tonaran
tonaran (üye)
İzmir / Meraklı

H5 Mi? S3 Mü? Fz30 Mu?

(Bir önceki konudaki başlığın anlaşılır olmadığını düşündüğüm için tekrar açtım.)

Herkese merhaba arkadaşlar!

Ben fotoğraf çekmeye çok meraklıyım. Fotoğrafçılık bilgim iyi olmadığından dolayı kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum. Elimden geldiği kadar çeşitli forumları takip ediyorum.

Bu aralar kendime bir fotoğraf makinası almak istediğim için yaklaşık 2 aydır internet üzerinden incelemeler yapıyorum. Kendimce bazı elemelerden sonra şu 3 fotoğraf makinası araında kaldım.

1. Sony Cyber-Shot DSC-H5
2. Canon Powershot S3 IS
3. Panasonic Kumix DMC-FZ30

Bu makinalar hakkında çok detaylı preview lar okudum. Ancak dediğim gibi fotoğrafçılık bilgim iyi olmadığından dolayı 3 arasında tam bir karar veremiyorum. Okudukçada artık kafam karşımaya başladı. Bundan dolayı sizlerin yardımlarınıza, görüşlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla,

(Not:Ekonomik açıdan 3 makinayıda alma imkanım var.)

Tarih: 31 Mayıs 2006, 15:27 - İp: 213.***.**8.10
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba tonaran emin ol s3 ten çok çok daha memnun kalırsın benim bütün markaları denme gibi şansım olduğu için dediğin üç modelide denedim s3 performasn olarak daha iyi ultra sonic motor sayesinde çok daha hızlı zoom yapabiliyosun ve hızlı focus sayesinde iatediğin anı rahat bi şekilde yakalaybiliyosun + görüntü sabitleme konusunda daha başarılı
teşekkürler

 

Tarih: 5 Haziran 2006, 15:51 - İp: 88.***.**0.8
tonaran
tonaran (üye)
İzmir / Meraklı

Herkese tekrar teşekkürler!
Arkadaşların tavsiyeleri ve araştırıp okuduklarım neticesinde Canon S3 almaya karar verdim. Elbette gidip mağazalarda da inceleyeceğim.

Ancak S3 kutusunda şarj aleti çıkmıyor. Ve galiba kullanım kitapçığıda yokmuş. (Okuduğum bazı forumlarda yazıyordu.) Şarj aleti ve şarjlı pil konusunda bana tavisye edebileceğiniz bir şeyler var mı???

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 13:12 - İp: 213.***.**8.10
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

bir arkadaşa da demin aynı şekilde UNİROSS veya GP tavsiye ettim.2500 miliamperin altında olmassa daha iyi olur.bu arada kutudan şarjlı pil ve aleti çıkmıyo ama kullanma klavuzu çıkması gerekir belki türkiyeye yeni geldiği için daha basım aşamasında olabilir ama daha sonradan gidip alabilme imkanın var sonuçta kullanım klavuzunu vermek zorundalar

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 13:41 - İp: 88.***.**0.8
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

tonaran almak istediğin yada kafandaki tüm model ve markaları İzmir de Egemen de görebilirsin.Fiyatlarını karşılaştırmadım ama her marka dan ellerinde bulunduğu için yeni makinanı almadan önce bence bir incele.

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 18:18 - İp: 81.***.**7.179
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Her üç makinada oldukça güzel...
s3 e karar vermişsin hayırlı olsun
GP nin 15 dakikada şarz eden makinası + 4 2500 pil 65 YTL...
15 dakika pil ömrünü azaltıyor densede pek itibar etme sonuçta 4 pil 12 YTL , ömrü azalırsa azalsın ..15 dk. mükemmel bir süre...

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 22:43 - İp: 85.***.**0.217
tonaran
tonaran (üye)
İzmir / Meraklı

Selam "as"!

Zaten benim de aklımda Egemen vardı. Gerçi Egemen biraz pahalı satar ama olsun. En azından gidip makinları karşılaştırabilirim orada. Böyle şeyleride internet ten almak istemiyorum. Nakliye sırasında birşey olur diye rahat edemiyorum. Malum hassas cihazlar bunlar!

Selam "feridunb"!

"azya" da GP önermişti. Büyük bir ihtmalle GP alırım. Senin dediğin modeli internette araştırırken görmüştüm. Ancak hızlı şarj etme süresi 15 dak. görünce şaşırmıştım. Yani makinalara yabancı olduğum için herhalde yanlıştır ya da benim bilmediğim bir şey var diye düşündüm. Demek ki 4 pili 15 dak. da şarj ediyor. Pilde neçok GP nin 2600 lük olanını gördüm yanlış hatırlamıyorsam! Bunu daha yüksekleri var mı acaba???

 

Tarih: 7 Haziran 2006, 12:49 - İp: 213.***.**8.10
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhabalar,

Ben de uzun suredir slr-like makineleri arastiriyorum ve h1-s2 kapismasindan beri de karar vermeye calisiyorum.

