alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Fz20 Mi H1 Mi?

Merhaba arkadaşlar. Siteyi yeni keşfettim ve hemen üye oldum. İlk sorumu da sorayım. 15 yıldır analog SLR makine kullanıyorum ve dijital makine kullanmama inadıma çevre baskısı ve zorunluluktan dolayı son vermeye karar verdim. Makineleri inceledim ve bütçeme uygun olarak Panasonic FZ20 veya Sony DSC-H1 arasında kararsız kaldım. Zaten dijital makineler konusunda fazla bilgim yok (Hep Analoglarda ki gibi değerlendirme yapmaya çalışıyorum) o yüzden sizde yardım rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler

Tarih: 11 Ağustos 2005, 14:44 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tabii ki var.. adapter setlerinden kullanip 2x, 2.2x, 3x converter alabilirsin.. ama tavsiye etmem pazarbey, cunku cok fazla kalite kaybina yol aciyormus..

 

Tarih: 24 Ağustos 2005, 16:00 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben 1.5 aldım.Ama bana yetersiz gibi geldi.650 mm ye denk geliyor.Daha doğrusu daha piç kullanmadım.Çünkü adaptörü yarın gelecek. 3x in fayatini ve modelini öğrenmek isterdim.En azından 2.2 nin kini.Canonun kendi objektifi çok kaliteli gibi geldi bana. Zahmet olmazsa bir bakıverin.

 

Tarih: 24 Ağustos 2005, 16:50 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

ben fz 20 yi bizzat kullandım .cok güzel bi makina yalnız biraz kaba diyolar ve agır bencede öle. birde pilin ömrü iyi değil bana göre h1 i bilemiyeceğim .ancak bebek oyuncagı gibi geldi fzden sonra bana elime alınca bide menüsü o kadar hoş değil fz 20 nin menüsü kolay ve zevkli tercih senin bana kalırsa tercihini fzden yana kullan manı tavsiye ederim sevgilerle

 

Tarih: 24 Ağustos 2005, 23:49 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey, oncelikle bir adaptorunu kullanmaya basla; eger hala daha yetersiz gelirse senin icin arastiririm.. ayrica unutma; belki de 1.5x converter'i bile hic begenmeyeceksin, cunku, kalite kaybina neden olacak.. 2.2 veya 3x kullanacak olursan, tahammul edemeyecegin kaliteye sahip olabilir makinen.. slr makineler icin de teleconverter'ler var; ama 1.4x'den sonrasi cok fazla kalite kaybina yol aciyor.. objektifinin verecegini tam olarak alabilmen icin fazlasini arama bence..
bu arada, bildigim kadariyla canon s2, 52 veya 58mm lensleri alabiliyordu.. tabii adapter kullanarak farkli buyuklukte converter takman da mumkun.. nikon'un converter'leri var sanirim.. 3x gibi.. eger 52 veya 58mm ise kullanabilirsin makinenle..

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 16:41 - İp: yok
prometheuss
prometheuss (üye)
İstanbul / Amatör

bildiğim kadarıyla sony ler artık zeis marka mercek kullanmıyor kendi merceğini üretiyor sanırım, bu durumda leica ile panasonic 1-0 önde bence iki makine arasında...

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 20:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hades; eger ki sony lensleri sony makineler uzerinde carl-zeiss kadar iyi sonuc vermeseydi kullanmazlardi.. lensin markasinin o kadar da onemi yok.. cunku komple bir paket seklinde aliyorsun makineyi.. compact'lar konusu icin soyluyorum..
sony h1 ile sony lens kullaniyor ama canon s2 kadar basarili.. canon lense ragmen.. burada nasil bir sonuc alindigi onemli..
sony bence cok basarili.. zaten cok buyuk bir firma..
lens konusunda o kadar da dusunmemek gerekir diye dusunuyorum..

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 23:17 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar kendi sitemde s2 ile h1 in fotoğraflarının karşılaştırmasını koydum.İki fotoğraf yan yana bakarsanız faydalı olacaktır.

http://pazarbey.xoopiter.com/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=29

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 22:11 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Evet dadanagastın dediği gibi, H1 i alırken benimde lens konusunda şüphelerim vardı ama sonuç gayet iyi.

Bir H1 ve S2 IS karşılaştırmasıda benden olsun bu fotoğraf H1 i seçmemde büyük önem taşımıştır. Fotoğraflar ISO 200 de çekilmiş.

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 23:56 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar çok yakın vakitte bende H1 alacak biri olarak Sayın vizzz in yayınladığı fotoğrafı gorunce dahada cesaretlendim.Aslında hiç şüphemde yoktu ama çoğunlukla S2 ninde hakkını vermek isterdim.Vizzz in yayınladığı fotoda dagoruldüğü gibi sony ismine leke düşürmemek için titiz çalışmış.

Bu arad hayyam çarşısının girişindeki Metro fotoğrafcılıkda H1 ve S2 bakmaya gitmiştim inanılmaz bir vakıa benimle ilgilenen hatun kişi sony bu işden anlamaz çunkı onlar sadece televizyon üretir demişdi.Ama canon fotocudur dedi.H1 i gorup gormediğini soyledim ama aldığım cevap muhteşem di...Kızcağzın oyle bir makından haberi dahi yok.Ve henuz varlığından haberdar olmadığı bir makına ve kocaman bir marka hakkında boyle esti gürledi...

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 00:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sony h1 trinitron..

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 02:32 - İp: yok