulanık çıkıyor.Belkide bende sorun vardır bilemiyorum ama.Akrabalarımın birinde nikon d5100 diğerinde ise d7000 modeli var.Son 3-4 gündür detaylı araştırma yaptım bu makinalar arasında.D7000'in daha iyi bir makina olduğunu öğrendim.Açıkçası son dönemlerde ilgimi çeken bir konu bu ve artık bir d-slr makine almak istiyorum.Tercihimi nikon'dan yana kullanacağım.Benim gibi bu işe yeni başlayacak birisi olarak D5100 modelinin yeterli olacağını düşünüyormusunuz,yoksa D7000'e yönelmelimiyim ? Bu iki makina en hoşuma giden ve almayı düşündüğüm.Başka önerisi olanada açığım.Son olarak ta, iso nedir diyafram nedir hiç bir bilgim yok.Bir d-slr makine almadan bahsettiğim nikon coolpix l120 modeliyle bir fotoğrafçılık kursuna vs. gidilebilirmi bunları öğrenmek için ? Biraz uzun oldu ama aklıma takılan bir sürü soru vardı ve bunların cevabını almak için üye oldum ve bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.Bu arada umarım konuyu yanlış bir yere açmamışımdır.Unutmuşum yazmayı ben gözlüklü bir insanım bu arada.Son bir haftadır çok kafamı kurcalıyor bu vizörden bakarken gözlük ile sıkıntı olurmu diye.Yardım ederseniz çok sevinirim.

#freeland' tarafından 05.11.2012 22:41:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Kasım 2012, 22:32 - İp: 88.***.**5.18
evrendemir
evrendemir (üye)
İzmir / Meraklı

Merhaba,
Kursa gidecekseniz makina alımını daha sonraya bırakın, elinizdeki makina ile orada anlatılanları tatbik edebilir, arkadaşlarınızın makinalarını mukayese ederek seçme imkanı bulabilirsiniz.
Makinalarda vizörün yanında dioptri ayarı vardır, bu ayar gözü 3 numaraya kadar bozuk olanların gözlerine göre ayarlanarak gözlüksüz makina kullanmalarını sağlar, daha büyük numaralı gözlük kullanalar için vizöre takılarak gözlüksüz kullanmalarını sağlayacak aparatlar var.

 

Tarih: 6 Kasım 2012, 00:43 - İp: 78.***.**8.17
freeland
freeland (üye)
İstanbul / Meraklı

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim evrendemir.Geçen sene 2.75'di fakat artmışmıdır bilemiyorum.O zaman düşünürüz artık.

 

Tarih: 6 Kasım 2012, 11:08 - İp: 88.***.**5.18
  • 1