a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

Fz30 Sevmeyenler Daha İyisi Hangisi

slm arkadaşlar uzun süredir bu siteyi takip ediyorum yazmasamda her gün takip eder mutlaka okurum.
her neyse bende fz30 var bir çok arkadaş fz30 zu beğenmiyor aynen bende fakat video olayı benim için çok önemli bu yüzden r1 alıcaktım ama ondada video kaydı yokmuş zaten aklımda 350d vardı artık video olayını video kameralara bırakıp onu alıcam tabi şayet aranızdan biri bana fz30 dan daha güzel resim çeken video kayıt yapabilen 12 xoptik zomlu 8 megapixel makine sunmazsa
size faz30 ile çektiğim bir kaç resmi sunmak istiyorum
sakın h5 demeyim çektiği resimleri gördüm fz30 zu tercih ederim

http://rapidshare.de/files/27534379/resim.rar.html
buda diğer resimler
http://rapidshare.de/files/27536535/resim1.rar.html

hemen paylaşa koyacaktım bir türlü olmadı heralde sorun var kusura bakmayın mecbur kaldım rapite
resimlere bir bakın ve bana söleyin 350d nin bu şekilde yakın çekilmiş surat resmini hiç görmedim nasıl çekiyor bilmiyorum hep ufaltılmış resimler sunuluyor fz30 zun resimlerinide ufaltsam öle güzel gözükür heralde eğer mümkünse 350d si olan bi arkadaş yakından çekilmiş 8megapixel photoshop imzası taşımayan bir kaç resim koyabilirmi ya gördüğüm resimler de hiç güzel değildi odaklama sorunu vardı

diğer sorum ise 350 d tv çıkışı varmı hangi modlarda tv çıkışı çalışıyor bende eskiden s1 ıs vardı her modda tv çıkışı çalışıyordu ama fz30 da sadece play modunda çalışıyor bu beni uyuz etti

#a_hamit' tarafından 30.07.2006 14:03:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Temmuz 2006, 14:02 - İp: 85.***.**4.211
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Bu makinayı kimse sevmiyor demek dogru olmaz. Yanlızca İSO200 ve üzerinde çok fazla noise üretiyor.
Onun dışında sınıfında mükemmel bir fotograf makinası güle güle kullan...

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 16:57 - İp: 85.***.**8.161
apotaylan
apotaylan (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili hamit,fz30 sevmeyenler diye birsey yok fz30 u sevmeyenlerin yüzde 80 i fz30 u eline bile almamıstır bundan eminim.forumlarda okudugumuz yorumların tamamı dogru diye birsey yok.fz 30 ben gece cekimi yapmam diyorsan doga,manzara vs cekimler icin fiyatına göre mükemmel bir makina.almadan önce mutlaka makinayı eline al mümkünse cekim yap.sonucta bu tip cihazlar slr like sınıfında yani donanımında herhangi bir degişiklik yapamazsın.makinaya degeri kullanıcısı katar sen şu bu özellik için alacagın makinadan sasma derim saygılarla

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 01:26 - İp: 85.***.**9.147
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Merhaba Hamit, fotograflarina da baktim, gayet keskin ve temiz sonuclar, sana tavsiyem: gercektende video kayit senin icin onemliyse, fotografciliga yeni basliyorsan fz30 da kal. Bir dslr alip sonuclarindan dolayi husran olabilirsin.

Ben de dslr kullaniyorum ama durust soylemek gerekirse bir iki ozel sebepten dolayi ve zaten halihazirda film li donemden kalma ekipmanim olmasa ilk tercihim fz30 gibi yuksek carpanli zoom'u olan, video ozelligi olan bir makina olurdu.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 04:55 - İp: 24.***.**6.164
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar ,
ben hem fz 30 hem d70 kullanıcısıyım, Fz30 kötü makina değil. Ama 350 ile karşılaştırılamaz .Optik vizör olmaması Sürat gereken çekimlerde sorun yaratıyor , ama haledilmeyecek sorun değil. Flaş kızağına paralaks ayarlı optik vizör bulabilirseniz sorun hallolur.Objektif kalitesi fiyatı ile orantılı.İyi bir makinanız var. Güle güle kullanın. Bu işin sonu yok, iyiynin iyisi , ardından ondan da iyi hep varolacak bir konudur fotoğraf.

Sevgiler.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 05:08 - İp: 85.***.**2.253
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Ben bu sayfalarda Fz30 testi yapmıştım,sonuç olarak fz30 kendi sınıfında başarılı bir ürün. Yüksek ISO da noise üretiyor ama gereğinden fazla abartılıyor, çünkü incelediğim aynı sınıftaki diğer makinelrde de aynı durum geçerli.

