ups
ups (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Fuji S2 Pro - Nikon D70 Farkı???

Nikon D 70 almak üzereyim fakat Fuji S2 Pro da fiyat olarak cazip gibi geldi bana .. Fotoğraf terimlerinin bir kısmına yabancı olduğumdan ve mütevazi olmak gerekirse burada benden daha tecrübeli - biligili arkadaşlar olduğunu bildiğimden, bana teknik olarak hangi tercihi neden yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim.. Nikon D70 tercihim olacak ama farkı çok merak ediyorum..

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum ..

Tarih: 27 Haziran 2005, 16:08 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam ups..
kagit uzerinde o kadar da farkliliklar yok olsa da bence satin almadaki kararlari etkileyecek bazi farkliliklar var..
oncelikle her ikisi de nikon objektifleri kullaniyor.. ben olsaydim senin yerinde nikon objektifi nikon kamerayla kullanirdim.. ikincisi S2pro 3 senelik bir makine, teknoloji cok ama cok degisti; ben gecen ay cikan urune bile eskidi gozuyle bakiyorum.. mesela D70s ile D70 arasindaki farkliklari dusun.. D70s kesinlikle cok daha ucta bir makine..
bu soylediklerim bana gore yeterli ama birkac duydugum seyler de vardi; mesela s2pro'daki moire problemi.. moire; makine sensorunun verdiginden daha fazlasi istendiginde oluyor.. interpolation.. D70s'in fotograflari cok daha keskindir.. S2pro da cok iyi bir makine ama.. amasi var iste..
ayrica s2pro, d100'e rakip cikan bir makineydi; veya tam tersi.. sonucta D70, D100'e gore de ustun bir makine.. kasasinin magnezyum alloy olmamasi disinda hangi eksikligi var ki?.
..d70'den cok daha agir bir makine.. 800-900 gram birsey.. bu da onemli bir ayrinti..
bir diger ayrinti da fuji pro makinelerde auto modlar yok; scene secenekleri.. yani night, kids, sport, landscape..vs gibi otomatik modlar yok.. bu modlarin olmasini ben isterim sayet.. her ne kadar kullanmasamda.. (ama mesela esim bu modlarda kullaniyor makinemi..)
..
son bir ayrinti daha var ki, o da; gelecek sene bu makineyi elimden cikarayim dediginde cikaramazsin.. zaten cok zor sattiklarindan bu kadar ucuzlamis durumda.. D70s ise hala daha en iyi iki arasinda..
.. bir diger alternatif de canon 10D bulup almandir.. ben zaten canon almamayi anlayamiyorum.. (millet benim canon'dan para falan aldigimi dusunecek en sonunda..)
nikon aldiginda hangi VR'li lensinden kullanmayi dusunuyorsun hic dusundun mu? VR gereksiz midir? ???
.. nikon lens fiyatlari canon'unkilerden cok daha yuksek.. canon'da cok daha fazla cesit var..
..tabii ben bunlari soyluyorum ama belki de sende hali hazirda nikon lensleri vardir da ondan bu iki makineden birini dusunuyorsundur..
....
ups, eger ikisinden birini sececek olsam D70s'i secerdim.. ama eger ki canon secme durumum olsaydi -ki ben 350D kullaniyorum su anda, cok memnunum- butce dar olursa 350D, ama biraz daha harcamayi gozonune alabilirsen 20D'yi secerdim. D70s ile 20D arasinda o kadar fazla fiyat farki kalmadi gibi.. bir dusun bence.

 

Tarih: 27 Haziran 2005, 18:59 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Bu yazıyı kim okursa okusun kesin Canon'a karar verirdi.

 

Tarih: 27 Haziran 2005, 21:05 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

 

Tarih: 27 Haziran 2005, 23:38 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Makinaların performanslarının karşılaştırıldığı şu linkteki örnekler fikir sahibi olmanda yardımcı olabilir

http://galleries.manuthie.de/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=19&g2_page=1

 

Tarih: 28 Haziran 2005, 05:12 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobra verdigin adresteki eleman nikon'u daha iyi gostermek icin herseyi yapmis.. 20D'nin kalitesi kesinlikle ama kesinlikle oyle degil sen de biliyorsun.. crop'lari inceledin mi? ayrica 17-40 lens kullanmis canon 20D ile beraber; hadi ama.. o kadar da hic degil..

