fotucu
fotucu (üye)
Düzce / Amatör

Hangi Pentax Yada Neden Pentax Değil ???

Arkadaşlar tüm forumları genel hattıyla araştırdım. Genelde ya nikon yada Canon diyorlar. BU marka bağımlılığı nedir nedendir anlamadım. Anlayan varsa ve haklı gerekçeleri varsa ben burdayım dinlemeye hazırım.
Bu birinci sorumdu. İkinci sorumda ben analogdan dijitale geçmek istiyorum. Burada ki forumlarda genelde hep giriş seviyesi makinalar öneriliyor daha sonra bir üst modele geçersiniz filan deniliyor. Acaba iyi bir makina alınıp uzun yıllar kullanılsa daha iyi olmazmı düye düşünüyor insan. Bu durumda hangi makinayı önerirsiniz diye sorsam ne cevap verirsiniz. ilginize şimdiden teşekkürler !!!!

Tarih: 1 Eylül 2009, 00:42 - İp: 78.***.**9.228
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba, 2 yıl Pentax K100D, 1 yıl da paralel olarak analog Pentax MZ-50 kullanıp sonra Canon Eos 40D'ye geçmiş biri olarak ilk yanıtı vereyim.

K100D'yi aldığım zaman yalan olmasın ama en ucuz ve pek çok iyi özelliği olan makine buydu. Bir süre araştırıp aldım. 2 yıl boyunca 18-55 kit lensi kullandım. Ek olarak bir süre sonra 50-200 lens aldım. Sonra eskiden kalma vidalı lenslerimi de adaptörle kullandım. Bu süre içinde 13-14 bin fotoğraf çektim.

Peki neden Canon'a geçtim. Aslında Canon gibi bir niyetim yoktu. Eşim kullanacaktı K100D'yi ben de artık yükseltme zamanı geldi diye düşünüp Pentax K-7 alacaktım. Ama planladığım gibi olmadı. K-7 (body) amerika fiyatı 1300 dolardı ve Türkiye'de bulamamıştım bile. Sonra biraz kurcalayınca 40D body fiyatının Türkiye'de 900 dolara indiğini gördüm ve 40D aldım. Sonra da tüm Pentax setimi bir arkadaşıma sattım.

Gelelim Pentax'a... Bir kez bile "Canon'um olmadığı için çekemedim bu pozu" dedirtmedi bana. Çok güzel makine idi. Kit lensi bile gayet performanslı idi. Gövdeden shake reduction özelliği sayesinde 30 senelik vidalı lensler bile titreşim önlemeli çalışıyordu. Her türlü özelliğini kullanarak çok güzel fotoğraflar çekebiliyordum. Hiç bilmeyen bir akrabam eline alıp auto'ya getirdiğinde o da çok güzel fotolar çekebiliyordu.

Peki hangi Pentax? ihtiyaca karşılık veren özellikler hangisinde varsa o Pentax. K20D de olur K200D de. Hangi özelliklere ihtiyacınız olduğunu düşünün.

Neden Pentax değil? Çünkü bildiğim kadarı ile artık Türkiye'de dağıtımcısı yok. Bu da sıfır aksesuarlarını ancak spot piyasadan sınırlı miktarda bulabileceğiniz anlamına gelir. Ama internette pek çok aksesuarı çok uygun fiyata bulunabiliyor.

Özetle.. Alacağınız makineyi çekim ihtiyaçlarınız ve bütçeniz doğrultusunda belirlemenizi öneririm. Pentax'la yapamayıp Canon'la yapabileceğiniz şeyleri normal hayatta farketmeyeceğinize eminim. Nikon alırsanız da "tüh, Canon alsaydım keşke" demezsiniz gibi geliyor bana...

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 01:11 - İp: 95.***.**0.17
farantic67
farantic67 (üye)
Tekirdağ / Özel Gün Fotoğrafçısı

ben ist D kullandım auto focus da problemi vardı renkleri de biraz soluk du ama diğer modellerini bilmiyorum

Fiyat/performans açısın dan iyi bi makina özellikleri de güzel

Genel de nikon ve canon demelerinin nedeni ise sınıflarının en iyileri olmaları ve tecrübe

ikisi de asırlık firmalar mesela canon un da yan ürünleri var lazerli foto yazıcılar vs gibi ama kodak da fotoğrafcılık konusunda 1 numara mini lablar da vs de

yani marka bağımlılından çok tecrübe diyebiliriz

Ciddi işler yapan fotoğrafçılar ya canon yada nikon kullanır ama iyi moda çekimleri mamia yada hasselblad ile yapılır onlar da o sınıfın iyileri aslında ne çekiceğine göre değişir...

