sarebahcee
sarebahcee (üye)
Bursa / Meraklı

Fotoğraf Makinesi Alacağımyardım :(

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü 1. sınıf öğrencisiyim fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Çok amatör istemyrm veya çok profesyonel bişeyde maddi açıdan sıkıntı yaratabilir yardımcı olursanız sevineceğim. Aklımda olan 2 makine 1) canon 1100 D 2) Nikon 5100D fikirleriniz benim için önemli . teşekkürler şimdiden

Tarih: 12 Ekim 2013, 19:12 - İp: 85.***.**1.44
cankat35
cankat35 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kardeşim öncelikle hoşgeldin. Ben bu forumda pek eski değilim belki de bana düşmez ama kusura bakma yazma ihtiyacı hissettim akranın olarak. Genel olarak derdini belirtmişsin ne güzel. Ancak bizler de müneccim değiliz. Çok pahalı olmasın ama ucuzda olmasın gibi ucu açık bir cümleden sana ne söylenmesini bekliyorsun. Kaldı ki karşındaki haksız bile olsa bu sana böyle bir üslupla cevap verme hakkı doğurmaz.

Derdine gelecek olursak. Yukarıda belirttiğim gibi bize daha spesifik şeyler söylemelisin ki biz de sana en iyi şekilde yardımcı olalım. Bütçen ne kadar mesela? Çok ucuz olmasın diyorsun ama sana göre ucuz 2000 liradır bana 1000 lira çok bile gelir.

Neyse, şu an sana önerim sınırlarını biraz zorlaman. Ben hobi olarak yaptığım halde sınırı elimden geldiğince esnetmeye çalıştım. Bunu niye söylüyorum, sonuç olarak o makine sana okul için lazım. Body dediğin de demirbaştır. Öyle ha deyince değiştirilmez(Çok para kazanıyorsan başka.). 2 yıldır da bu işin içindeymişsin. Terim konusunda zayıf değilsindir en azından. Aç snapsort.com'u tek tek bodyleri karşılaştır. Artılarını eksilerini not et. Bu şekilde seçenekleri minimuma indirge. Ha kim uğraşacak diyorsan bırak meslek olarak yapmayı hobi olarak bile yapma. Fotoğraf dediğin öyle basit bir iş değil. Her şey hazır önüne gelmeyecek. Ve tabi ki lens konusu var. Lens seçimi de body seçmek kadar önemli. Bütçeni iyi dengelemelisin. Sana tavsiyem -büyük sayılabilecek bir şehirdesin- büyük bir elektronik mağazası bul. Al eline makineyi dene. Bana kalırsa makinenin teknik detayları kadar ergonomisi, hafifliği vs. detaylar da önemli.

Kusura bakma biraz uzun oldu ama yazmadan duramadım. Çünkü Sayın baberti haklı bizim jenerasyon hazıra alışkın. Sanırım akranlarımdan nadir bu durumda olmayanlardanım. Rahatsız hissettim kendimi dolayısıyla. Hal böyle olunca da yazmam gerekti.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yardım gerekirse bana mesaj at elimden geleni yaparım.

Bir de lütfen Türkçe'yi düzgün kullan. Facebook değil burası.

 

Tarih: 30 Ekim 2013, 00:48 - İp: 213.***.**8.56