Aslinda bir arkadasin soyledigi gibi en iyi makine sizin ihtiyaclarinizi ve onceliklerinizi en iyi karsilayan makinedir. Karar verirken sizin oncelik siraniz one cikiyor. Sonucta karsilastirdigimiz makinelerin ikisi de cok iyi ve kendini ispatlamis makineler. Ama birisinin bir yonu one cikarken digerinin baska yonu daha basarili oluyor. Kararinizi verirken de hangi ozellikler sizin icin daha onemliyse ona gore karar vermeniz en dogrusu olur.

Mesela ekran konusunda h5 ve s3 arasinda keskin bir ayirim var. h5 cok buyuk bir ekrana sahipken (3 inc) s3'un ekrani ona gore cok daha kucuk kaliyor (2 inc). Fakat s3'un ekrani da donebilme ozelligine sahip. Burda tercihinizi yaparken "benim icin ekranin buyuklugu mu, yoksa donebilirligi mi onemli?" diye kendinize sormaniz gerekiyor.

Bunun haricinde video cekiminde takip edebildigim kadariyla s3 daha onde. Gerci h1'in aksine cekim esnasinda zoom'lama ozelligi h5'e de konmus ama goruntu kalitesi acisindan genel olarak s3 daha basarili bulunuyor. www.dcresource.com adresinde bulunan ornek videolara bakabilirsiniz. Bana gore de s3 daha iyi ama h5'in kalitesi de benim icin tatmin edici.

Onun haricinde kisisel durumlariniz da onem kazaniyor. Benim ilk -ve su anda da kullandigim- makinem Sony. Menusune ve kullanimina aliskinim. O yuzden bu anlamda Sony benim icin cok one cikiyor. Sizin de belki buna benzer ozel durumlariniz olabilir.

Pil omru, menu, vs tum bu konulari degerlendirip, kendi onceliklerinize gore kararinizi vermeniz en dogrusu. Ben secimimi Sony-h5 yonunde kullandim ve en yakin zamanda alacagim insallah (bu arada h5'in "hepsiburada.com" alisveris sitesinde satisa sunuldugunu belirteyim).

Sevgiler..

 

Tarih: 10 Haziran 2006, 04:16 - İp: 212.***.**7.17
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

R1 i umarım 120mm ye çıkabildiği için elemedin, herhalde okumuşsundur ama tekrarlıyım ben yine, mp ini düşürerek 360mm ye kadar (1mp de 15x zoom) yapabiliyosun, ayrıca 24mm gibi bi geniş açı ve lensini sölemiyorum bile

 

Tarih: 10 Haziran 2006, 04:51 - İp: 85.***.**6.37
tonaran
tonaran (üye)
İzmir / Meraklı

SELAM "ousahin"

YORUMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER!

AMA TAM S3 E KARAR VERMİKEN MALESEF GENE KAFAM KARIŞTI BENİM!

BU MAKİNA SEÇME OLAYIDA NE ZORMUŞ! İNSAN TECRÜBELİ OMAYINCA SEÇMEKTE ÇOK ZORLANIYOR.

"ousahin" BELKİ BİLİYORSUNDUR DİYE SORUYORUM. BEN BİR SİTEDE S3 DEĞİŞİK FOTOĞRAFLARINI GÖRDÜM. MENÜLERDEN AYAR YAPIP RESİMDE SADECE ÇIMASINI İSTEDİĞİN RENGİ SEÇİYORMUŞSUN. MESELA KIRMIZI. RESİMDE DE SADECE KIRMIZI ÇIKIYORMUŞ VE DİĞERLERİ SİYAH BEYAZ. GERÇİ SORSAN BÖYLE KAÇTA FOTOĞRAF ÇEKESİN DİYE AYDA YILDA BİR. AMA ÇOK HOŞUMA GİTTİ. İŞTE FOTOĞRAF OLAYINDA TAM BİLGİLİ OLMADIĞIM İÇİN DEVAMLI KAFAM KARIŞIYOR. ACABA SEN H5 SEÇİMİNDE ETKİLİ OLAN DİĞER NEDENLERİDE YAZABİLİR MİSİN?

HERKESİ ÇOK YORDUM BU KONUDA ANCAK HALA İÇİN RAHAT DEĞİL TAMAM ŞU OLSUN DİYEMİYORUM.

YARDIMLARINIZI HALA BEKLİYORUM ARKADAŞLAR H5 Mİ? S3 MÜ?

HERKESE TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜRLER!

 

Tarih: 10 Haziran 2006, 12:12 - İp: 86.***.**8.254
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

tonaran bence bu seçeneklerini H5 mi FZ30 mu diye değiştir.
Benim fikrim bu makinelerin daha iyi oldukları yönünde.

 

Tarih: 10 Haziran 2006, 20:53 - İp: 85.***.**6.220