Sizin istediğiniz tarzda, (hem iyi video çeksin hemde noise üretmesin) bir makine yok. bu işin en iyi çözümü. Bir DSLR makine alıp, yanınada iyi video çeken ultra kompakt makinelerden almak.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 07:59 - İp: 85.***.**8.149
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Tolga arkadaşımız bu konuda bir inceleme yapmıştı.Arama motorunu kullanmanızı rica ederim.Çünkü aynı tür başlıklar dönüp dolaşıp önümüze açılıyor.Bu konuda biraz hassas olmalıyız.

Kaliteli video çekmek istiyorsanız handycam alın.Fotoğraf makinalarının asli görevi fotoğraf çekmektir.FZ30 her 2 işi yapmaya çalıştığından dolayı bir DSLR gibi de fotoğraf çekemez,bir kamera gibi de video çekemez.Ya bir DSLR yada bir video kamera arasında tercih yapmalısın yada her ikisine de para verip almalısın.

Ama önce fotoğraf çekme arzunun mu yoksa video çekme arzunun mu baskın olduğuna karar vermelisin.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 11:06 - İp: 85.***.**2.185
a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

osmanlı arkadaşım tolga fz30 test diye bi konu açmıştı ve sayfalarca testini yapmıştı ne yazıkki ben o testi makineyi aldıktan sonra gördüm benim bu konuyu açmamın sebebi makineyi tartışmak yada test değil ben makineyi beğenmedim warsa video kaydeden daha kaliteli foto çeken makine onu alıcaktım aklımdaki buydu.
baktimki benim gibi beğenmeyenler baya var bu makineyi ki beğenmeyenler mutlaka daha güzelini görmüşlerdir belki bana tavsiye de bulunurlar diye düşündüm.
ama o beğenmeyenler şimdi hiç bi şey yazmıyorlar. yazan arkadaşlarda elimdeki makinenin sınıfının en iyisi olduğunu söylüyorlar
üye oldum olalı 1 konu açmışım 25 de cevap yazmışım gereksiz yere konu açmakla itham edilmem beni çok üzdü doğrusu. bu tür forum siteleri kullanıcılara yardımcı olmak amacı ile açılır diye biliyorum ben. yeni makine alıcam ve satın alma rehberinde bu konuyu açmam son derece doğal diye düşünüyorum
ve ben bir kere hata yaptım aynı hatayı tekrar yapmamak amacı ile yardım istedim
Her neyse anladığım kadarı ile elimdeki makineden daha güzel foto çeken makine yok 350d alıcam heralde şimdi ben 350d yi alıpta polaris arkadaşımın dediği gibi bir hüsran yaşarmıyım acaba kimse bir kaç fotoda eklemiyor bakalım nasıl çekiyor diye. herkez çektiği resmi sır gibi saklıyor.
ben elimdeki makineyi satıp 350d alınca yaklaşık 1milyar üste para vericem ve çektiğim resimlerin bu link teki resimlerden fazla bir farkı olmazsa ben o 1 milyarı boşa vermiş olucam bide video kayıttan olucam


 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 23:29 - İp: 85.***.**7.72
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Gereksiz yere konu açtığını ima ettim ancak bunu seni kıracak bir üslupta söylememiştim.Kırdıysamda özür dilerim.
Senin gibi birçok arkadaş benzer başlıklar açtığı için hangisinin gerçekten haklı olduğunu bilemiyorum.

Asıl konumuza dönersek sen bu fotoğraf arzunu çok ilerilere taşıyacaksan DSLR almalısın.Mutlaka.
Fotoğraf kalitesi tabi seninkinden iyi olacaktır.Ancak üzerindeki kit lens ile mucizeler beklemen doğru olmaz.
Bir süre kullandıktan sonra 18-55mm'den daha iyisine terfi etmen gerekecektir.
Birde bu tür DSLR makinalar ile daha kaliteli sonuçlar alabilmek için bir miktar ps bilgisine sahip olman faydalı olacaktır.

 

Tarih: 3 Ağustos 2006, 07:18 - İp: 85.***.**2.41
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Daha önce Fz30 testi yaptım ama Fz30 sahibi değilim. O yüzden objektif olacağımdan şüphem olmasınm.

Hem Fz30 dan daha iyi fotoğraf çeksin hemde daha iyi video çeksin diyorsanız. Osmanlı nın dediği gibi iki ayrı cihaz alacaksınız. Başka çare yok. Fz30 dan daha iyi fotoğraf çeken makine derseniz R1 derim ama ondada video yok. Bu durumda en iyi seçenek en ucuzundan bir DSLR makine almak. İyi video çeken fotoğraf makinesi olatrakta Panasonic LX2 ye bir göz atın derim.

 

Tarih: 3 Ağustos 2006, 09:58 - İp: 212.***.**0.50
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

apotaylan : makinaya degeri kullanıcısı katar

 

Tarih: 3 Ağustos 2006, 10:54 - İp: 81.***.**9.145