iduzki
iduzki (üye)
Ankara / Amatör

Fujifilm Finepix F60fd

Merhaba, ben fotoğraf çekmeyi çok sevdiğim halde yeni başlıyorum diyebilirim, bugüne kadarki çekimlerimi hep basit makinelerle yaptım ama biraz daha detaylı fotoğraflar çekebilmek istiyorum. Makine konusunda oldukça kararsızım, fiyat konusunda herhangi bir sınırlamam yok ancak fotoğraf konusundaki bilgimin yetersizliği nedeniyle nasıl bir makine almam gerektiğini bilemiyorum.
Günlerdir yaptığım araştırmalar sonucu hayran kaldığım bir makine var Canon EOS 500D. Ancak bu güzel makinenin şu sıralar benim için fazla olup olmayacağını bilemiyorum. Belki de daha amatörlere yönelik bir makine daha beğendim, Canon IXUS 950 IS. Bu makine için fiyat araştırması yapmaya çıktığımda bir mağazanın satış personeli bambaşka bir makinenin daha iyi olabileceğini söyledi ve Fujifilm FinePix F60fd'yi tavsiye etti. Dolayısıyla kafam oldukça karıştı.
Sizlerden yardım istemenin doğru olacağını düşündüm. Gece, gündüz, her hava koşulunda fotoğraf çekebileceğim, her detayı yakalayabileceğim, fotoğraf çekmenin keyfine varabileceğim bir makineye ihiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Tarih: 4 Ekim 2009, 13:57 - İp: 85.***.**3.144
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

basit makineler dediğin cep kamerası diil sanırım.. kullandığın makine compactsa yine bir compact makine almak parlak bir fikir olmaz.. Biraz daha detay demek SLR almak demek diil ama fotoğrafa ciddi anlamda adım atmak için bu makinelerle çekim yapmak artık kaçınılmaz bir durum.

500d yi ilk etapta alırsın sonra ihtiyacına göre + lens alabilirsin.. Tele zoom veya makro gibi.. HD Video merakın yoksa 450d tavsiye ederim..

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 14:21 - İp: 78.***.**9.44
iduzki
iduzki (üye)
Ankara / Amatör

Çok teşekkür ederim... Artık ciddi anlamda fotoğrafa adım atmayı düşünüyorum aslında. 450D'yi de düşünmedim değil, ama işte bilgisizliğin üzerine kararsızlık da eklenince daha da bir zorlaşıyor durum
Tekrar çok teşekkür ederim

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 23:07 - İp: 88.***.**0.184
  • 1