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 22:24 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Ben testi yapan kişinin test koşulları için yazdıklarını doğru kabul ederim şayet bir aldatmaca varsa o testi yapan kişinin ahlaksızlığıdır. Croplarda yazdığı yorumlarda bir abartı görmedim bence sonuç normal çünkü Nikon makineler her zaman daha keskin ve daha fazla detay veren makineler oluyor bunun nedenide Canon'un gerek noise yi gerek moire denen olayı engellemek için kullandığı çok sert AA filtredir ki bunu hemen hemen tüm incelemelerde okuyabilirsin genelde Canon kullanıcıları resimlerindeki softluktan bahsediyorlar lense gelince sonuçta taktığın lens ne kadar keskin görüntü verirse versin sert AA filtre görüntüyü yumuşatıyor çünkü lensten gelen görüntü önce AA filtreden geçiyor yani şöyle söyliyeyim aynı lens farklı AA filtereye sahip iki Canon makineye takılsa daha ince filtreleme yapan model daha keskin görüntü ve daha fazla detay (en önemli olan kısım detay kayıpları çünkü fiziksel bir kayıp olduğundan herhangi bir programla telafi etmek mümkün değil keskinlik telafi edilir) verir ki buda gayet normal renk farklılığına gelince yine Sony tarafından üretilen bu sensörlerin renk tanımlamaları (özellikle kırmızı) daha canlı oluyor ancak bu fark fotoğraf işleme programlarıyla ortadan kaldırılır asıl önemli ve değiştirilemeyen AA filtreden kaynaklanan fark

Son olarak ta söyliyeceğim bu sonuçlar 20D nin kötü bir makine olduğu anlamını çıkarmaz ancak Canon özellikle noise yi azaltmak için bu sert AA filtreden vazgeçmezse detay verme konusunda Nikon'un gerisinde kalmaya mahkum









#kobra' tarafından 30.06.2005 17:16:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 17:05 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

dpreview sitesinden aldığım örnek fabrika ayarlarında aynı tip lensle çekilmiş

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 18:27 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobra demek bu o kisinin terbiyesizligi.. cunku 20D soylenen kamera kesinlikle degil.. olsa olsa bir compact model olabilir; cunku benim gordugum, detay barindirmayan ve keskin olmayan noise orani yuksek crop'lar.. D70 sanki medium format kamera gibi gostermis..
dpreview'deki ornek fotograflara bakiyorum mesela; 20D'nin fotograflarini %300 bile buyuttugumde puruzsuz cikiyorlar, oysaki D70'de %200 yaptigin anda kalite degisiveriyor.. yoksa benim bilgisayarlarim mi bana oyun oynuyorlar kobra? ben de 350D var biliyorsun; 17-40 ile dukkanda cekim yapmistim; eve gelip inceledigimde inanilmaz detay vardi fotograflarda.. o adamin ornegi imkansiz..
kaldiki heryerde yaziyor ciziliyor, 20D cok daha fazla detay barindiriliyor diye, yanlis mi soyluyorum kobra? sence adam biraz nikon'cu da o yuzden boyle aptalca bir degerlendirme yapmis? fotograf bilgilerini bile goremiyorsun? neden acaba? gercek olma sansi kesinlikle ama kesinlikle yok..
...
verdigin ornegin webadresini de soyler misin lutfen kobra? dur tahmin edeyim, nikon D70 forumu?

#dadanagast' tarafından 30.06.2005 19:00:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 18:56 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Burada kastettiğim Canon'un detay veremediği değil Nikon'la kıyaslandığında daha az detay verdiği resimlerin linkini aşağıda veriyorum

http://www.dpreview.com/reviews/konicaminolta7d/page21.asp

http://www.dpreview.com/reviews/konicaminolta7d/page22.asp






#kobra' tarafından 30.06.2005 19:55:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 19:53 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam kobra..
verdigin linklerde sunlar yaziyor:
page 21:
"The overall color response between these two cameras was quite similar, both rendered blues in the same way, the 7D's reds were a little more orange than the EOS 20D but not by much. The EOS 20D's pixel count advantage (about 16% more each way) shows in its ability to render fine detail such as the shield on the Martini bottle and the landscape scene on the Baileys bottle (second to last crop). That said (and as I stated in my EOS 20D review) there really isn't a huge difference between six and eight megapixels, you'd have to have a pretty sharp eye to notice a difference in a final print (unless it was very large). The 7D does well here, detail is fairly good (although not quite as per-pixel crisp as the 20D), no nasty sharpening artifacts and only a hint of moire (on the very first crop)."
page 22:
"There's an obvious difference in the tone curve between these two cameras (the 7D image more contrasty) but color balance is remarkably similar, both rendered reds and blues similarly (these are the two colors most often 'shifted' in our test). There's really very little difference between these two cameras when it comes to resolution and detail. We did note in our D70 review that this camera uses a sensor with a 'lighter' anti-alias filter, and that does show through with slightly crisper fine detail but it's very subtle."
..
ilk sayfada zaten 20D icin daha fazla detay veriyor denmis, yoksa ben mi atliyorum?
D70'de bildigim kadariyla 1 tane anti-alias filter kullaniliyor; oysaki 20D'de ise 3 tane.. ama dpreview'de de denmis, cok az bir ayrinti belki.. ama ayrinti icin konica 7d ile arasindaki ayrinti soylenmis.. ilk sayfada 20D zaten daha fazla ayrinti yakaldigi soylenmis, ama azmis..
kafam iyice karisti.. yoksa gece gec saat oldugundan mi dusunemiyorum?

 

Tarih: 1 Temmuz 2005, 04:16 - İp: yok