Ama amatör bi fotoğrafcıysan tutupda d3x almanın hiç bi gereği yok
iyi bi makina almak tabiki iyidir ama giriş seviyesinde makina almanı tavsiye etmeleri hem mali açıdan daha uygun hem de sana fazla sıyla yeticek olması dır

Fotoğrafın 10m*10m bi afişte yer almıcaksa tutupda çok ufak noise olmasına takman gerekmez zaten gelişmiş makinalar ile giriş seviyesi arasın da çok da fark yok hatta giriş seviyesi makinlar daha kullanışlı daha az karmaşık

Eğer biraz da parayı kıyıp iyi bi makina almak istiyosan

nikon d90
yada canon 50d seni uzun süre idare eder

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 01:29 - İp: 88.***.**9.177
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

iyi bir makine alıp uzun sure kullanmak?

******

alacagınız en dandik dslr bile her sevıyede fotografcı için yeterlidir zaten..
makineler neden bukadar kucuk goruluyor anlayamıyorum acıkcası?

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 02:03 - İp: 78.***.**7.104
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

canon nikon almalı. En kötüsü sony almalı. Yoksa benim gibi aldıklarını yarı fiyatına satarsın.
Pentakszede.

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 04:48 - İp: 88.***.**2.54
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

teknik yönünüz ağır ise, parça-aksesuar bulunamadığında interneti kullanabiliyorsanız, amatörüm bir arızasında yada bir aksesuar sıkıntısı halinde 1 hafta beklerim hatta daha fazla beklerim diyebiliyorsanız, etrafa hava atma derdinde değilseniz, işin teknik kımından anlıyorsanız ve neden pentaxı seçtiğinizi biliyorsanız, bence pentaxa geçebilirsiniz.

neden canonu severler?

1-diğer arkadaşlarında dediği gibi firmanın bilgi-tecrübesi.

2-aksesuar bolluğu ve lens bolluğu

3-çoğu insan kullanır (bu önemli bir artıdır)
çünkü arızasını yada teknik sorularını sorabileceğiniz geniş bir kullanıcı sizi bekler, onlarla yazışabilirsiniz, bir fotoğraf gezisinde illa canon kullanan çıkar ve arkadaşınızın lensini deneyebilirsiniz takabilirsiniz.
mesela sırf bu destek konusu için şu adrese bakınız: (450D kullanıcıları için açılan forum)
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=34589&syf=1

4-en extrem aparatlar(parça-flaş vs.) dahi ilk önce canon uyumlu yapılır. (çünkü kullanıcısı çok ve bu sebeple mal satılabilir)

5-Fiyatı
son dönemde giriş seviyesi modellerinde bile bir amatörün alabileceği makineler çıkarttı. Ve lens bolluğu sayesinde istenilen bütçeye ve kaliteye göre makineniz olabiliyor. hemde hiç zorlanmadan.
Aynı durum kuşçular içinde geçerli. Büyük zomlu lensler daha uygun olduğu söyleniyor (bunu(ucuz kuşçu lensi olayı) ben kendim bilmiyorum forumda duymuştum doğruluğundan %100 emin değilim)

aslında bu liste artısıyla eksisiyle uzatılabilir daha ama ben canonun en belirgin olan yanlarını yazdım.
başka arkadaşlarda nikonu yazsınlar diğerleride pentaxı yazsınlar.. Karşılaştıralım.

----------
Ama bence bu bu şekilde karşılaştırma yapılırsa pek sonuca gidilemez. Çünkü amatör bir kulanıcıysanız ne pentax farkeder ne nikon ne sony ne canon..
hepsi işinizi görür.
İşin içine profesyonellik girerse yada belli bir alan çekmek girerse ozaman maliyet ve performans açısından pentaxmı canonmu diye sorulur. tartışılır.
yoksa genel bir konudan bahsediyorsak genel cevaplar çıkacaktır size.
buda aklınızın karışmasına neden olacaktır.

yoksa 40d ile yapıpta pentaxla yapamayacağınız şey yok gibidir bence.
işte buda tercih meselesidir. markaya ve gövdeye ısınma meselesidir.

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 05:32 - İp: 88.***.**6.39
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

pazar emmi hala pentaxzede olduğunu mu düşünüyorsun . pentax k20d sahibiyim ve oldukça memnunum.

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 09:00 - İp: 81.***.**7.150
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

bütün makineleri + larını - lerini ortaya koyarsak en ideal makinelerden biri bence 40d dir.
bende pentax kullanıyorum,anlamsızca değer kaybenden makine ve lenslerimizi görünce sinir oluyorum..
1-2 tane lens alıp bir daha alım-satım yapmayacağım derseniz pentax sizi kesinlikle üzmez..

