ozanylmaz
ozanylmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Gittigidiyor. Com Hakkında

Arkadaşlar Selam
Gittigidiyor.com dan makina almak güvenilir mi??

Teşekkürler

Tarih: 22 Aralık 2007, 00:40 - İp: 85.***.**1.64
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Stoklarında olup olmadığını mutlaka kontrol edin ve bunu teyid ettirin. Eğer stokta olmayan veye zor temin edilen bir ürün alıyorsanız burnunuzdan gelebilir. Bir de sorun çıktığında muhatab bulmakta zorlanırsınız. Lazut arkadaşımız İstanbul dışında olduğundan makinesini bu yolla almış ve burnundan gelmişti.
Eğer ürünün mağazalarda bulunabildiği bir yerde ikamet ediyorsanız hiç gerek yoktur. Gidin ürünü elinize alın inceleyin, alternatifleri ile kıyaslayın yüz yüze pazarlık yapın öyle alın. Sorun çıktığında da kime başvuracağınız bellidir. Uzakta bulunuyorsanız zaten başka çareniz yoktur.

 

Tarih: 1 Ocak 2008, 10:24 - İp: 85.***.**8.130
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Merhabalar, uzun zamandır aklımda olan makinalardan birini (f80 ) G.Gidiyor'da 355 YTL'ye buldum.Çok temiz görünüyor.Gerçi bir tane fotoğrafı var.Nikkor 28-80 1:3.3-5.6 G lens de yanında. Satıcı hakkında 169 işlemde yüzde yüz olumlu yorumlar var. Bana fikir verir misiniz? Ya da önümüzdeki Nisan veya Mayıs ayında İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum. Sirkeci piyasasında f80, f90, f90x ya da f100 gibi makinaları bulabilir miyim? Nerden nasıl alışveriş yapabileceğim konusunda pek bir fikrim yok.Yardımcı olur musunuz?

 

Tarih: 1 Ocak 2008, 14:57 - İp: 85.***.**0.172
jand33
jand33 (üye)
Adıyaman / Meraklı

Gittigidiyor çok güvenilir bir sitedir tavsiye ederim.

 

Tarih: 1 Ocak 2008, 18:02 - İp: 85.***.**7.44
turhanone
turhanone (üye)
İstanbul / Amatör

efet bende gittiggidiyor dan alışveriş yaptım

öncelikle satıcının geçmişine bakın

fakat bana sorarsanız doğubank ve hayyam daha ucuz eğer sıfır bir ürün alıyoarsanız kesinlikle doğubank
bunun nedenide gittigidiyor satıcıdan yüzde 10 pay alıyo dolayısıyla ürünler biraz daha pahalı oluyo

ikince el için bişe diyemem ama sıfır üründe gittigidiyor pahalı www.sahabinden.com da tercih edilebilir orası daha uygun ama çok fazla seçenek yok


 

Tarih: 2 Ocak 2008, 13:55 - İp: 212.***.**5.126
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

jand33, turhanone, ilginize çok teşekkür ederim. Makinalardan anlayan bir tanıdığım da özellikle ikinci el bir makinayı görerek almam gerektiğini, Sirkeci'de de fiyat konusunda çok alternatifim olabileceğini söyledi. Ben biraz sabırsızlık ettim ama sanırım baharda İstanbul'a gitmeyi bekleyeceğim.Zamanınızı aldıysam özür dilerim.

 

Tarih: 2 Ocak 2008, 14:28 - İp: 88.***.**9.199
turhanone
turhanone (üye)
İstanbul / Amatör

dediğim gibi kesinlikle doğubanka ve hayyam uğra gittigidiyor daha pahalı pazarlık şansında yok ve sahbinden.com ada bak arada eğer amerikadan getirtebiliyosan orda daha ucuz olur

 

Tarih: 2 Ocak 2008, 17:17 - İp: 212.***.**5.126
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Dikkate alacağım.Tekrar teşekkürler turhanone.

 

Tarih: 3 Ocak 2008, 11:35 - İp: 88.***.**9.24
fairplay66
fairplay66 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar başımdan geçen iki olayı size anlatayım, bu sitenin ne kadar güvenli olduğuna ve alışveriş yaptıktan sonra bile başınıza neler gelebileceğini iyi düşünüp öyle karar verin.

Ben Gittigidiyor.com dan satıcının beyanına güvenerek 1 adet fotoğraf makinesi ve 1 adet bilgisayar aldım.
Aldığım bilgisayar çalıntı çıktı. Bilgisayarı kullanırken 15 gün kadar sonra bir gün evime polisler geldi ve bana önce bir siteden alışveriş yapıp bilgisayar alıp almadığımı sordular ve bende aldım dedim. Eve girip bilgisayarı aldılar ve bilgisayarla beraber beni karakola götürdüler. Karakolda 3 saat kadar ifade işlemleri sürdükten sonra, Komiser benim memur olduğum için nezarette tutulmama gerek olmadığını ve yarın savcılığa çıkmak üzere tekrar gelmemi istediler. Ertesi gün savcılığa gittim savcı bana resmen suçlu muamelesi yaptı. Korktum içeri atacak diye. Meğerse çalıntı ürünlerde satan kadar alıcıda suçlu oluyormuş. Bizim bilgisayar gitti tabi olan da bana oldu. Bir sonuç alamadım. Parayı verdik birde suçlu olduk. Gittigidiyor.com kendi sitesine kurallar koymuş satılan ürünüden satıcı sorumlu diye %10 komisyon ücretine alıyor gerisine karışmıyor. Yani sahte, çalıntı, kaçak, klonlu cep telefonu v.b. şeyleri bilmeden alıp sonrada uğraşlar verip sonuçsuz kalmanız mümkün. Öyle bir yer yani. Satılan ürünü denetleme diye bişey yok. Satıcıdan ürünü satışa koyarken kendisine ait olduğunu belgeleyecek hiçbir şey istenmiyor. (Bunuda sanırım listeleme ücretinden kazandığı paradan olmamak için yapmıyor. Zira günde binlerce ürün listeleniyor her listelemeden belge istese ki bunu alıcıya korumak adına yapması gerekir o zaman da listelemeden kazandığı tatlı paradan olacak) Hal böyle olunca çalıntı mal satmak için fırsat yeri oluyor.

Fotoğraf makinesine gelince aradan 2 ay geçmeden arızalandı. 250 tl. ye makineyi aldık, 250 tl. tamir ücreti istedi Canon firması. Evde öylece duruyor. Satıcıya anlattım durumu ama bendeyken sağlamdı ürünü alıp onay verdiniz siz bozdunuz tamir ettirin diye bi mesaj geldi. 2.el olduğu için bir hakta talep edemiyorsun.

Benim başıma gelenler sizlerin başına gelmesin bu siteden alışveriş yaparken çok dikkatli olun hatta yapmayın. Sonra benim gibi hem mağdur hem suçlu olursunuz !!!

Anlayamadığım yasal olmayan satışların yapıldığı bu siteye Devletimizin yetkililerinden kimse neden dur demiyor?

 

Tarih: 11 Mayıs 2010, 11:01 - İp: 78.***.**7.242