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 09:55 - İp: 85.***.**9.67
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Ben bir K20D kullanıcısıyım. Neden Pentax K20D?
-Toz, Su geçirmez, çok sağlam gövde
-Gövde içi titreşim önleme özelliği
-Muhteşem ergonomi, diğer hiçbir makine ile kıyaslanamaz. Kullanmayan bunu anlayamaz.
-Gelmiş geçmiş tüm K bayonet lenslerle ya da M42 vidalı lenslerle adaptör yardımıyla tam uyum. Tam uyumla kastım, tüm lenslerle fokus uyarısı alırsınız ve titreşim önlemeli olarak kullanabilirsiniz (bu özellik sadece Pentax a özgüdür) (Sonylerde gövdede çip olmayan lenslerle titreşim önleme aktif değil, diğer markalarda da lensle haberleşme yoksa fokus bildirme aktif değil)
- Remi ye maalesef katılmıyorum, Pentax konusunda bilgi bakımından her türlü yardımı çok kolay alırsınız. Hatta diğer markalarından daha da fazla yardım alırsınız, çünkü kullanıcı profili paylaşımcıdır. Bu forumda Pentax forumuna bir girin bakalım, başka markanın öyle forumu varmıymış? Ayrıca Pentax kullanıcılarının kurduğu Pentax Türkiye sitesinde de her türlü bilgi paylaşılır. Bilgi konusunda rahat olun.
- Bu makinenin sıfır ABD fiyatı 630 USD

Neden Pentax değil?
-Özellikle kuş çekecekseniz Pentax düşünmeyin çünkü lens gamı buna asla uygun değil. Ayrıca seri çekim hızı da özellikle 40D ye göre yavaştır.
-Türkiye garantili, distribütörden alayım diyorsanız yine Pentax düşünmeyin. Garanti konusu önemli olabilir aslında. Ben hem K10D kullandım hem de K20D. Makinemi temiz kullanırım ama her ortamda da kullanırım. Birçok arkadaşım var K10/20D kullanan ve hiçbiri arıza sorunu yaşamadı. Arıza yaşansa bile Elitel Servis Nazmi Kılıçer oldukça yardımcı oluyor. Ancak Pazarbey gibiyseniz mutlaka garantili alın. Kendini K10D benzeri GX10 u bir yılda pert etti ancak yeni aldığı Sony A700 iki gün dayandı ve kontrol çarkları iflas etti. Yani bu kullanıcıyı Sony ve Pentax ın şansızlığı olarak nitelemek lazım
-İkinci el alım satım olarak Canon ve Nikon gerçekten de iyidir. Hem gövde hem de lens daha kolay satılır. Almak isteyince de daha kolay bulunur.

Son olarak, Gaijin in de dedğine katılıyorum, piyasadaki, çok fazla eski olmayan herhangi bir DSLR, aslında her işi fazlasıyla görmektedir elbette.

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 11:10 - İp: 78.***.**3.147
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

t_yaman kardeşim aslında neden Pentax alınmamalı olayını kısaca özetlemişsin..

Evt Pentax'ın kit lensi gerçekten harika.. Bunu görmemek zaten mümkün diil..

Ama iş tele lens almak isteyinceye kadar böyle gidiyor.. İnsanoğlu meraklı abi uzağıda gören bir lens almalıyım heyecanı beni sardığı gibi herkesi bu anlamda saracaktır.. İşte Pentax olayı burda patlak veriyor.. Doğru dürüst tele lensi yok.. Macro lensleri var ama ateş pahalısı bir 50 mm si bile 450 küsur.. Canon'un 50'si 200 L. civarında.. Vidalı K Bayonet Lenslerden bahsedilmiş.. Manuel'i herkes kullanamaz hele amatör hiç... Burda biraz gerçekçi olmak lazım.. Ben kit lensle fotoğraf hayatını sürdürebilecek bir insan zor gibi görüyorum.. Merak faktörü ihtiyaçları tetikleyecektir.. Seçenekler belli aslında siz seçin..

Benimde Canon'la ilgili güzel tecrübelerim oldu.. 10 aydır kullanıyorum memnunum.. Eksikleri yokmu var tabi ama her güzelin kusuru olur.. 50 mm 1.8 ve 75-300mm Ultrasonic USM III Tele Photo lenslerle birlikte kullanıyorum.. Canon aslında diğerlerinden şu anlamda kendini ayırıyor.. Renkleri

#puskas' tarafından 02.09.2009 12:41:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Eylül 2009, 12:37 - İp: 78.***.**1.220
  • 1